در مورد ویزای شینگن چه می‌دانید ؟

احتمالا شما هم دوست دارید بدون دردسر و مشکل خاصی به کشورهای اروپایی سفر کنید. یکی از شرایط سفر به کشورهای اروپایی اخذ ویزای شینگن است. اگر کنجکاو هستید تا شرایط دریافت این ویزا را بدانید، در ادامه با ایلیاگشت همراه شوید.

ویزای شینگن

شینگن چیست؟

شینگن در حقیقت یک قرارداد است که در سال ۱۹۸۵ بین 26 کشور اروپایی امضا شد. طی این قرارداد، ساکنین کشوهای اروپایی مجاز هستند بدون داشتن ویزا به تمام کشورهای اروپایی سفر کنند، تا از ااین طریق مشکلات مرزی بین این کشورها کم شود. بنابراین ویزای شینگن برای کسانی است که ساکن یا اتباع کشورهای محدوده شینگن نیستند و می‌خواهند بدون دردسر به این ۲۶ کشور سفر داشته باشند.

کشورهای عضو شینگن

آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین و سوئیس کشورهای عضو شینگن هستند. گفتنی‌ست ساکنین و اتباع کشورهای قاره آمریکا، (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن، کره جنوبی و مالزی نیازی به اخذ ویزای شینگن ندارند و می‌توانند به مدت حداکثر ۹۰ روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند. با راه‌اندازی سیستم وی آی اس در یازدهم مهر ماه ۱۳۹۱ قوانین گرفتن ویزا و ورود به شینگن یکپارچه‌تر شد.  Visسامانه اطلاعات ویزای کشورهای عضو شینگن است، اطلاعات جامع ویزاها در این سیستم ثبت می‌شود و در مرزهای ورودی شینگن در اختیار مقامات مرزی قرار می‌گیرد.

ویزای شینگن

انواع ویزای شینگن

به طورکلی چهار نوع ویزای شینگن وجود دارد که از این بین، ویزای مورد درخواست ایرانی‌ها عمدتاً ویزای شینگن توریستی و از نوع C است. ویزای شینگن نوع A  ویزای ترانزیت می‌باشد. ویزای ترانزیت به این معناست که مسافر نمی‌تواند از فرودگاه خارج شود، فقط می‌تواند در یکی از فرودگاه‌های شینگن پرواز خود را عوض کند و به کشوری در خارج از شینگن برود. درصورتی که برای سفر به یک کشور، احتیاج به عبور از یک کشور عضو شینگن را داشته باشید، باید برای گرفتن ویزای شینگن نوع A اقدام کنید. ویزای شینگن نوع B  ویزای عبور است، یعنی مسافر می‌تواند از فرودگاه خارج شود و از شینگن به عنوان منطقه عبوری استفاده کند تا از طریق زمینی خود را به کشوری در خارج از محدوده شینگن برساند. ویزای شینگن نوع D هم ویزای بلندمدت است که معمولا تاجران و بازرگانان از آن استفاده می‌کنند تا بتوانند در طول سال چندین بار به شینگن وارد و از آن خارج شوند.

نحوۀ اخذ ویزای شینگن

هر کشوری که عضو پیمان شینگن باشد، می‌تواند ویزای شینگن را صادر کند. اگر در این فکر هستید که از سفارت کدام کشور برای گرفتن ویزای شینگن اقدام کنید، بهتر است بدانید که کشورهایی که هر ساله گردشگران بیشتری را به خود جذب می‌کنند، برای این کار مناسب ترند. کشورهایی مثل فرانسه و آلمان نسبت به کشورهایی مثل مجارستان که در اروپای شرقی هستند، راحت‌تر ویزا را صادر می‌کنند.طبق آمارهای سال 2011، کشور فرانسه بیشترین ویزای شینگن را برای متقاضیان صادر می‌کند. اینکه با این ویزا چه مدت می‌توانید در اروپا اقامت داشته باشید، به نوع ویزای شما بستگی دارد. اگر ویزای توریستی (نوع C) دارید معمولا می‌توانید 90 روز در اروپا بمانید.

ویزای شینگن

مصاحبه برای اخذ شینگن

اولین مرحله از مراحل دریافت ویزای شینگن، تعیین وقت سفارت برای مصاحبه است. بهتر است قبل از آماده کردن مدارک، برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید. درخواست تعیین وقت با توجه به سفارت کشور مورد نظر، به صورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی به مسافر داده می‌شود. یکی از راه‌های معمول برای گرفتن وقت از سفارت، فرستادن ایمیل به سفارت است. در یک ایمیل اطلاعاتی مثل تاریخ سفر، هدف سفر، نام‌خانوادگی، نام و شماره پاسپورتتان را به زبان انگلیسی بنویسید و برای سفارت مورد نظرتان ارسال کنید. همان روز سفارت برای شما ایمیلی ارسال می‌کند که وقت مصاحبه در آن ذکر شده است. سفارت معمولا وقت عادی به مسافر می‌دهد، بنابراین بهتر است از ۲ ماه قبل سفر برای تعیین وقت اقدام کنید. در شرایط خیلی خاص پزشکی و… با صلاحدید خود سفارت، وقت فوری هم داده می‌شود. بعد از تعیین وقت، مسافر یک روز برای مصاحبه و ارائه مدارک در سفارت حاضر می‌شود.

کلمه‌های کلیدی: