10 راز درباره تخت جمشید

تخت جمشید شیراز یا پارسه نام یکی از شهرهای باستانی کشور ایران در مرودشت در شهر شیراز واقع است که طی سالیان پیوسته، پایتخت باشکوه و تشریفاتیِ پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده‌ است. در این شهر باستانی کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده‌ است و به مدت ۲۰۰ سال آباد بوده‌ است.

با بنای یادبود مادر ارمنستان آشنا شوید

در نخستین روز سال نو گروه‌های زیادی از کشورهای گوناگون به نمایندگی از ساتراپی‌ها یا استانداری‌ها با پیشکش‌هایی متنوع در تخت جمشید جمع می‌شدند و هدایای خود را به شاه پیشکش می‌کردند.

در این بخش قصد داریم تا شما را با رازهایی از ساختار تخت جمشید ایران آشنا کینم. با ایلیاگشت همراه باشید.

راز اول تخت جمشید

هیچگاه ساخت و ساز در شهر پارسه تمام نشد، پیکره تراشان همیشه در حال مرمت و نگهداری ساخته های خود بودند.

راز اول تخت جمشید

راز دوم

در زیر شهر پارسه آبراهه های وسیعی وجود دارد تا آب باران و سیلاب های احتمالی را هدایت کند. ناودان های زیادی با انواع مختلف در مجموعه تخت جمشید وجود دارد.

راز دوم تخت جمشید

راز سوم

بر روی کاخ های داریوش و خشایار و ملکه سقف عظیم چوبی وجود داشته ، البته امروزه از آن سقف چوبی چیزی نمانده است.

راز چهارم

تخت جمشید در نزدیکی کوهی مقدس به نام کوه مهر و رحمت در شیراز است، بسیاری از بزرگان هخامنشی هم در همین کوه مقدس دفن شده اند.

از چهارم تخت جمشید

راز پنجم

در نزدیکی تخت جمشید شهری به نام پارسه وجود داشت که هزاران نفر در آن ساکن بودند. امروزه اثری از آن شهر نیست، ولی کاوش گران در تلاش هستند تا آن را از دل خاک بیرون بیاورند.

 پنجم تخت جمشید

راز ششم

برای نهادن ستون های عظیم و سنگین تخت جمشید از هیچ نوع ملاتی استفاده نشده، هنوز هم معلوم نیست که این سنگ ها چطور بر روی هم قرار گرفته اند که در برابر زلزله هم بسیار محکم اند.

راز هفتم

در نزدیکی این شهر باستانی معادن سنگ وجود دارد که مهندسان تخت جمشید از آن سنگ استخراج میکردند و سنگ های 250 کیلویی را سالم به پایین کوه می آوردند.

راز هشتم

در این مجموعه بیش از 3000 طرح و سنگ نگاره وجود دارد، اما هیچکدام صحنه جنگ و درگیری و اسیری نیست، بلکه همیشه صحنه های دوستی و بزرگی مقام ایرانیان می باشد.

خرید تور ارمنستان خرداد 1401

راز نهم

منشور حقوق بشر که امروزه در سازمان ملل مورد استفاده قرار می گیرد را کوروش کبیر در تخت جمشید نوشت.

راز دهم

یکی از تالار های آن که آپادانا نام دارد بیش از ده هزار متر مربع می باشد که دارای 72 ستون سر به فلک کشیده می باشد. این تالار امروزه هم یکی از شگفتی های معماری جهان است.

10 راز درباره تخت جمشید
کلمه‌های کلیدی: