تفلیس پایتخت جمهوری گرجستان است و در حدود 1500 سال قدمت دارد. اگر در بالای ارتفاعات این شهر بایستید و به آن بنگرید، میتوانید مناظر خیرهکننده شهر را که به طور باشکوهی در میان رودخانه متکواری قرار دارد و سایه ای از تاریخ گذشته و حال را در خود حفظ کرده را تماشا کنید. با ایلیاگشت همراه باشید تا شما را با جاذبه های گردشگری شهر زیبای تفلیس آشنا سازیم.
قلعه ناریکالا | Narikala Fortress
دژ ناریکالا یکی از جاذبههای گردشگری شهر تفلیس گرجستان است. این دژ در حقیقت یک دژ نظامی است که بر تمام شهر تفلیس احاطه دارد. این بنا که اکنون به یکی جاذبههای گردشگری تفلیس تبدیل شده است، طبق برخی مستندات توسط شاه عباس ساخته شده است. همچنین برخی بر این باورند که این دژ تنها توسط شاه عباس بازسازی شده و ساخت آن به دورۀ دیگری باز میگردد. این بنای با شکوه در هنگام شب منظره زیبایی دارد به طوریکه نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
مادر کارتلی یا کارتلیس دِدا | Kartlis Deda
بر روی تپه ای با نام سولالاکی در تفلیس پایتخت کشور گرجستان مجسمه ی بسیار بزرگ یک زن به چشم می خورد که نام آن ددا می باشد.مردم کشور گرجستان به آن مادر گرجستان نیز می گویند.این مجسمه در سال 1958 میلادی توسط مجسمه ساز گرجستانی به نام الگوجا آماشوکلی به مناسبت 1500 سالگی شهر تفلیس بنا گردیده است. البته شبیه این مجسمه در شهر ایروان پایتخت کشور ارمنستان ساخته شده است که معروف به مجسمه مادر ارمنستان است. این مجسمه بر فراز تپه های سولولاکی (Sololaki Hill) قرار گرفته و تقریباً از تمام نقاط شهر قابل رویت است.
کلیسای متخی | Metekhi Church
یکی دیگر از معروف ترین جاذبه های گردشگری تفلیس کلیسای متخی است که در مقابل قلعه ناریکالا قرار گرفته است و در یک تور بازدیدی می توانید از تمام این جاذبه ها دیدن کنید. این کلیسا هم یکی از نمادهای شهر تفلیس است و با مجسمه شاه واختانگ گورگاسالی، موسس و بنیانگذار شهر تفلیس، از بسیاری از نقاط شهر دیده می شود. جالب است بدانید مکانی که این کلیسا و مجسمه قرار گرفته جایی است شاه واختانگ گورگاسالی قصر پادشاهی و اولین کلیسا را در قرن ۵ ساخته است. البته کلیسایی که امروزه وجود دارد همان کلیسای اولیه نیست و در قرن ۱۳ ساخته شده است و در طول قرن ها هم بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است.
منطقه مسکونی قدیمی تفلیس | Old residential houses
یکی از مناطق جذاب و مشهور تفلیس، منطقه مسکونی قدیمی شهر است که با خانه های چوبی و رنگارنگش در اکثر تصاویر تبلیغاتی شهر دیده می شود. این خانه ها به خودیِ خود جزء جاذبه های گردشگری تفلیس به حساب می آیند. این خانه های چوبی به سبک قدیمی ساخته شده اند و با بالکن های مشرف به میدان منطقه قدیم و کلیسای متخی و ظاهر رنگارنگ و زیبایی که دارند یک قاب بی نظیر از شهر تفلیس هستند. اگر از درب ورودی این خانه ها به داخل بروید به حیاط اندرونی وارد می شوید که محلی ها آن را «حیاط ایتالیایی» می نامند. در گذشته اهالی ساختمان برای معاشرت، گفتگو و احیانا غیبت در این حیاط ها دور هم جمع می شدند.
پل صلح | Peace Bridge
پل صلح در تفلیس، پایتخت گرجستان پلی کمانی شکل و مخصوص پیاده روی است و یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری شهر به شمار می رود. این پل بر فراز رودخانه کورا کشیده شده و منطقه شهر قدیمی تفلیس را به پارک رایک وصل می کند. پل صلح در سال ۲۰۱۰ به دستور شهرداری تفلیس درست شد و از آن زمان تا الان تبدیل به یکی از پربازدیدترین جاذبه های شهر شده است.
پارک ریکه | Rike Park
پارک ریکه یکی از مشهورترین پارک ها و جاذبه های گردشگری تفلیس است و با قرارگیری در منطقه قدیم شهر میزبان توریست ها و مردم محلی زیادی است. این پارک با آبنماها، حوض ها و فواره های متعدد و قسمت های مختلف در تمام طول سال و به ویژه تابستان ها مملو از جمعیت است. بازدیدکنندگانی که در فصل تابستان به تفلیس سفر می کنند هنگام عصر و غروب می توانند از نمایش و اجرای فواره های رقصان که همراه با موسیقی و نورپردازی های زیبا اجرا می شوند لذت ببرند. در هر صورت، پارک ریکه یکی از دیدنی های شهر است که حتما گذرتان به آن خواهد افتاد.
کلیسای جامع تثلیث | TSMINDA SAMEBA CATHEDRAL
کلیسای جامع تثلیث که با نام سامِبا (به معنای تثلیث) معروف میباشد که کلیسای اصلی ارتدکس گرجی است که در شهر تفلیس، پایتخت گرجستان قرار دارد.این کلیسا، بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ ساخته شد و سومین کلیسای بلند ارتدوکس در دنیا و یکی از بزرگترین بناهای مذهبی جهان از نظر وسعت میباشد. این کلیسا به مناسبت دو هزارمین سال میلاد مسیح و هزار و پانصدمین سال به رسمیت شناختن ارتدکس گرجی بنا شد. در ابتدا برای ایده ی ساخت کلیسایی به این عظمت، در سال ۱۹۸۹ توسط مقامات شهر تفلیس به شهروندان شهر اعلام شد و در آن از معماران مختلف خواسته شد تا طرح های پیشنهادی خود را ارائه دهند اما هیچکدام از آنها تأیید نشد، سپس در نهایت طرح آرچیل میندیاشویلی مورد قبول واقع شد.
منبع: theculturetrip.com