حتما شما بارها در سفرهای هوایی خود بارها واژه چاله هوایی از زبان مهمانداران، مسافران و یا شاید در مواقع سنگین تر از خلبان شنیده باشید. اما آیا میدانید در واقع چاله هوایی چیست ؟
قضیه از اینجا شروع میشود که شما در کابین هواپیما نشسته اید و به یکباره با تکانهای شدید روبرو میشوید، حتما که شما استرس میگیرید و نمیدانید که این تکانها چیست. اگر شما هم مثل ما شایعاتی در مورد این واقعه را شنیده باشید، بسیار میترسید.
اما باید به شما بگوییم، این چاله هوایی و تکانها امری رایج شایع می باشد و برای خدمه پرواز امری عادی تلقی می گردد. در بعضی از این تکانها مسافرینی هستند که صندلی های خود را ترک میکنند و به سراغ مهمانداران میرون و جو را ملتهب می کنند، اما واقع نباید ترسید.
در لحظه تکان باید در صندلی خود نشسته و با آرامش به به صحبت های خلبان و مهمانداران گوش کنید.
در ادامه گزارش به چگونگی ایجاد چاله هوایی میپردازیم. با ایلیاگشت همراه باشید.
چاله هوایی چطور ایجاد می شود؟
چاله هوایی که به آن توربولانس هم می گویند، جریان شدید هوا به طرف پایین در حین پرواز هواپیما می باشد. می توان گفت چاله هوایی مثل دست اندازی است که هواپیما در برخورد با آن تکان های شدیدی را متحمل می شود. اکثر مردم بر این باورند که اگر هواپیما در این چاله ها افتاد قطعا سقوط خواهد کرد و بسیار خطرناک خواهد بود. اما واقعا اینطور نیست. مگر اتوبوس و یا مینی بوس های قدیمی است که وقتی در چاله ای افتاد شما باید نگران باشید.
از عواملی که باعث ایجاد چاله هوایی می شوند میشود به جنبه های مختلف آب و هوایی اشاره کرد. مثلا در طوفان ها ، تغییرات دمایی سریع و وزش بادهای شدید و عجیب.
توربولانس ها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بیشتر طول نمی کشند اما گاهی تا چندین ساعت هم ادامه پیدا می کنند. در این شرایط خلبانان نمیترسند زیرا همه آنها در طول مدت فعالیتشان خیلی از این چاله ها را تجربه میکنند.
به هیچ وجه چاله های هوایی منجر به سقوط هواپیما نخواهند شد و از این رو جای هیچ نگرانی نیست، اما به علت اینکه مسافران در این مدت 10 الی 15 دقیقه دست پاچه میشوند و از روی صندلی های خود بلند میشوند، امکان مصدومیت وجود دارد. مثلا در آمریکا سالانه حدود 900 نفر مصدومیت ناشی از چاله های هوایی گزارش میشود.
باید این نکته را همیشه مد نظر بگیریم که در این مواقع باید آرامش خود را حفط نمود و تا آخرین لحظه آرامش بر روی صندلی های خود نشسته و کمربند ایمنی را باز نکنیم.