مراحل سفر با هواپیما

در گزارش امروز ایلیاگشت قصد داریم تا شما را با مراحل سوار شدن به هواپیما آشنا سازیم. فرودگاه مکانی شلوغ و پرازدحام است و این شلوغی گاهی می تواند گیج کننده باشد. اگر تا به حال سفر با هواپیما را تجربه نکرده اید ممکن است در مورد مراحل سفر با هواپیما و کارهایی که لازم است انجام دهید سوالاتی داشته باشید. اولین کار رزرو بلیط هواپیما، از سایت ایلیاگشت است. گاهی دیر انجام دادن یکی از این کارها می تواند منجر به از دست دادن پروازتان شود.

حتی برای کسانی که بارها با هواپیما سفر کرده اند هم ممکن است ابهاماتی در مورد چک کردن بلیط و پاسپورت، تحویل دادن بار و در نهایت سوار شدن به هواپیما وجود داشته باشد. در این مطلب قصد داریم برای کسانی که برای بار اول می خواهند سوار هواپیما شوند و همینطور بقیه، مراحل سوار شدن به هواپیما را قدم به قدم توضیح دهیم تا دفعه بعد که به فرودگاه رفتید بی دردسر و راحت به پروازتان برسید. 

مراحل سفر با هواپیما

مرحله چک-این (Check-in) و دریافت کارت پرواز

اولین مرحله از مراحل سفر با هواپیما، دریافت کارت پرواز است. امروزه بسیاری از شرکت های هواپیمایی امکان چک-این (check-in) را به صورت آنلاین ارائه می کنند. بنابراین اگر این امکان وجود داشت که می توانید با مراجعه به باجه های مخصوص در فرودگاه، خودتان این مرحله را انجام دهید و یک مرحله از مراحل وقت گیر سوار شدن به هواپیما را کم کنید.

در غیراینصورت باید به بخش Chek-in مراجعه کنید و احیانا در صفی دور و دراز منتظر بمانید تا پس از بررسی و Check-in بتوانید کارت پروازتان را بگیرید. برای اینکه در این مرحله زیاد معطل نشوید قبل از آنکه نوبتتان برسد تمام پاسپورت و بلیط هواپیمای خود را آماده کنید.

مرحله دوم: تحویل بار

در صورتی که بار زیادی ندارید و تنها کیف دستی همراهتان است می توانید مستقیما به گیت پرواز مراجعه کنید. اما اگر چمدان دارید باید آن را به قسمت بار تحویل دهید. مسئول دریافت بار پس از بررسی پاسپورت و کارت پرواز، برچسبی را روی چمدانتان می چسباند که حاوی اطلاعات شخصی شماست و برای حفظ و نگهداری چمدانتان در طول پرواز ضروری است. پس به هیچ وجه این برچسب را تا پایان سفر نکنید.برای این مرحله از مراحل سفر با هواپیما حتما سعی به موقع در فرودگاه حضور یابید.

مراحل سفر با هواپیما

مرحله سوم : پیدا کردن گیت پرواز

پس از دریافت کارت پرواز و تحویل بار مهمترین کاری که باید انجام دهید پیدا کردن گیت یا ترمینال پرواز است. گیت مربوط به پرواز شما که معمولا با یک شماره مشخص می شود، روی کارت پرواز شما نوشته شده و می توانید با استفاده از تابلوهای نصب شده در فرودگاه گیت مورد نظر خود را پیدا کنید. بهتر است بدون فوت وقت و قبل از هر چیز گیت پروازتان را پیدا کنید تا خدای ناکرده پروازتان را از دست ندهید. اگر با استفاده از تابلوها نتوانستید گیت را پیدا کنید می توانید از کارمندان داخل فرودگاه کمک بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.

مرجله چهارم: انتظار برای اعلام زمان پرواز

اگر این مرحله از مراحل سفر با هواپیما را با موفقیت و به موقع انجام دادید بخش اصلی و سخت کار را انجام داده اید. از این جا به بعد باید در سالن انتظار گیت یا ترمینال منتظر بمانید تا زمان سوار شدن به هواپیما برسد. در این فاصله می توانید به سرویس بهداشتی بروید، چیزی برای خوردن بخرید یا از آخرین لحظات اتصال به اینترنت فرودگاه استفاده کنید. حتی اگر زمان زیادی به پروازتان مانده می توانید چرت کوتاهی بزنید، اما مراقب باشید از پرواز جا نمانید!

مراحل سفر با هواپیما

سوار شدن به هواپیما (boarding)

هنگامی که گیت پرواز باز شد و از طریق بلندگو شماره پروازتان اعلام شد می توانید به گیت مربوطه مراجعه کنید. قبل از رسیدن به ورودی گیت، کارت پرواز و پاسپورتتان را دم دست داشته باشید. پس از عبور از گیت و بخش امنیت وارد راهرویی می شوید که به هواپیما منتهی می شود. این مرحله در برخی فرودگاه ها متفاوت است.

ممکن است راهروی کوتاهی را طی کنید و به در هواپیما برسید، یا آنکه مسیر پر پیچ و خمی را بروید تا بالاخره بتوانید وارد هواپیما شوید.این مرحله تقریبا آخرین مرحله از مراحل سفر با هواپیما می باشد.

مراحل سفر با هواپیما

نکات مهم دیگر در مورد پرواز

شرکت های هواپیمایی قواعد سفت و سختی در مورد وزن بار مجاز دارند. هر مسافر اجازه دارد تا میزان مشخصی بار و سایل با خود همراه ببرد و اگر وزن بارش بیشتر از این میزان شود مجبور به پرداخت جریمه خواهد بود. همینطور هر مسافر مجاز است که یک کیف دستی با وزن مشخصی (معمولا ۴ کیلوگرم) را با خود به داخل هواپپیما ببرد.

تعریف وزن مجاز بار برای هر شرکت هواپیمایی ممکن است متفاوت باشد، اما به طور معمول وزن بار مجاز برای هر مسافر بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم است. اگر وسایل و بارتان زیاد است یا از این بابت نگرانی هایی دارید بهتر است قبل از رزرو بلیط، شرایط و قوانین وزن مجاز شرکت هواپیمایی مورد نظرتان را مطالعه کنید تا خدای ناکرده مشکلی برایتان پیش نیاید و مجبور به پرداخت جریمه اضافه بار نشوید.

در وبسایت های فروش آنلاین بلیط، معمولا مختصری در مورد شرایط و قوانین شرکت هواپیمایی توضیحاتی ارائه می شود. پس قبل از خرید بلیط آن ها را بخوانید و بعد با خیال راحت بلیط هواپیمایتان را بخرید.

مراحل سفر با هواپیما

قوانین مربوط به پرواز با هواپیما

به منظور حفظ امنیت پرواز قوانینی برای حمل بار وضع شده که ورود برخی اشیا و لوازم را به داخل هواپیما ممنوع می کند. اشیاء تیز و برنده مثل چاقو، فندک، گاز اشک آور و مواد اسیدی مثل سرکه! را نمی توانید با خود به داخل هواپیما ببرید. برای ورود مایعات نیز قوانی خاصی وجود دارد. مایعاتی مثل عطر، روغن و شامپو اگر از حد معینی بیشتر باشند باید به قسمت بار انتقال داده شوند و نمی توانید آن ها را با خود به داخل هواپیما ببرید.

همپنین برخی شرکت های هواپیمایی مقرراتی در مورد ورود وسایل الکترونیکی مثل لپتاپ، تبلت و حتی موبایل نیز دارند. پس قبل از هر چیز قوانین مربوط به حمل بار شرکت مورد نظرتان را با دقت مطالعه کنید و بعد با خیال آسوده سفر کنید.

منبع: wikihow.com

 

کلمه‌های کلیدی: