چای در فرهنگ ژاپن

ژاپن یا سرزمین آفتاب تابان، کشوری با فرهنگ و تمدن بسیار غنی که در تمام دنیا زبان‌زد شده است. کشوری آرام گرفته بر کرانه‌های اقیانوس آرام در آسیای شرقی و به پایتختی شهر توکیو، جزیره‌ای است که کاملا توسط آب محصور شده است. تمدن بسیار کهن سرزمین خورشید همراه با جاذبه‌های طبیعی فوق‌العاده زیبا و دلفریب که در هیچ کجای دنیا مثال آن دیده نمی‌شود، این کشور را در ابتدای لیست کشورهای توریستی دنیا قرار داده است. با ایلیاگشت همراه باشید.

چای در فرهنگ ژاپن

چای در فرهنگ های شرقی، خصوصا در دو کشور چین و ژاپن اهمیت زیادی دارد. به حدی که در کشور چین رشته تحصیلی ای به نام علم چای وجود دارد. این نوشیدنی در فرهنگ شرقی آنقدر اهمیت دارد که نوشیدن آن، آداب و رسوم مخصوص به خود را پیدا کرده است و قرن ها است که طبق همین آداب پیش می رود.

چای در فرهنگ ژاپن

مراسم چای ژاپنی چادو یا سادو، یکی از مراسم سنتی و مشهور ژاپنی‌هاست که ریشه‌های عمیقی در فرهنگ مردم این کشور و قدمتی ۸۰۰ ساله دارد. ژاپنی‌ها به نوشیدن چای علاقه‌ی زیادی دارند. آن ها در زمان خاصی در روز و البته در یک مکان مخصوص در خانه،‌ مراسم نوشیدن چای را اجرا می کنند. معمولا در طول اجرای این مراسم صحبتی بین افراد رد و بدل نمی شود. اهمیت چای در فرهنگ ژاپن در حدی است که هدیه دادن چای با کیفیت و مرغوب در مهمانی ها، راهی برای تشکر و قدردانی از میزبان به شمار می آید.

چای در فرهنگ ژاپن

مهمانان مراسم چای، به شکل دایره ای و اغلب با لباس کیمونو در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و چای را میزبان آماده می‌کند. چادو یا سادو یکی از مراسم سنتی درست کردن چای است که طی آن چای سبز طبق اصول خاصی تهیه و سرو می‌شود. این مراسم معمولا از ساعت ۶ عصر تا ساعت ۹ شب برگزار می شود و مراسمی بسیار رسمی است. یکی از دلایل برگزاری چنین رسمی، توجه به سادگی های زندگی روزمره و زیبایی های آن، در کارهایی مثل نوشیدن چای است. ضمن اینکه این مراسم، روشی برای تمرکز و مراقبه هم به شمار می آید.

چای در فرهنگ ژاپن

در ژاپن، چای سبز ماچا بسیار فراتر از یک چای است. در این مراسم، چای سبز با اصول خاصی تهیه می شود و هنر اجرای این مراسم اوته مائه نام دارد. برای تهیه‌ی چای در این مراسم، ماچا (پودر چای سبز) را در استکان‌های مخصوصی می ‌ریزند و آب جوش را به آن اضافه می ‌کنند. سپس چای را با قاشقی از جنس بامبو طوری هم می زنند تا کف کند و سپس آماده ی نوشیدن می شود.

چای در فرهنگ ژاپن

پودر ماچا در حدود ۱۵ برابر چای سبز معمولی ارزش تغذیه ای دارد. دو نوع پودر ماچای کویچا (قوی) و اوسوچا (ملایم) وجود دارد. ماچای ملایم از بوته های چایی که کمتر از ۳۰ سال سن دارند و نوع قوی آن از بوته هایی با بیش از ۳۰ سال سن تهیه می شود.

چای در فرهنگ ژاپن

دو نوع مهمانی چای در ژاپن به نام‌های اوچاکای و چاجی وجود دارد. اوچاکای، پذیرایی با چای رقیق به همراه غذای سبکی است که در کنار آن می آورند. چاجی مراسم رسمی ‌تری است که در آن، بعد از سرو غذای کامل، برای مهمانان چای غلیظ می‌آورند و حداقل چهار ساعت طول می‌کشد. امیدوارم اینم مطلب آموزنده باشد.

 

کلمه‌های کلیدی: