
متروی سن پترزبورگ
شرح
متروی سن پترزبورگ روسیه در تاریخ ۱۵ نوامبر ۱۹۵۵ راهاندازی شده است. معماری خاص و جذاب مربوط به دوران اتحاد جماهیر شوروی، این مترو را به یکی از جذابترین متروهای جهان بدل کرده است. متروی سن پترزبورگ، فقط وسیلهای برای حمل و نقل محسوب نمیشود؛ بلکه به خاطر زیبایی و معماری خلاقانهی ایستگاههایش در جهان شهرت دارد. متروی سن پترزبورگ از زمان افتتاحش تا بهحال گسترش بسیاری داشته و ایستگاههای جدیدی با طراحیهای مبتکرانه به این سیستم اضافه شدهاند.
ایستگاه مترو آوتوو جزو جذاب ترین ایستگاه های جهان به شمار میرود و تم اصلی آن، محاصرهی لنینگراد و دفاع از شهر طی جنگ جهانی دوم است.در انتهای ایستگاه، نقاشی دیواری بزرگی قرار دارد که بر روی موزاییک کشیده شده و زنی را نشان میدهد که کودکی را در آغوش گرفته است. اولین قطار شهر در سال ۱۹۵۵ میلادی و از این ایستگاه به حرکت درآمد و در نتیجه بعد از متروی مسکو، متروی سن پترزبورگ به دومین سیستم متروی قابل استفاده در کشور تبدیل شد.
تم اصلی ایستگاه ناروسکایا (Narvskaya) نیز با اتحاد جماهیر شوروی ارتباط دارد. ایدهی اصلی تم و طرح زمینهی این ایستگاه، بزرگداشت حرفههای مختلفی است که در طول تاریخ اتحاد شوروی به وجود آمدهاند. برجستهکاریهای دیوار ایستگاه ناروسکایا، دکترها و ملوانها، معماران، کشاورزان و سایر مشاغل آن دوران را به تصویر میکشند.
تم کلی ایستگاه کیروسکی زاوُد (Kirovsky Zavod) با توسعهی صنعت سوسیالیسم در ارتباط است و نام ایستگاه از کارخانهی کیروسکی گرفته شده که در همین ناحیه قرار دارد.
ایستگاه پوشکینسکایا (Pushkinskaya) را بعد از شاعر معروف روسی، یعنی «الکساندر پوشکین» نامگذاری کردهاند. در انتهای ایستگاه پوشکینسکایا در سن پترزبورگ، با مجسمهی پوشکین مواجه خواهید شد که گاهی اوقات با گلهایی بر روی زمین احاطه شده که مردم محلی برای او آوردهاند.
پشت این مجسمه، تصویر سارسکوی سلو (Tsarskoe Selo) یعنی همان روستایی قرار دارد که امروزه آن را با نام پوشکین میشناسند و شاعر معروف روسی بیشتر جوانی خود را در آن گذرانده بود.
پلوشچاد وستانیا (Ploshchad Vosstaniya) به معنی «میدان انقلاب» بوده و در میدانی با همین نام واقع شده است. برای تم و طرح زمینهی این مترو از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ میلادی کمک گرفتهاند. پلوشچاد وستانیا، اولین ایستگاهی به شمار میرفت که ۲ خروجی داشت.
اسپورتیونایا (Sportivnaya) در نزدیکی استادیوم قدیمی سن پترزبورگ واقع شده و از تم ورزشی برای طرح زمینهی آن کمک گرفتهاند. نقاشیهای دیواری این ایستگاه، ورزشکاران المپیک و خدایان یونانی را به تصویر میکشد. چراغهای این ایستگاه را به شکل تندیس درآوردهاند تا شبیه مشعلهای المپیک به نظر برسند. اسپورتیونایا، ۲ طبقه دارد و در طبقهی بالایی آن، شعری از پیِر دو کوبِرتَن (Pierre de Coubertin) به نام سرود ورزش (Ode to Sport) را بر روی دیوار آن نوشتهاند.
مژدونارُدنایا (Mezhdunarodnaya) به معنی «ایستگاه بینالمللی» میباشد و تم اصلی آن مربوط به پیدایش ملتها است. برای به تصویر کشیدن این تم، از نقاشی موزاییکی کمک گرفتهاند که در انتهای این ایستگاه قرار دارد و آتلانتیس را نشان میدهد که دنیا را بر روی دستان خود نگه داشته است.