

قزاقستان | Kazakhstan
شرح
قزاقستان به پایتختی شهر آستانه کشوری در آسیای میانه است. پایتخت این کشور از شهر آلماتی در جنوب آن به آستانه در شمال آن، در سال 1998 انتقال یافته است. این کشور را به عهنوان بزرگترین کشور محصور در خشکی که راهی به آبهای آزاد ندارد میشناسند، با این وجود،این کشور از زیباییهای طبیعی فراوانی بهره برده است و با وجود جاذبههای گردشگری زیبا و عجیب خود به یکی از مقاصد ایدهآل گردشگری در دنیا تبدیل شده است. این کشور قبلترها جزیی از شوروی سابق بوده که با فروپاشی شوروی و نظام کمونیستی آن، آعلام استقلال نموده و به کشوری واحد تبدیل میشود. با ایلیا گشت همراه شوید تا این کشور عجیب را بیشتر بشناسیم.
معرفی قزاقستان
قزاقستان در زمان روسیه تزاری حکم تبعیدگاهی مناسب برای شوروی را داشت که آنها برای خلاص از دست گروههای مخالف حکومت آنان را به این سرزمین تبعید میکردند. از همینرو هم اکنون بیش از 100 ملیت متفاوت در این کشور زندگی میکنند و از هر ملیتی میتوان در آنجا پیدا کرد. واژهٔ قزاقستان هم از دو بخش «قزاق» و پسوند فارسی «ستان» تشکیل شدهاست، که به معنای «سرزمین قزاقها» است. واژه قزاق نیز خود به معنی «کوچنده» و از ریشه ترکی «قَز» است که معنای کوچیدن میدهد و به زندگی کوچنشینی قزاقها اشاره دارد. بیش از هفتاد درصد مردم این کشور مسلمان هستند. نکته جالب در مورد آن وجود پایگاه فضایی بایکونور است که قدیمیترین پایگاه فضایی جهان بوده و یوری گاگارین نخستین انسان فضانورد از این پایگاه به فضا سفر نموده است.
گردشگری
در مورد این کشور و جاذبههای طبیعی آن نکات اسرار آمیز و جالب بسیاری وجود دارد. دریاچه کیندی که به جنگل زیرآب معروف است و درختان موجود در آن مانند دکلهای کشتیهای غرق شده سر از آب بیرون آوردهاند. دره توپهای سنگی که در نوع خود و در زمینشناسی بسیار نادر و کمیاب هستند. سالن کنسرت مرکزی آن که از مجللترین سالنهای کنسرت جهان است و به دست معماری ایتالیایی به نام مانفردی نیکولتی طراحی شده است.
اقتصاد
هرچند که پایه اقتصاد کشور در بخش کشاورزی است اما از نظر منابع زیرزمینی نیز بسیار غنی میباشد. این کشور دومین منبع بزرگ جهانی از نظر اورانیوم، کروم، روی و سرب را دارا میباشد. همچنین از نظر ذخایر منگنز سومین کشور دنیا، چهارمین در مس و در بین ده کشور اول جهان به لحاظ ذخایر ذغال سنگ، آهن و طلا است. منابع بزرگی هم از نفت و گاز طبیعی در اختیار دارد که رتبه یازدهمین کشور دنیا از این لحاظ را به خود گرفته است.
جغرافیا
این کشور در جنوب شرقی خود با قرقیزستان، از شرق با چین، از شمال با روسیه، در جنوب با ازبکستان و در جنوب غربی خود با ترکمنستان مرز مشترک داشته و در بخشی از جنوب غربی خود سواحل شمال شرقی دریای خزر را جای داده است
آب و هوا
اقلیم حاکم بر این منطقه بری یا قارهای است که مشخصه آن تابستانهای گرم و زمستانهای سرد همراه با بارش نسبتا کم است. این کشور در معرض خشکی قرار گرفته و بیشتر مناطق آن گرم و نیمه خشک است.