سبزترین شهر جهان کجاست ؟

برلین یا برلن در شمال شرق آلمان و پایتخت این کشور که چه از نظر مساحت و چه از نظر جمعیت بزرگترین شهر آلمان محسوب می‌شود همچنین مقام دوم را در اتحادیه اروپا دارد. برلین یکی از ایالات 16 گانه آلمان و بزرگترین و مهمترین آن‌ها به‌شمار می‌رود. پیشینه تاریخی آن گویای این واقعیت است که در قرن 13 میلادی از مراکز مهم و راه‌های اصلی تجارت در اروپا محسوب ‌می‌شده است. یک سوم این شهر تاریخی از جنگل، پارک، باغ، رود، کانال و دریاچه ساخته شده است. در این مقاله ایلیاگشت با برلین، سبزترین شهر جهان آشنا می شوید.

سبزترین شهر جهان

برلین سبزترین شهر جهان

برلین یکی از سبزترین شهر جهان است و تعداد پارک ها، جنگل ها و باغ هایش بیش از هر شهر دیگری در اروپا بیشتر است. اگر بخواهیم برلین را در یک کلمه توصیف کنیم آن کلمه «سرسبز» است. این شهر قرار است تا سال ۲۰۲۰ به سرسبزترین شهر دنیا تبدیل شود البته برای رسیدن به این هدف رقبای سرسختی دارد اما این رقابت باعث می شود تا هر شهر تلاش های خودش را برای محیط زیست اطرافش انجام دهد و جهانی زیباتر را خلق کند.

سبزترین شهر جهان

به شهر برلین که بروید چیزی که بیشتر از همه توجهتان را جلب می کند فضای سبز آن است؛ در اینجا بیش از ۲۵۰۰ پارک و فضای سبز وجود دارد. از طرفی این شهر از یک سیستم حمل و نقل جامع و خوب بهره می برد که محیط اطراف آن را از آلودگی های محیط زیستی دور نگه داشته است.

نگاهی به سرگذشت شهر برلین

از دیرباز در مردم این شهر رفتاری نهادینه شده که از فضاهای سبز اطراف حداکثر استفاده را ببرند. اینکه چرا مردم این شهر تا این حد به فضاهای سبز اهمیت می دهند را باید در تاریخ و گذشته شهر بررسی کرد چون تاریخ بخشی از نگرش های مردم اینجا را شکل داده است. مثل بسیاری دیگر از خصوصیاتی که برلین را به مکانی منحصربفرد تبدیل کرده تمایل مردم برای زندگی در جهت حفظ محیط زیست ریشه در گذشته آشفته این شهر دارد.

سبزترین شهر جهان

بعد از جنگ جهانی اول برلین تبدیل به شهری منزوی شد این به معنی این است که ساکنان آن در خیلی از جهات خودکفی و مستقل شدند و مثلا توانستند منابع خودشان را برای غذا پیدا کنند. از طرفی مردم بعد از جنگ کمی فقیر شدند برای همین سیاست استفاده و بازیافت مجدد رو پیش گرفتند تا بتوانند نیازهای خودشان را برآورده کنند. ساکنان شهر تصمیم گرفتند تا جایی که می توانند فضاهای سبز را در شهر گسترش بدهند و از آن ها برای رشد و پرورش محصولات کشاورزی استفاده کنند تا غذایشان تامین شود.

سبزترین شهر جهان

پس، اینکه قسمت هایی از این شهر تبدیل به مکان های سبز شوند فقط نشانی از لوکس بودن شهر نبود بلکه روشی برای پرورش محصولات و درست کردن غذا برای زنده نگه داشتن مردم بود. خیلی از مردم بعد از جنگ فقیر شدند برای همین کارهای عادی مثل تهیه لباس، دوچرخه سواری و خرید از کارهایی بود که مردم از پس آن ها برنمی آیند چون پول کافی برای انجام آن ها نداشتند.

سبزترین شهر جهان

بعد از جنگ مکان های غیر قابل استفاده زیادی در شهر وجود داشت که مردم آن ها را به باغ های شهری تبدیل کردند. شهر ورشکسته شده بود و مردم می توانستند این قسمت ها را تصرف کنند چون دولت هیچ پولی نداشت تا از این زمین ها استفاده کند. امروز دیگر چیزی از این فضاها باقی نمانده اما این رفتارهای طبیعت دوستی همچنان در مردم باقی مانده است. در برلین تضادهای زیادی وجود دارد و در آن مردم فقیر و ثروتمند در کنار هم زندگی می کنند.

سبزترین شهر جهان

بناهای تاریخی در سبزترین شهر جهان

بناهای زیبای تاریخی در کنار بلوک های زشت سیمانی قرار گرفته اند و نمای شهری را شکل داده اند. اینجا شهری چند فرهنگه و متنوع است و تا حدودی تبدیل به یکی از خاص ترین شهرهای دنیا شده است. در اینجا افراد خلاق و کارآفرین زیادی را می بینید که بیشتر آن ها از نظر اجتماعی فعال هستند و در پروژه های محیط زیستی کار می کنند. پروژه های زیادی در برلین وجود دارد که به این افراد خلاق کمک می کند تا کارهای پایدار را شروع کنند.

برلین نسبت به دیگر شهرهای اروپا شهری مرفه به حساب نمی آید البته این برای شهر یک فایده مهم داشته  و آن این است که  اینجا نسبت به شهرهای دیگر ماشین ها و اتومبیل های کمتری دارد و این باعث شده که سیستم حمل و نقل عمومی خوب و کارآمدی داشته باشد. به علاوه، مردم برای بازیافت محصولات پلاستیکی تشویق می شوند و به ازای بازیافت هر بطری پلاستیکی ۰٫۲۵ پوند دریافت می کنند.

کلمه‌های کلیدی: