فستیوال رنگ در هند

آشنایی با فستیوال رنگ هند

۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۲ دقیقه

هند کشوری زیبا با فرهنگ و سنت هایی متنوع است که برخی از آن ها جز قدیمی ترین ها در تاریخ بشر هستند. همه ساله در آغاز فصل بهار بر اساس تقویم هندی ، یکی از بزرگترین جشن های سنتی هند به نام هولی یا فستیوال رنگ برگزار می گردد. فستیوال رنگ پاشی ، نشانه شادی مردم هند به ادامه زندگی و در واقع خرسندی از پیروزی نیکی ها بر بدی هاست.

فستیوال هولی با بر پایی آتش‌ های بزرگ آغاز می‌ شود که مردم گرد آن جمع شده و سوختن پیکره‌ ی هولیکا را تماشا می‌ کنند. دعا ها و تشریفات مذهبی به امید نابودی شیطان همانطور که هولیکا در آتش سوخت، در کنار آن نیز برگزار می‌ گردد. روز بعدی روزی است که تفریح واقعی شروع می‌ شود؛ مردم به خیابان‌ ها آمده و پودر های رنگی به سر و صورت هر کسی که ببینند می‌ پاشند.

رزرو آنلاین تور هند با مناسب ترین قیمت های سال 

نام گذاری برای فستیوال رنگ در هند

معنی کلمه ی هولی در زبان هندی، “سوختن” است و در اصل جشن هولی دلالت بر پیروزی خوبی بر بدی دارد و در اکثر مناطق هند، در دو روز و با نام های “هولی” و “دولتی” یا به زبانی ساده تر، “هولی کوچک” و “هولی بزرگ” برگزار می شود که معمولا پس از انجام عبادت و گذاشتن نشان بر مجسمه ی کریشنا و رادا، مردم با پودر های رنگی یا بالن های پر از مایعات رنگی که به “گولال” و “آبیر” معروف اند به هم رنگ می پاشند.

در حقیقت این فستیوال را می توان فستیوال تابناک و درخشان نامید، چرا که رنگ های روشن و متنوعی در آن استفاده می شود٬ هندی ها معتقدند رنگ های روشن زندگی بخش، نیروزا و نشاط آور است.

فستیوال رنگ در هند

نکات جالب فستیوال رنگ هند

بنابر برخی از روایات این جشن در ابتدا به خاطر حاصل خیزی زمین برگزار می شده است، از طرف دیگر این جشن به یمن عشق فنا نا پذیر کریشنا و رادا هم برپا می شده علاوه برپا شیدن رنگ و آب به همدیگر، جشن هولی شامل رقص و آواز نیز می باشد و آتش بازی های بزرگ در هر کوچه و خیابانی برگزار می شود

با این باور که آتش فضا را از وجود روح های شیطانی پاک می کند و نشانی بر سوزاندن “هولیکا”ی شریر و نابکار(دشمن کریشنا و رادا) بوده است و نام هولی برگرفته از این رسم است. پودر های رنگی که در این جشن از آن استفاده می شود از گیاهانی مانند گیاه نیم، کومکوم، هالدی و غیره تهیه شده اند.

فستیوال رنگ در هند

همچنین بعضی از این رنگ ها از گیاهانی که در فصل بهار شکوفه می دهند مانند گل های درخت شعله جنگل تهیه شده اند، از این رو هندی ها اعتقاد دارند، این پودر ها به دلیل خاصیت درمانی و طبیعی بودن از بروز بیماری های شایع ناشی از تغییرات آب و هوا در فصل بهار مانند سرما خوردگی جلوگیری می نمایند و بعضا این بیماری ها را درمان می کنند.

برای خرید بلیط هواپیما به صورت غیر حضوری و لحظه آخری با کارشناسان ما تماس بگیرید.

رنگ، سروصدا٬ رقص٬ آواز و پذیرایی هولی یک معنا را می رسانند: همراهی، اتحاد، برابری و شادی! در باور هندو ها هیچ جشن دیگری را نمی توان یافت که درس دینی و مذهبی را همراه هماهنگی اجتماعی چنین ساده بیاموزد. این جشن برای هندو ها بسیار مهم می باشد. بنابراین در کشور هایی که افراد هندو وجود داشته باشد قطعا این جشن در پایان زمستان یا آغاز بهار برگزار خواهد شد .

از جمله کشور های برگزار کننده این جشن کشور های هندوستان، پاکستان و کشور های مجاورشان می باشد اما هند از اصلی ترین کشور های برگزار کننده این جشن تاریخی، مذهبی می باشد و سالانه گردشگران زیادی را به همین واسطه از سراسر جهان به خود جذب می کند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *