مشهد زیارتگاه امام هشتم شیعیان، امام رضا (ع) است و سالانه خیل عظیمی از مشتاقان و دوستداران این حضرت به این شهر سفر می کنند. کمتر کسی را می توان در کشورمان پیدا کرد که تاکنون به دلایل مختلف راهی مشهد نشده و از این شهر زیارتی دیدن نکرده باشد. این شهر مقدس علاوه بر داشتن جاذبه زیارتی دارای غذاهای خوشمزه ای است که آن را از دیگر شهر های ایران متمایز میکند، از جمله این غذاها ، کوکوی شیرین مشهد میباشد که ما در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با آن آشنا کنیم پس با ایلیا گشت در این سفر خوراکی همراه شوید.
این غذا یکی از غذاهای شناخته شده شهر مشهد است که هم به صورت پیش غذا و هم دسر و به صورت سرد و گرم سرو می شود. در مهمانی های مشهدی، کوکو شیرین، پای ثابت میز به حساب می آید. کوکوی شیرین غذای اصیل قدیمی مشهد به حساب میآید . برخلاف دید همگان، پخت این غذا بسیار آسان است .
مشهدی ها از دیرباز در مهمانیهای رسمی خود این غذا را به صورت سرد و گرم سرو میکردند. کوکوی شیرین را می توانید در وعده نهار، شام ، پیش غذا ، همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری ، افطار میل کرد .لازم است بدانید که این کوکو در قزوین و تبریز نیز تهیه میشود و طرفداران خاص خود را دارد.
مواد لازم جهت تهیه کوکو شیرین مشهد :
- سیب زمینی آب پز: ۵۰۰ گرم
- ماست: ۳ قاشق سوپخوری
- روغن مایع: ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۴ عدد
- زعفران آب کرده : به میزان لازم
- بکینگ پودر : ۱ قاشق چایخوری
- زرشک: ۱۵ گرم
- آب: نصف پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- گلاب: ۴ قاشق سوپخوری
- خلال پسته: ۳۰ گرم
- خلال بادام: ۳۰ گرم
- خیار شور یا خیار، لیمو ترش، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای: برای تزیین
طرز تهیه کوکو شیرین مشهد
سیب زمینی آب پز را رنده می کنیم. تخم مرغ ها را با چنگال کمی می زنیم و بعد به سیب زمینی اضافه می کنیم به مقدار خیلی کم نمک به مواد اضافه می کنیم چون غذا شکر دارد نمک نباید زیاد باشد. مقدار خیلی کم فلفل اضافه کرده مخلوط می کنیم. سپس ماست و بکینگ پودر را اضافه می کنیم با قاشق هم می زنیم تا مواد به خورد هم برود. تابه نچسب را روی حرارت گذاشته و روغن داخلش می ریزیم. می توان برای اینکه مواد یک دست شود با همزن برقی آنها را هم زد. برای تهیه شربت کوکو آب را داخل ظرف دیگری روی حرارت می ریزیم و شکر، زعفران، گلاب اضافه کرده و مخلوط می کنیم. مواد کوکو را داخل روغن داغ شده می ریزیم و پهن کرده و صاف می کنیم. از روغن زیتون استفاده می کنیم. خلالها و زرشک را به شربت اضافه می کنیم. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد بر می گردانیم و روی آن شربت را می ریزیم و می گذاریم طرف دیگر نیز سرخ شود و مواد شربت هم روی کوکو همراه با سرخ شدن آن بپزد. حرارت زیر کوکو باید خیلی کم باشد تا آرام آرام بپزد. در ظرف را نمی گذاریم تا عرق نکند و کوکو خوب سرخ شود.