Elysee Palaceکاخ الیزه فرانسه
می توان کاخ الیزه فرانسه را نماد قدرت سیاسی کشور فرانسه دانست. این کاخ در قرن هجدهم میلادی تنها برای اقامت یک اشراف زاده ساخته شد. از سال 1873 این کاخ مجلل اقامتگاه رسمی رئیس جمهور فرانسه بوده است. یکی از دلایلی که می توان در فرانسه تا این مقدار کاخ های مجلل پیدا کرد این است که در اوایل قرن هجدهم فرانسه در حال توسعه بود و اشراف زاده ها به دنبال ساخت عمارت هایی اینگونه مجلل بودند. در ادامه با ایلیا گشت همراه باشید.
خرید تور فرانسه با قیمت استثنایی در ایلیا گشت !
تاریخچه کاخ الیزه
تاریخ ساخت این کاخ بر می گردد به سال 1718 و برای شخصی به نام کنت اورو در منطقه ای به نام سن اونوره در نزدیکی شانزه لیزه. یکی از دلایلی که این کاخ تا به امروز سالم و از تخریب در انقلاب فرانسه به دور بوده است این است که کاخ الیزه در اوایل قرن هجدهم تبدیل به تالار سرگرمی شده بود.
پس از انقلاب فرانسه که در سال 1848 بود تا سال 1851 که کودتای فرانسه رخ داد ناپلئون بنا پارت در این کاخ اقامت داشت و بعد از آن در اختیار شهبانو اوژنی قرار گرفت که به همراه ناپلئون بنا پارت اقدام به بازساری کامل کاخ پرداختند که تا به امروز اکثر تزئینات موجود در الیزه متعلق به آن دوران هستند.
با به قدرت رسیدن مارشال مک ماهون در سال 1873 کاخ الیزه تبدیل به اقامتگاه رسمی سران فرانسه شد.جتلب است بدانید کاخ الیزه در سال های 1940 تا 1946 خالی از سکنه بود و با به قدرت رسیدن ونسان اوریول کاخ الیزه دوباره به کاخ ریاست جمهوری فرانسه بدل شد
اتاق ها و تالارهای کاخ الیزه
بنای اصلی کاخ الیزه و درب اصلی با پلاک 55 در خیابان فوبورگ سن اونوره قرار دارد و ساختمان اصلی این کاخ از دو جناح تشکیل شده است و درب آن به سمت دیوان با شکوه افتخار باز می شود.
در این کاخ درگاه مشبکی به نام درگاه خروس وجود دارد که باغ های کاخ را به خیابانی به نام گابریل که این مسیر تا بخش پایینی خیابان شانزه لیزه امتداد دارد را وصل می کند. طراحی این کاخ به این صورت است که تمامی اتاق های آن رو به باغ های اطراف هستند غیر از تالار افتخار که رو به دیوان افتخار باز می شود.
در سفر به فرانسه بارید از مزارع اسطوخودوس فرانسه را فراموش نکنید !
کتابخانه کاخ الیزه
جالب است بدانید کتابخانه کاخ الیزه از ابتدا به صورت کتابخانه نبوده است و در طول حیات خود اتاق خواب دوشس بوربون، کارولین مورا، ناپلئون اول، دوک بری و در نهایت ناپلئون سوم بوده است یکی از ویژگی های این اتاق دیوارهای منحنی آن است که تا به امروز دچار تغییرات نشده است و تنها اتاق بر جای مانده از آپارتمان های اختصاصی ناپلئون سوم است. پس از رویدادهای فرانسه روسای این کشور از این اتاق به عنوان اتاق مطالعه استفاده می کردند و در آخر رئیس جمهور ژیسکا دستن این اتاق را تبدیل به کتابخانه کرد.