این منطقه متعلق به هیچ کشوری نیست 

این منطقه متعلق به هیچ کشوری نیست 

شما باورتان میشود در جهان منطقه ای هست که متعلق به هیچ کشوری نیست ؟ در تاریخ بارها و بارها خوانده ایم که بسیاری از جنگ های بین کشورها در طول تاریخ، به خاطر کشور گشایی ها و گسترش مرزهای کشورها بوده است. بنابراین خیلی عجیب نیست وقتی که بشنویم منطقه ای در دنیا هست که هیچ کشوری آن را نخواهد! بین مرز کشورهای مصر و سودان یک تکه زمین است که به معنای  واقعی کلمه در دنیا منحصر بفرد است، این زمین یکی از آخرین مناطقی در دنیاست که هیچ کشوری ادعای داشتن آن را نکرده است و هیچ کشوری آن را نمی خواهد و نام آن بیر تاویل است. اما چرا؟ با ایلیاگشت همراه باشید.

این منطقه متعلق به هیچ کشوری نیست

سرزمینی نه چندان بزرگ در این کره ی خاکی وجود دارد که هیچ کشوری دوست ندارد جزیی از آن کشور باشد و البته اگر ادامه را بخوانید کاملا متوجه می شوید که چرا. این قطعه زمین ۲۰۰۰ کیلومتر مربعی به شکل ذوزنقه است و به آن بیر تاویل می گویند و در یکی از متروکه ترین مناطق شمال آفریقا واقع شده است. بیشتر این منطقه را ماسه و صخره پوشانده است و هیچ جاده ای هم در آن دیده نمی شود، علاوه بر این، این منطقه هیچ سکنه ی دائمی ای هم ندارد و هیچ منبع طبیعی ای هم در آن دیده نمی شود. بنابراین این که کشوری بخواهد ادعای آن را بکند، هیچ نفعی به حال اقتصاد آن کشور ندارد. البته این تازه نصف ماجراست و این موضوع دلیل دیگر هم دارد.

این منطقه متعلق به هیچ کشوری نیست

درست در مجاورت بیر تاویل قطعه زمین دیگری به شکل مثلث وجود دارد که اندازه ی آن بزرگ تر است ، نام این منطقه هم Hala’ib است، این منطقه هم از ماسه و صخره است اما با دریای قرمز هم مرز است و به همین خاطر ارزش بیشتری دارد. جالب است بدانید که در مورد این منطقه بر خلاف بیر تاویل، هم مصر و هم سودان هر دو آن را می خواهند اما به خاطر نحوه ی قرار گرفتن مرزهایی که بین آن ها وجود دارد، هر دو کشور یا می توانند بیر تاول را داشته باشند یا Hala’ib را، اما نمی توانند هر دو را با هم داشته باشند.

این منطقه متعلق به هیچ کشوری نیست

هر کسی هم که ادعای داشتن بیر تاول را بکند مجبور است که دیگر ادعای داشتن سرزمین بزرگ تر و مثلثی شکل Hala’ib را رها کند که مشخص است هیچ کشوری این را نمی خواهد. این شرایط عجیب و غریب در سال ۱۸۹۹ شروع شد، در آن زمان بریتانیا که قدرت منطقه را داشت، یک مالکیت مشترک به نام Anglo-Egyptian Sudan را ایجاد کرد. در واقع در آن زمان بریتانیا کنترل کاملی روی سودان داشت چرا که خود مصر در قیمومیت بریتانیا بود. در هر حال، در آن زمان، این طور موافقت شد که مرز بین سودان و مصر به صورت مستقیم و موازی باشد اما ۳ سال بعد، بریتانیا تصمیم گرفت که این مرز تعیین شده درست نیست و بنابراین مرز جدیدی را تعیین کرد.

این منطقه متعلق به هیچ کشوری نیست

کوهی کوچک در جنوب مرز وجود داشت که بریتانیا تصمیم گرفت که باید جزیی از مصر باشد چرا که این قسمت میزبان قبیله ای کوچ نشین به نام آبابدا بود که بیشتر به مصر تعلق داشت تا سودان، نام این منطقه بیر تاویل گذاشته شد. در همین حال، یک تکه زمین بزرگ تر مثلثی شکل که Hala’ib نام داشت در شمال مرز و در نزدیکی دریای قرمز بود، این منطقه هم میزبان مردمی به نام بجا بود که در واقع از نظر فرهنگی به سودانی ها نزدیک تر بودند تا مصری ها.

این منطقه متعلق به هیچ کشوری نیست

طنز قضیه این جاست که در روی نقشه های مصر، بیر تایل به عنوان بخشی از سودان نشان داده شده است و روی نقشه ی سودانی ها بیر تاویل بخشی از مصر است! در واقع انگار هر کشوری سعی دارد تا این منطقه ی دوست نداشتنی را بخشی از کشور مقابل نشان دهد تا قطعه زمین پر ارزشتر هم مرز با دریای قرمز را صاحب شود. به همین خاطر است که می گویند بیر تاویل تنها منطقه ای در دنیاست که هیچ کسی آن را نمی خواهد، این جا سرزمینی است که هیچ کسی دوست ندارد صاحب آن باشد!

 

منبعamusingplanet.com

 

کلمه‌های کلیدی: