Ealiya Gasht Pars

لباس های محلی گیلان

۲۱ شهریور ۱۴۰۲ ۲ دقیقه

باس محلی به لباسی گویند که افراد بومی یک منطقه می پوشند. این لباس معمولاً برگرفته از آداب و رسوم هر منطقه و با توجه به منابع موجود در آن منطقه است. کشور ایران به دلیل قدمت بالا و گذشته ای سرشار از فرهنگ غنی، از جمله کشور هایی است که در هر نقطه آن قومیت و فرهنگ منحصر به فردی را می توان دید. تجمع اقوام در ایران از نشانه های وحدت ملی و یک دلی همه اقوام با همدیگر است. لباس سنتی ایرانی ترکیب بی نظیر و چشم نوازی از رنگهای زیبا و مدلهای بی نظیر است.

هر قومیت ایرانی لباس خاص خود را طراحی کرده و در طول سالیان از آن استفاده نموده است این لباسهای سنتی به شکلی طراحی شده است که علاوه بر پوشانندگی کامل بدن ، زیبا و دلفریب هستند و برای نوع آب و هوا و کار و بیشه مردم منطقه کاربرد مناسبی دارند. پوشاک در گیلان نیز مانند هر منطقه دیگری معرف اندیشه، سلیقه، نوع کار و معیشت و ارتباط مردمان با طبیعت است. طراحی لباس در این منطقه، کاملا در رابطه با سازگاری با محیط تعریف می شود.

انواع لباس های محلی گیلان

لباس های محلی گیلان در جشنواره نیویورک

لباس گیلانی یا گیلکی شادترین لباس در جشنواره لباس نیویورک ( برای انتخاب بهترین لباس محلی دنیا )انتخاب شد . لباس گیلانی یا لباس گیلکی یک لباس بسیار زیبا با ترکیبی از بهترین رنگهای طبیعت است ، این لباس با تزیین بی نقص خود بسیار چشم نواز و روح بخش است و می تواند یک لباس متفاوت برای شرکت در مجالس و مهمانی ها باشد. لباس گیلکی یا لباس گیلانی را در فصول مختلف سال می پوشیده اند و با استفاده از شلوار و جوراب گرم و روسری پشمی در زمستان خود را از سرما حفظ می کرده اند.

تاریخچه لباس های محلی گیلکی

این لباس زیبا مربوط به سالیان بسیار دور است و تاریخچه آن به با سالهای سال قبل از اسلام برمی گردد و نوع پوشش لباس با این شکل و شمایل امروزی از آن سالها حفظ شده و به دست ما رسیده است. از رنگهای سفید و قرمز در لباس گیلانی استفاده می شود ، استفاده از رنگهای متنوع هیچ محدودیتی ندارد و کاملا برگرفته از سلیقه شخصی است. برای کودکان می توان از رنگهای روشن و تند استفاده کرد و برای زنان هم رنگهای شاد که با نواردوزی ها هماهنگ گردند.

زیبایی لباس های محلی گیلان

تاثیر مد امروزی روی لباس های محلی گیلان

در نسخه های امروزی لباس گیلانی از رنگ مشکی هم برای دامن استفاده می شود که نواردوزی رنگی روی آن بسیار زیبا است و چشم نوازی میکند ، همچنین ترکیب رنگ قرمز برای بلوز با مشکی دامن و روسری های نواردوزی زیبایی لباس را دو چندان می کند. لباس گیلانی از لباسهایی است که حتما باید در ترکیب لباسهای سنتی ایرانی در جشن های سنتی قرار گیرد ، جشن های هفت سین و شب یلدا در مدارس بدون پوش گیلانی کامل نخواهد بود.

این روزها طرح های فرهنگی مختلفی برای زنده نگهداشتن لباسهای سنتی اجرا می شود، برگزاری جشن های سنتی با لباسهای محلی در مدارس و مهد کودک ها یکی از این طرح ها است ، بچه ها با پوشیدن لباسهای محلی ایرانی در نقش های مختلف در جشن های سنتی حاضر شده و به جشن و خوشحالی می گذرانند و در عین حال با جشن ها و لباسهای اصیل ایراین آشنا می شوند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *