
تونس | Tunis
شرح
تونس پایتخت و بزرگترین شهر کشور تونس است. این شهر در یک خلیج بزرگ دریای مدیترانه ، پشت دریاچه تونس و بندر لا گولت واقع شده است ، این شهر در امتداد دشت ساحلی و تپه هایی که آن را احاطه کرده است امتداد دارد. این شهر در ابتدا شهرک بربر بود. وجود این شهر توسط منابع مربوط به قرن چهارم قبل از میلاد به اثبات رسیده است. این شهر در یک تپه واقع شده است به عنوان یک نقطه عالی که از آن می توان به آمدن و رفت و آمدهای دریایی و کاروانی به سمت و از کارتاژ بازدید کرد. این شهر یکی از اولین شهرهای منطقه بود که تحت کنترل کارتاژینین قرار گرفت و در سده های بعد از آن ، این شهر در تاریخ های نظامی مرتبط با کارتاژ ذکر شده است. بنابراین ، در طول سفر آگاتوکلس ، که در سال 310 قبل از میلاد در کیپ بن فرود آمد ، این شهر در مناسبت های مختلف دست را تغییر داد. در طول جنگ مزدور ، این امکان وجود دارد که این شهر به عنوان مرکزی برای جمعیت بومی منطقه خدمت کرده باشد ، و جمعیت آن عمدتاً از دهقانان ، ماهیگیران و صنعتگران تشکیل شده است. در مقایسه با ویرانه های باستانی کارتاژ ، ویرانه های تونس باستان به بزرگی نیست. به گفته استرابو ، آن را در سال 146 قبل از میلاد مسیحیان در جنگ پونیک سوم توسط رومیان از بین برد. این شهر و کارتاژ نابود شدند. با این حال ، این شهر ابتدا تحت حاکمیت آگوستوس بازسازی شد و به یک شهر مهم تحت کنترل رومیان و مرکز صنعت پررونق کشاورزی تبدیل شد.
شهر مدرن تونس ، در حدود قرن هفتم میلادی توسط سربازان مسلمان عرب مستقر شده است. مدینه تونس ، قدیمی ترین بخش شهر ، مربوط به این دوره است که در طی آن ، این منطقه توسط اموی امویان حسن بن النعمان القصانی فتح شد. این شهر دارای مزیت طبیعی دسترسی ساحلی ، از طریق مدیترانه ، به بنادر مهم جنوب اروپا بود. در اوایل ، تونس نقش نظامی بازی کرد. اعراب اهمیت استراتژیک نزدیکی آن با تنگه سیسیل را تشخیص دادند. از ابتدای قرن هشتم تونس سرآشپز منطقه بود ، به پایگاه دریایی اعراب در دریای مدیترانه غربی تبدیل شد و از اهمیت نظامی قابل توجهی برخوردار شد. در زمان آقابلیدها ، مردم این شهر بارها قیام کردند ، و این شهر از پیشرفت های اقتصادی سود برد. مخالفت محلی با مقامات در سپتامبر 945 ، هنگامی که شورشیان خوارج ، این شهر را اشغال کردند ، شدت گرفت و در نتیجه آن عمومیت به غارت درآمد. با ظهور سلسله زرید این شهر اهمیت پیدا کرد ، اما جمعیت سنی مذهب شیعه را کمتر و کمتر تحمل می کردند و قتل عام هایی علیه جامعه شیعه انجام می دادند. در سال 1048 ، حاکم زیریر آل مویز بن بدیس پیروی از اطاعت شهر خود در برابر فاطمیان را رد کرد و مناسک اهل سنت را در سراسر اینفریقیه دوباره برقرار کرد. این تصمیم خلیفه شیعه المستنصر بیلا را عصبانی کرد. او برای مجازات زیریان ، قبیله بانو هلال عرب را در افطریه به راه انداخت. بخش بزرگی از کشور به مشعل كشیده شد ، پایتخت زیدر كایروان در سال 1057 خنثی شد و فقط چند شهر ساحلی از جمله تونس و مهدیه از تخریب فرار كردند. در معرض خشونت قبایل خصمانه که در اطراف شهر مستقر شده بودند ، جمعیت این شهراز اقتدار ذیرسها رد کردند و با شاهزاده حمدی الناصر بن اللناس ، که در بژیا مستقر بود ، در سال 1059. با فرمانداری منصوب شدند. با برقراری نظم مجدد در کشور ، دریغ از آزادی خود از حمیدان دریغ نکرد تا سلسله خراسانان را با تونس به عنوان پایتخت خود پیدا کند. این پادشاهی مستقل کوچک موضوعات تجارت و تجارت با ملل دیگر را برداشته و منطقه را به آرامش و رونق بازگرداند.
موقیت جغرافیایی تونس
تونس در شمال شرقی تونس در دریاچه تونس واقع شده است و از طریق کانال با خلیج تونس به دریای مدیترانه وصل می شود که در بندر La Goulette / Halq al Wadi خاتمه می یابد. شهر باستانی کارتاژ درست در شمال این شهر در امتداد قسمت ساحلی واقع شده است. این شهر به عنوان جنوبی ترین نقاط اروپا در عرض جغرافیایی مشابه قرار دارد. این شهر در دامنه تپه ای به پایین دریاچه تونس ساخته شده است. این تپه ها دارای مکانهایی مانند نوتردام د تونس ، راس تابیا ، لا ربتا ، لا کسبه ، مونتفلوری و لا مانوگیا با ارتفاعات بالای 50 متر است. این شهر در چهارراه یک نوار باریک از زمین بین دریاچه تونس و سجومی قرار دارد. اتیسم بین آنها همان چیزی است که زمین شناسان آن را “گنبد تونس” می نامند ، که شامل تپه های سنگ آهک و رسوبات است. این پل یک پل طبیعی است و از زمان های بسیار قدیم چندین جاده اصلی که به مصر و جاهای دیگر این شهر پیوند می خورند از آن جدا شده اند. این جاده ها با کارتاژ ارتباط برقرار می کنند و بر اهمیت سیاسی و اقتصادی آن نه تنها در این شهر بلکه در آفریقای شمالی و دریای مدیترانه نیز در زمان های قدیم تأکید می شود. منطقه بزرگ تونس دارای 300000 هکتار مساحت است که 30،000 آن شهرنشین است و مابقی آن بین اجسام آب و زمین های کشاورزی یا طبیعی مشترک است. با این حال ، رشد شهری که تخمین زده می شود 500 هکتار در سال در حال افزایش است و به تدریج در حال تغییر چشم انداز با پراکندگی شهری است.
آب و هوای تونس
تونس دارای آب و هوای مدیترانه ای گرم تابستان ست ، که دارای یک فصل گرم و خشک و زمستان های معتدل با بارندگی متوسط است. آب و هوای محلی نیز تا حدودی متأثر از عرض جغرافیایی شهر ، تأثیر تعدیل کننده دریای مدیترانه و زمین های تپه ها است. زمستان مرطوب ترین فصل سال است که در این مدت بیش از یک سوم بارندگی سالانه رخ می دهد که بطور میانگین هر دو یا سه روز باران می بارد. خورشید ممکن است هنوز هم درجه حرارت را از 7 درجه سانتیگراد در صبح تا 16 درجه سانتیگراد و در بعد ازظهربه طور میانگین در طول زمستان افزایش دهد. یخبندان ها نادر است. در بهار ، میزان بارش به نصف کاهش می یابد. نور آفتاب در ماه مه غالب می شود که به طور متوسط 10 ساعت در روز می رسد. در ماه مارس دمای هوا ممکن است بین 8 درجه سانتیگراد و 18 درجه سانتیگراد و در ماه مه بین 13 درجه سانتیگراد و 24 درجه سانتیگراد متفاوت باشد. با این حال ، معمولاً در اوایل آوریل دمای هوا افزایش می یابد که دمای رکورد آنها به 40 درجه سانتیگراد می رسد. در تابستان باران تقریباً کاملاً غایب است و حداکثر میزان نور خورشید است. میانگین دما در ماه های تابستان ژوئن ، جولای ، آگوست و سپتامبر بسیار زیاد است. وزش نسیم دریا ممکن است گرما را کاهش دهد ، اما گاهی اوقات باد سیروکو روند را معکوس می کند. در پاییز باران می بارد ، غالباً با رعد و برق طوفان های کوتاه ، که گاهی اوقات می تواند باعث بروز سیل در فلاش یا حتی طغیان برخی مناطق شهر شود. ماه نوامبر با گرمای متوسط از 11 درجه سانتیگراد تا 20 درجه سانتیگراد ، گرمای عمومی را نشان می دهد.