گودزیلای پلاستیکی، در اسلو

اگر شما گذرتان به اروپا و نروژ افتاد و در شهر اسلو به گشت و گذار مشغول شدید ، حتما به پارک ویگلند  هم سری بزنید. این پارک به مجسمه های عجیب و غریب خودش معروف است. گاهی اوقات ساختن این مجسمه ها بر اساس زیبایی است و یا گاهی هدفی خاص را دنبال میکنند. مثلا همین گودزیلای پلاستیکی.

گودزیلای پلاستیکی به نام پلاستوزیلا با هدف معرفی مواد پلاستیکی و بازیافتی و همچنین کاهش آلودگی های پلاستیکی ساخته شده است تا شهروندان با کودکان خود به اینجا بیایند و ببینند که با پلاستیک های دور ریختی چه ها میشود کرد؟

در ساختن پلاستوزیلا اشیای متنوعی به کار گرفته شده است، از این اشیا میتوان به چکمه های پلاستیکی، کیسه های خرید، مخروط ترافیک، جارو، کفش، بطری آشامیدنی و یک کله جارو برقی ترکیب شده اند و همگی با هم بلوک های سازه پلاستوزیلا را شکل داده اند.

ریپ فرنر سازنده این گودزیلای پلاستیکی دریاره مجسمه اش میگوید: هدف اصلی این پروژه این است که شهر را به عنوان ماشین مصرف کننده اما همچنین یک رویکرد زیست محیطی گسترده تر معرفی کرد . شهر قابلیت های زیادی دارد. ایده این است که فضاهای دلپذیرتر و سبزتر برای اهالی اسلو برای زندگی و کار کردن ایجاد کنند، برای احیای فضاهای عمومی، از جمله خیابان ها، به عنوان مکان هایی که مردم در آن تعامل و ارتباط برقرار می کنند. و ایجاد عرصه های جدید برای هنر و فرهنگ به شهر اسلو.

اسپانسر مالی این پروژه آژانس اموز فرهنگی شهرداری اسلو می باشد که پس از رایزنی ها فراوان با این هنرمند به توافق رسیدند تا ساخت پلاستوریلا را به آقای ریپ فرنر محول کنند. جالب است بدانی پس از توافق ریپ فرنر میگوید که نگاهی انداختم به کوهی از زباله های بازیافتی پلاستیکی و ایده دایناسور همانجا به ذهنم رسید. شاید دلیلش بزرگی دایناسور و حجم زیاد زباله ها بوده است.

جالب است بدانید اسلو پایتخت سبز اروپا در سال 2019 انتخاب شده بود. پایتخت های سبز باید یکسری استاندارد های لازم را کسب کنند و همچنین باید شیوه های نوین را در بهبود فضای زندگی و شهری را رعایت کنند. گودزیلای پلاستیکی با حدود 2000 کیسه پلاستیکی ساخته شده است . البته فقط از کیسه در ساخت این اثر هنری اسفاده نشده است بلکه از تمامی وسایل پلاستیکی که شهروندان اسلو به دور انداخته بودند ساخته شده است.

منبع : theculturetrip.com

 

کلمه‌های کلیدی: