مقبره الشعرا تبریز

Maqbaratoshoaraمقبره الشعرا تبریز

معرفی و تصاویر

تبریز را همه به عنوان یکی از کلان‌ شهرهای ایران می شناسیم. دیار آذری زبان های ایران، مرکز استان آذربایجان شرقی است. شهر شهریاران ایران. تبریز پایتخت تاریخی و بزرگ ترین شهر شمال غربی ایران مدرن است. شهری بزرگ سرسبز و دارای آب و هوای کوهستانی! در این مقاله قصد داریم تا در سفری کوتاه شما را به یکی از مکان های مهم شهر تبریز ببریم. جایی که نامش مقبره الشعرا است یا قبرستان سرخاب تبریز.

در شهر تبریز دیدنی های زیادی وجود دارد، از بناهای تاریخی گرفته تا جاذبه های دیدنی تبریز و مناظر طبیعی فوق العاده که آذربایجان پیش روی بازدید کنندگانش قرار می دهد. تبریز از دیرباز مامن انسان های بزرگ و شریفی بوده است که با تمام داشته های خود به بزرگی نام این شهر و دیار کمک کرده اند و از طرفی نام خود را برای همیشه جاودان ساخته اند. با ایلیا گشت همراه شوید تا با بسیاری از شاعران بزرگ ایران زمین بیشتر آشنا شوید.

رزرو آنلاین تور تبریز لحظه آخری و ارزان در ایلیا گشت !

افراد مدفون در مقبره الشعرا

مقبره الشعرا تبریز آرامگاه بیش از چهارصد شاعر و ادیب به نام ایران، عارف و مردان بنام کشور و همسایگان ایران، از بیش از 800 سال پیش می باشد. از افراد مدفون در این مکان می‌توان حکیم اسدی طوسی، خاقانی شروانی، شاپور نیشابوری، قطران تبریز، همام تبریزی، لسانی شیرازی، ثقه‌الاسلام تبریز و سید محمد حسین شهریار را نام برد.

این بنای چند صد ساله که میراثی باشکوه از ادبیات و فرهنگ را در خود جای داده، به‌ راستی و با رگ و پوست می‌ توان حس کرد که به‌ قول ایرج‌ میرزا این مزارستان «مدفن عشق جهان» است؛ جهان بی‌ مانند بزرگانی چون خاقانی و اسدی طوسی و شهریار، شاعرِ نام‌ آشنای «حیدر بابایه سلام.» در هوای سرد و تازۀ تبریز، قدم زدن میان مزارهایی که هر یک، چند متر پایین‌تر از خاک، یادگاری از بزرگ‌ ترین چهره‌ های فرهنگ این تاریخ را در دل خود قرار داده، تجربه‌ ای است گرم‌تر از گرم‌ترین لحظات عشق و دوستی.

جایی که آدمیزاد وقتی به خاک و به سنگ‌ نگاره‌ های جاویدانِ مزارها نگاه می‌ کند، در حقیقت نه به مکان، که به زمان خیره شده . اینجا جایی است که به عنوان از نمادهای فرهنگی شهر تبریز به حساب می آید. این مکان تاریخی معماری و فضاسازی بسیار زیبایی دارد.

خرید آنلاین تور داخلی و خارجی و رزرو بهترین هتل ها در ایلیا گشت !

معماری بنا

یکی از مواردی که در مورد مقبره الشعرا تبریز حائز اهمیت بسیار است همین سبک معماری اش است. هر چند که در این مورد پژوهش های زیادی انجام نپذیرفته است، اما با توجه به صحبت های معمار این اثر تاریخی می توان به درک هر چه بیشتر طراحی و معماری آن پی برد. مقبره الشعرا به گونه ای طراحی شده است که مجموعه ای از معماری مدرن و سنتی را می توان در آن مشاهده کرد. همچنین ارتباط حسی بین بیننده و بنایی که کماکان تازه و نو به نظر می رسد، یکی از ویژگی های منحصر به فرد مقبره الشعرا است.

قدیمی ترین کتابی که نام مقبره الشعرای سرخاب را به صراحت دارد “نزهه القلوب” حمدلله مستوفی است که در سال 740 ه. ق تالیف شده است. مقبره‌ الشعرا با شماره‌ی 25191 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بازدید از این میراث پرشکوه فرهنگی، امری است که عدۀ بسیاری اساساً به‌ خاطر آن قدم به خاک پاک تبریز می‌ گذارند. مقبره الشعرا نه تنها یک محل گردشگری، بلکه تفرجگاهی معنوی و ادبی است و حضور در این مکان موجب تفکر در پیشینه غنی و ادبیات متعالی این مرز و بوم می شود.

مشخصات

موقعیت جغرافیایی

فاصله تا مراکز نزدیک
    نشانی :

    ایران، استان آذربایجان شرقی، تبریز، محله ششگلان، خیابان ثقه الاسلام، تقاطع عارف، تکیه حیدر، در کنار بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی