

افغانستان
AFGHANISTANشرح
جمهوری اسلامی افغانستان که با نام کوچک افغانستان شناخته میشود، هرچند امروزه به شدت تحت تاثیر جنگهای داخلی چهرهای ویرانه و غمزده یافته اما تاریخی بسیار کهن و پرگهری دارد. این کشور با تمدن بسیار کهن خود زمانی سرآمد کشورهای توریستی در قاره آسیا بوده و حتی مارکوپولو هم از آن دیدن نموده و خاطرات جالبی را از این کشور کهن اسلامی به یادگار نوشته است. زمانی این کشور نیز جزیی از ایران بزرگ محسوب میشده اما امروز خوب میدانیم که تاریخ برای آن با اشک و خون درآمیخته است. ایلیا گشت در این مقاله به معرفی این کشور کهن آسیایی پرداخته است، با ما همراه شوید.
معرفی افغانستان
قدمت سکونت انسان در افغانستان طبق نظر باستانشناسان و براساس یافتههای آنان به پنجاه هزار سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. همچنین بر اساس همین شواهد نخستین تمدنهای شکل گرفته در این منطقه به سه هزار تا دو هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسد. در دوران باستان و زمانی که جاده ابریشم رونق بسیاری داشت، این کشور از نقاط کانونی آن بود و در مسیر مهاجرت انسانها واقع شده بود. در تمام طول تاریخ هر تمدن و سلسلهای به این کشور چشم داشت و جنگهای بسیاری بر سر آن اتفاق افتاده است. از حمله اسکندر مقدونی و سلسله شاهنشاهی موریا گرفته، تا حتی همین امروز و چشم طمع ایالات متحده امریکا. نهایتا در قرن هجدهم میلادی سلسلههای هوتک و درانی تاریخ سیاسی مدرن آنرا رقم زدند. متاسفانه این کشور از سال 1357 و درست همزمان با انقلاب اسلامی در ایران، درگیر جنگهای داخلی شده که همچنان ادامه دارد.
گردشگری
جاذبههای دیدنی و تاریخی افغانستان به قدری زیاد است که نمیتوان تمام آنها را در یک مقاله جای داد اما به اختصار میتوان به برخی از آنان اشاره نمود. قلعه نو در ولایت بادغیس، مقبره ناصر خسرو و ویرانههای بهارک در ولایت بدخشان، کافر قلعه و قلعه پنج جفت گاو و مزار ابونصر فراهی در ولایت فراه، مقبره احمد شاه ابدالی و میروس هوتکی در ولایت قندهار، ارگ غزنین و منارههای غزنین و قصر سلطان مسعود غزنوی و مقبرهٔ سلطان محمود غزنوی که بنیانگذار سلسله غزنویان بوده و مقبرهٔ سنایی غزنوی و تپه سردار در ولایت غزنی، باغ بابر و آرامگاه تیمور شاه و آرامگاه شیخ سعدالدین احمد انصاری و آرامگاه سید جمالالدین اسد آبادی و قصر چهل ستون در ولایت کابل از جمله اماکن دیدنی و تاریخی این کشور هستند.
جغرافیا
این کشور هم مانند دیگر کشورهای آسیای میانه، کشوری کاملا محصور در خشکی است. ایران در غرب آن، پاکستان در جنوب و شرق آن، چین در شمال شرقی، تاجیکستان و ازبکستان و ترکمنستان نیز در شمال با آن مرز مشترک دارند. این کشور پیوند دهنده آسیای شرقی، آسیای غربی، آسیای میانه و آسیای جنوبی به یکدیگر میباشد از همینرو موقعیت ژئواستراتژیک مهمی در منطقه دارد. پایتخت آن نیز شهر کابل است.
آب و هوا
تابستانهای گرم و زمستانهای سرد که از ویژگیهای اقلیم قارهای مرطوب است، بر این کشور حاکم میباشد. در ارتفاعات مرکز و شمال شرقی آن زمستانها بسیار سرد و خشن میشود.