اعمال مسجد سهله

اعمال مسجد سهله

۱۰ خرداد ۱۴۰۴ ۶ دقیقه

فضیلت، آداب و اعمال مسجد سهله

هر چقدر که ما با کلمات برایتان درباره حس و حال مسجد سهله بگوییم به اندازه تنفس کردن در هوای این مکان معنوی نمی‌شود. اگر اذعان کنیم که با قدم گذاشتن در این مسجد احساس می‌کنید پاهایتان از روی زمین کنده می‌شوند و بال در می‌آورید و در عالمی دیگر سیر می‌کنید سخنی به گزافه نگفته‌ایم. مسجد سهله نه فقط از نظر تاریخی بلکه از نظر قصه‌ها و روایت‌هایی که درباره آن گفته می‌شود هم حائز اهمیت است.

فرصتی است برای خلوت کردن. حتی اگر انسان مذهبی نیستید و قصد انجام اعمال مسجد سهله را هم ندارید، اگر فقط به ساعاتی تفکر و خودشناسی نیاز دارید، یا می‌خواهید مدیتیشن کنید، باز هم پیشنهاد می‌کنیم این مکان را انتخاب کنید و در اتمسفر سهله نفس بکشید. این مقاله را بخوانید تا درباره آداب و اعمال مسجد سهله و نمازهای سفارش شده در این مسجد بیشتر بدانید.

اعمال مسجد سهله

چرا مسجد سهله حس و حال عجیبی دارد؟

همانطور که گفته شد روایات زیادی درباره مسجد سهله وجود دارد. فضای غالب بر این مسجد به گونه‌ای است که به محض ورود به آن متوجه معنویت و فضای روحانی آن خواهید شد. برخلاف اینکه برخی از افراد گمان می‌کنند شخصیت‌های مهمی در مسجد سهله مدفون هستند، اما در این مسجد هیچ کدام از بزرگان دین یا شخصیت‌های تاریخی و مذهبی دفن نشدند.

بنابر اقوال مشهور امام زمان پس از ظهور در این مسجد ساکن خواهد شد. در مسجد سهله هفت مقام وجود دارد که هر کدام آداب خاصی دارند و بخش مهمی از اعمال مسجد متعلق به این هفت مقام است. مقام حضرت ادریس، خضر، هود و صالح، حضرت ابراهیم، امام سجاد، امام صادق و امام زمان در این مسجد قرار دارد. به این معنا که این پیامبران و امامان در این مسجد توقف داشتند، برخی برای مدتی کوتاه در آنجا زندگی کرده‌اند، نماز گزاردند و عبادت کرده‌اند.

اینکه مسجد سهله در کوفه قرار دارد، ذهن هر زائری را به سمت اتفاقاتی معطوف می‌کند که بر امام اول شیعیان گذشته است. کوفه که روزی نماد بی‌وفایی بوده است، اکنون مسجدی را در آغوش کشیده که قرار است ولی امر مسلمین جهان در آن ساکن شود. بنابراین محال است که شما پا در مسجد بگذارید و اعمال مسجد سهله را به جا بیاورید، بدون اینکه فکر کنید به اینکه روزی در همین مکان در معیت امام زمان خواهید بود و شاید پشت ایشان نماز به جای بیاورید.

رزرو آنلابن تور کربلا با تضمین بهترین قیمت !

فضیلت انجام عبادت در مسجد سهله

روایات بسیاری وجود دارد که در آن تاکید شده است که هر کس پایش به مسجد سهله رسید، فقط به خودش فکر نکند و جمیع نیازمندان و کسانی که به دعا احتیاج دارند را در نظر آورد. در باب فضیلت انجام اعمال مسجد سهله آورده‌اند که هر کس دو رکعت نماز بین نماز مغرب و عشا برای از بین بردن مشکل و اندوه به جای بیاورد، خداوند مشکلش را برطرف خواهد کرد و گره از کارش باز می‌کند.

از امام سجاد و امام صادق نیز نقل است که هر دو رکعت نماز در مسجد سهله دو سال به عمر نمازگزار اضافه خواهد کرد. بنابراین هر کس در طلب عمر طولانی است در سهله بسیار نماز به جای بیاورد. در روایات آمده است که نماز گزاردن در مسجد سهله در قیامت جایگاه رفیعی به نمازگزار خواهد داد و خداوند هر کسی را که در این مسجد نماز به پا دارد به حاجات دلش خواهد رساند.

به هر حال در نظر داشته باشید که در خاک این مسجد ائمه اطهار، پیامبران الهی و ملائکه سر به مهر گذاشته‌اند و سجده کرده‌اند. پس از لحظه لحظه حضور در این مسجد استفاده کنید و حاجات خودتان، نزدیکانتان و کسانی که از شما التماس دعا داشته‌اند را در نظر آورید.

امام صادق علیه السلام به یکی از یاران خود فرمودند که خداوند دوست دارد بندگانش او را در این مسجد بخوانند. همچنین هیچ روز و شبی نیست که فرشتگان در این مسجد رفت و آمد نکنند. امام صادق فرموده‌اند اگر من در نزدیکی این مسجد اقامت داشتم هیچ نمازی نبود مگر اینکه در این مسجد بخوانمـ

اعمال مسجد سهله

روایات عجیب درباره مسجد سهله

مسجد سهله بار رمز و راز و روایات گره خورده است. در آنجا سنگ سبز رنگی وجود دارد که گفته شده است چهره همه پیامبران الهی در آن پیداست. همچنین شیعه معتقد است از گل زیر این سنگ پیامبران آفریده شدند. روایاتی وجود دارد که برخی از افراد که قصد دیدار با امام زمان را داشتند، در این مسجد موفق شدند به مراد خود برسند. همچنین روایت دیگری وجود دارد که در آن گفته شده است خداوند ۷۰ هزار انسان را بدون حساب و کتاب از این مسجد به بهشت می‌فرستد.
اعمال مسجد سهله

برای انجام اعمال مسجد سهله، وضو و طهارت نیاز است. سپس باید اذن دخول دریافت کنید. قبل از وارد شدن به مسجد بخوان:

بِسْمِ اللّٰهِ وَ بِاللّٰهِ وَ مِنَ اللّٰهِ وَ إِلَى‌اللّٰهِ وَ مَا شاءَ‌اللّٰهُ وَ خَیْرُ الْأَسْماءِ لِلّٰهِ تَوَکَّلْتُ عَلَى اللّٰهِ وَ لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّهَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ.اللّٰهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ عُمّارِ مَساجِدِکَ وَ بُیُوتِکَ.اللّٰهُمَّ إِنِّی أَتَوَجَّهُ إِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَ أُقَدِّمُهُمْ بَیْنَ یَدَیْ حَوائِجِی فَاجْعَلْنِی‌اللّٰهُمَّ بِهِمْ عِنْدَکَ وَجِیهاً فِی‌الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ.اللّٰهُمَّ‌اجْعَلْ صَلاتِی بِهِمْ مَقْبُولَهً وَ ذَنْبِی بِهِمْ مَغْفُوراً وَ رِزْقِی بِهِمْ مَبْسُوطاً. وَ دُعائِی بِهِمْ مُسْتَجاباً وَ حَوائِجِی بِهِمْ مَقْضِیَّهً، وَ انْظُرْ إِلَیَّ بِوَجْهِکَ‌الْکَرِیمِ نَظْرَهً رَحِیمَهً أَسْتَوْجِبُ بِهَا الْکَرامَهَ عِنْدَکَ ثُمَّ لَاتَصْرِفْهُ عَنِّی أَبَداً بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ. یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَ بْصارِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَىٰ دِینِکَ وَ دِینِ نَبِیِّکَ وَ وَلِیِّکَ وَ لَا تُزِغْ قَلْبِی بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنِی وَهَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَهً إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ.اللّٰهُمَّ إِلَیْکَ تَوَجَّهْتُ وَ مَرْضاتَکَ طَلَبْتُ وَ ثَوابَکَ ابْتَغَیْتُ وَ بِکَ آمَنْتُ، وَ عَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ.اللّٰهُمَّ فَأَقْبِلْ بِوَجْهِکَ إِلَیَّ وَ أَقْبِلْ بِوَجْهِی إِلَیْکَ.

خرید بلیط هواپیما تهران نجف چارتر و لحظه آخری !

پس از اتمام این ذکر ابتدا آیت الکرسی بخوانید سپس سوره ناس و فلق را قرائت کنید و برای انجام اعمال مسجد سهله آماده شوید. هفت مرتبه تسبیحات اربعه بخوانید و آنگاه بگویید:

اللّٰهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ عَلَىٰ مَا هَدَیْتَنِی وَلَکَ الْحَمْدُ عَلَىٰ مَا فَضَّلْتَنِی وَلَکَ الْحَمْدُ عَلَىٰ مَا شَرَّفْتَنِی وَلَکَ الْحَمْدُ عَلَىٰ کُلِّ بَلاءٍ حَسَنٍ ابْتَلَیْتَنِی. اللّٰهُمَّ تَقَبَّلْ صَلاتِی وَ دُعائِی، وَ طَهِّرْ قَلْبِی وَاشْرَحْ لِی صَدْرِی وَ تُبْ عَلَیَّ إِنَّکَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ.

اعمال مسجد سهله در هر مقام متفاوت است و باید طبق مفاتیح انجام شود. ضمن اینکه ادای نماز و ذکرهای مربوط به هر مقام ممکن است متعلق به شب و روز زیارتی خاصی باشد.

اعمال مسجد سهله

نماز در مسجد سهله

اگرچه غالباً این گونه شنیده می‌شود که نماز در مسجد سهله کامل است، اما واقعیت این است که به جز دو تن از مراجع تقلید دیگر مراجع شیعی فتوایی در قبال کامل بودن نماز در مسجد سهله ندارد. از اعمال مسجد سهله اینکه دو رکعت نماز بین نماز مغرب و عشا به نیت تحیت مسجد ادا کنید و ۱۰ رکعت نماز مستحبی نیز توصیه شده است.

سخن پایانی

برای اینکه روح یک مکان را درک کنی نیازی نیست که حتماً با عالم ماورا در ارتباط باشی. اگر این سعادت را داشته‌ای که قبلاً در مسجد سهله قدم بگذاری، حتماً این جمله را درک می‌کنی که بند بند وجودت برای عبادت و حضور در این مکان مقدس بی‌تاب است و اگر هنوز راهی کوفه و کربلا نشده‌ای، اینک ذهن و روح تو درک درستی از یکی از مقدس‌ ترین مساجد شیعه دارد. مسجد سهله همان جایی است که پس از ظهور منجی، همگان درباره آن بیشتر خواهند شنید.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *