

ازبکستان
UZBEKISTANشرح
ازبکستان کشوری در آسیای مرکزی که پایتخت آن تاشکند است و در اول سپتامبر سال 1991 همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اعلام استقلال نمود. این کشور که زمانی در مسیر جاده ابریشم قرار داشته، امروزه با آثار باستانی و تاریخی بینظیر، معماریهای باشکوه و طبیعتی زیبا و سرسبز و فرهنگی غنی، جهانیان را مجذوب خود نموده است. با ایلیا گشت همراه شوید تا این کشور زیبای تاریخی را بیشتر بشناسیم.
معرفی ازبکستان
قدمت سکونت انسان در این سرزمین به هزاره اول پیش از میلاد مسیح برمیگردد که نژادی ایرانیتبار از قوم سکاها در آنجا سکنی گزیدند از همینرو زبانهای قدیمی رایج در این منطقه زبانهای ایرانی سغدی، خوارزمی و پارسی میانه بوده است. واژه ازبکستان به معنای سرزمین ازبکها ست. امروزه همچنان شهرهای سمرقند و بخارا در آن مردمانی فارسی زبان دارد. جالب اینجاست که این کشور در حوزه کشورهایی با جاذبههای توریستی-تاریخی زیبا، فرهنگی منحصر به فرد و دارا بودن سنتهای عجیب و غریب، گردشگران خاص با علایق خاصی را به خود جذب میکند.
اقتصاد
ازبکستان یکی از بزرگترین تولید کنندههای پنبه در جهان و نیز دارای بزرگترین معدن روباز طلا در دنیاست که چهارمین ذخایر طلا در دنیا را دارد. از نظر ذخایر مس در دنیا در جایگاه دهم و اورانیوم در جایگاه دوازدهم قرار دارد. پنبه، طلا، انرژی، کودهای معدنی، فلزات آهنی و غیرآهنی، منسوجات، محصولات غذایی، ماشینآلات و خودرو از فرآوردههای صادراتی آن میباشند.
جغرافیا
این کشور واقع در آسیای میانه با افغانستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان مرز مشترک داشته و کشوری کاملا محصور در خشکی است. این سرزمین خشک، بیابانی وسیع موسوم به قزلقوم (شن سرخ) که بخش بزرگی از آن نیز در قزاقستان قرار گرفته را در خود جای داده است. البته در بخش جنوب شرقی آن تپه ماهورهای کوهستان تیانشان که در کشورهای قرقیزستان و تاجیکستان ارتفاع میگیرد نیز وجود دارد ولی 80 درصد پهنه این سرزمین را بیابانهای پوشاندهاند.
آب و هوا
آب و هوای قارهای و اقلیم خشک بر آن حاکم است و از همینرو میانگین بارش سالانه آن 100 تا 200 میلیمتر است. میانگین دما در تابستانها 40 درجه سانتیگراد و زمستانها منفی 23 درجه سانتیگراد است.