Shah Faisal Mosque, Islamabadآشنایی با مسجد شاه فیصل اسلام آباد
مسجد شاه فیصل مسجدی در اسلام آباد پاکستان است. این بنا در کوهپایه های مارگلا هیلز در اسلام آباد واقع شده است ، این مسجد دارای یک طراحی معاصر است که از هشت ضلع پوسته بتونی تشکیل شده و از یک چادر بادیه ای الهام گرفته شده است.
این مسجد یکی از جاذبه های مهم گردشگری است و از ویژگی های معاصر و تأثیرگذار معماری اسلامی یاد می شود. ساخت مسجد در سال 1976 پس از کمک مالی 120 میلیون دلاری از پادشاه سعودی فیصل ، که همنام با نام این مسجد است ، آغاز شد. طرح غیر متعارف توسط معمار ترکیه ای ودات دالوكای پس از مسابقه بین المللی انتخاب شد.
طراحی مسجد شاه فیصل اسلام آباد
بدون یک گنبد معمولی ، مسجد شاه فیصل به صورت چادر بادیه ای شکل گرفته و با چهار مناره بلند 260 پا احاطه شده است. این طرح دارای سقف های شیب دار به شکل هشت ضلعی است که یک تالار عبادت مثلثی را تشکیل می دهد که می تواند 10،000 نمازگزار را در خود جای دهد. این بنا با مساحت 54000 فوت مربع مساحت دارد و مسكون بر چشم انداز اسلام آباد مسلط است.
در انتهای شمالی خیابان فیصل واقع شده است و آن را در شمالی ترین انتهای شهر و در پای مارگلا هیلز ، غربی ترین کوهپایه هیمالیا قرار داده است. این منطقه در یک منطقه مرتفع از زمین در مقابل یک فضای دیدنی از پارک ملی واقع شده است. بزرگترین مسجد در پاکستان است و همچنین بزرگترین مسجد جهان از سال 1986 تا 1993 بود که با غلبه بر مساجد منطقه MENA به دست آمد.
برای کسب اطلاعات و رزرو تور ترکیه با ما در تماس باشید.
تاریخ ساخت مسجد شاه فیصل
مسجد فیصل اکنون از نظر ظرفیت چهارمین مسجد بزرگ است.انگیزه این مسجد از سال 1966 آغاز شد که پادشاه فیصل بن عبدالعزیز در سفر رسمی به پاکستان از ابتکار دولت پاکستان برای ساخت یک مسجد ملی در اسلام آباد حمایت کرد. در سال 1969 ، یک رقابت بین المللی برگزار شد که معماران 17 کشور 43 پیشنهاد ارائه دادند. طراحی برنده از معمار ترکیه ای ودات دالوكای بود. ساخت مسجد در سال 1976 توسط National Construction Limited در پاکستان به رهبری عظیم خان آغاز شد و توسط دولت عربستان سعودی و با هزینه ای بالغ بر 130 میلیون ریال سعودی تأمین شد.
پادشاه فیصل بن عبدالعزیز در تأمین بودجه مؤثر بود ، و این مسجد و جاده منتهی به آن پس از ترور وی در سال 1975 به نام وی نامگذاری شد. این مسجد در سال 1986 به پایان رسید و از آن در دانشگاه بین المللی اسلامی استفاده می شد. بسیاری از مسلمانان محافظه کار در ابتدا به دلیل طراحی غیر متعارف و عدم وجود یک ساختار سنتی گنبد ، از این طرح انتقاد کردند. مسجد فیصل می تواند حدود 10،000 نمازگزار را در سالن اصلی نمازخانه خود ، 24000 نفر در بناهای آن و 40،000 در حیاط خود قرار دهد. هر یک از چهار مناره مسجد 79 متربلندترین و اندازه آن 10 متر است.