معرفی جزایر مصنوعی دبی

آشنایی با جزایر مصنوعی دبی

معرفی و تصاویر

پس از به تائید رسیدن ساخت جزایر مصنوعی دبی (Dubai Palm Islands)، ساختن جزایر سه گانه نخل به نامهای جمیرا، جبل علی و دیره و مجمع الجزایر به دنیا و جهان اعلام شد که حامی و مجری پروژههای ساخت جزایر مصنوعی، همگی شرکت دولتی نخیل است.هم اکنون جزیره ی در حال ساخت جبل علی، پنجمین جزیره ی بزرگ و مصنوعی دنیاست و جزیره ی جمیرا نیز در رده ی هفتم قرار دارد.

ساخت جزایر مصنوعی دبی

برای ساخت جزایر مصنوعی دبی، ابتدا شن ها را از سطح زمین خلیج فارس برداشت کرده و پس از لایروبی مورد شست و شو قرار میگیرند شن های شسته شده، توسط کشتی های اسپری به صورت اسپری در محل های تعیین شده برای ساخت جزایر فشانده میشوند این فرآیندِ افشاندن شن ها به فرآیند رنگین کمانی معروف است چرا که هنگام پاشش شن ها، کمانی مانند رنگین کمان در هوا ایجاد میشود. در کل تا به حال در این پروژه ها از ۱۱ میلیارد متر مکعب شن و ۴۷ میلیون تن سنگ استفاده شده است.از ابتدا بنا بود جزایر سه گانه ای به شکل نخل ساخته شود. نخل جمیرا، جبل علی و دیره.

پیش از همه ساخت نخل جمیرا در سال ۲۰۰۱ آغاز شد و مدت کوتاهی پس از آن، آغاز ساخت نخل جبل علی نیز اعلام شد. ابتدا قرار بود جزیره جبل علی با ابعادی بزرگتر ساخته شود اما بعدها با تغییر اندازه، در ابعادی کوچکتر ساخته شد. پس از شروع برنامه ریزی و ساخت جزیره نخل دیره، طراحی جزیره تغییر کرد و همچنین با تغییر نام مواجه شد و اکنون به نام جزیره دیره شناخته میشود.

جزایر مصنوعی دبی بزرگترین جزایر مصنوعی دنیا

با این وضعیت جزایر سه گانه نخل به دو عدد تغییر پیدا کردند.جزیره جمیرا کوچکترین جزیره نخل دبی است که در نزدیکی سواحل جمیرای شهر دبی قرار دارد. طراحی و ساخت نخل جمیرا به عهده معماران هلمان هورلی چاروات بود.در اوایل اکتبر ۲۰۰۷ جمیرا بزرگترین جزیره مصنوعی دنیا محسوب میشد که تا آن زمان نزدیک ۵۰۰ خانواده در جزیره سکونت پیدا کرده بودند و بیش از ۷۵% املاک آماده تحویل بودند. تا آخر سال ۲۰۰۹ نیز ۸ هتل آماده بهرهبرداری بودند. راه ارتباطی جزیره ی جمیرا یک مونوریل به طول 5 کیلومتر است که از سویی به هتل آتلانتیس و از سویی دیگر تا پایین نخل جمیرا و برجهای ورودی جزیره ادامه دارد.

ساخت جزیره نخل جبل علی

ساخت جزیره نخل جبل علی در سال ۲۰۰۲ آغاز شد نخل جبل علی ۵۰% از جزیره ی جمیرا بزرگتر است و شامل 6 تفرجگاه دریایی، پارک آبی و روستای ساحلی است. بنا به دلایلی ساخت این جزیره تا کنون متوقف شده است. متأسفانه برای ساخت این جزیره یک منطقه محافظت شده دریایی که قبلا در این ناحیه قرار داشت را از بین بردند و یکی از نگرانیهای زیست شناسان در این خصوص، از بین رفتن گونههای بومی و ایجاد گونههای جدیدِ ناشناخته و مخرب در این منطقه است.

در اوایل اکتبر ۲۰۰۷، در مجموع با استفاده از ۲۰۰ میلیون متر مکعب شن، ۲۰% از احیا اولیه جزیره نخل دیره انجام شد. در اوایل آپریل ۲۰۰۸ شرکت نخیل اعلام کرد که بیش از یک چهارم جزیره احیا شده است و میزان استفاده از شن به ۳۰۰ میلیون متر مکعب رسیده استو طراحی جدید جزیره و کاهش ابعاد دیره در نوامبر سال ۲۰۰۸ اعلام شد و تغییر کلی طرح جزیره و نامش در سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد