مسجد سلطان احمد

istanbul-sultan-ahmed-mosqueمسجد سلطان احمد ترکیه

معرفی و تصاویر

مسجد سلطان احمد ترکیه مسجدی است که در شهر استانبول و در کشور ترکیه واقع شده‌ است. این شهر که در زمان امپراطوری عثمانی طی سال های ۱۴۵۳ تا ۱۹۲۳ پایتخت این کشور بوده‌ است، یکی از زیبا ترین شاه کار های معماری اسلامی است که به علت وجود کاشی‌ های آبی رنگ در طراحی داخلی به مسجد آبی نیز شهرت دارد.

مسجد آبی استانبول ( مسجد سلطان احمد )

مسجد سلطان احمد به عمد در مقابل عمارت ایا صوفیا ساخته شده تا نشان دهد که معماران عثمانی و مسلمان می‌توانند رقبای سرسختی برای اجداد مسیحی خود باشند. با این وجود، معمار نتوانسته قبه‌ هایی بزرگتر از قبه عمارت ایا صوفیا بسازد و به همین دلیل تلاش کرده با تنظیم دقیق موقعیت قبه‌ ها، شبه قبه‌ ها و مناره‌ ها جلوه‌ ای زیبا را پدید آورد.

علی‌ رغم تلاش معمار، ابعاد ساختمان کوچکتر از ابعاد عمارت ایا صوفیا است که این مسئله سلطان احمد را بسیار خشمگین کرد. بنابراین دو عمارت آثار تاریخی و معماری بسیار ارزنده‌ ای هستند که جلوه‌ ای منحصر به‌ فرد را به این بخش از شهر می‌ دهند.

در غرب مسجد سلطان احمد را با نام مسجد کبود می‌ شناسند چرا که در نقاشی های طرح داخلی از رنگ آبی استفاده زیادی شده‌ است. با این وجود، این نقاشی مسجد سلطان احمد بخشی از دکور داخلی اصلی نبوده و امروزه آن را از دکور داخلی حذف کرده‌ اند. بنابراین دکور داخلی مسجد دیگر منحصراً آبی رنگ نیست.

سده فار محمد آقا، معمار سلطان احمد دستور داشت تا در ساخت زیبا ترین و مجلل‌ ترین مکان عبادت مسلمانان در جهان از هیچ تلاشی فرو گذار نکند. ساختار اصلی مسجد سلطان احمد تقریباً شبیه مکعب است که طول و عرض آن ۵۳ و ۵۱ است. جهت‌ گیری مسجد به گونه‌ ای است که وقتی مسلمانان نماز به پا می‌ کنند، رو به سمت مکه داشته باشند و محراب در روبرویشان قرار داشته باشد.

رزرو آنلاین تور استانبول , لحظه آخری 

محراب 

مهم ترین بخش صحن داخلی «محراب» است که از مرمری با تراش ظریف و کنده کاری ساخته شده و دیوار های کناری آن از جنس سرامیک است. در سمت راست محراب «منبر» قرار دارد که امام جماعت در زمان خطا به هنگام نماز ظهر یا در روز جمعه یا روز های تعطیل بر روی آن می‌ ایستد.

هر مناره سه بالکن دارد و تا چندی قبل مؤذن می‌ بایست پنج بار در روز از یک پله مارپیچ باریک عبور می‌ کرد تا اذان بگوید. امروزه از یک سیستم بلندگو استفاده می‌ شود و صدای اذان که توسط مساجد همجوار نیز اکو می‌ شود در اغلب مناطق قدیمی شهر به گوش می‌ رسد.

عده زیادی از مردم ترک و گردشگران در هنگام غروب در پارک روبروی مسجد جمع می‌ شوند تا صدای اذان مغرب را بشنوند و با غروب آفتاب، نور پردازی زیبای صحن مسجد را تماشا کنند.

خرید بلیط هواپیما تهران استانبول , بهترین قیمت های سال 

مشخصات