زیباترین مسجد های کوالالامپور
کوآلالامپور با نام رسمی قلمرو فدرال کوآلالامپور، پایتخت مالزی است. این شهر در ايالت سلانگور واقع شده و پر جمعیتترین شهر مالزی است. قدمت مالزی مربوط به اواسط قرن نوزدهم میلادی است.
زیبایی و معماری مساجد کوالالامپور نفس را در سینه بینندگانشان حبس می کند. این مساجد نه تنها برای مسلمانان مالزی مکانی برای عبادت و حتی آموزش است بلکه جزو جاذبه های گردشکری مالزی نیز به حساب می آید. اکثر مساجدی که در مرکز شهر قرار دارند با الهام از سبک های معماری موریه، اسلامی و مغولی ساخته شده اند. باقی این مساجد ترکیبی از معماری ایرانی دوره صفویه، معماری اسلامی و معماری مالایی هاست. همچنین می توانید بسیاری از ساختارهای مدرن و سازگار با محیط زیست را در این بناهای مذهبی پیدا کنید. جالب است بدانید بیشتر مساجد کوالالامپور توسط قطار و تاکسی قابل دسترسی هستند.
مسجد ملی کوالالامپور | The National Mosque of Malaysia
مسجد ملی مالزی که به عنوان مسجد نگارا (Masjid Negara) هم شناخته می شود، نماد ملی اسلامی این شهر و البته کشور مالزی است. این ساختمان آبی رنگ واقع در میان باغ های دریاچه کوالالامپوربوده و سالن نمازخانه اصلی با ۴۸ گنبد کوچک، مناره ای با ارتفاع ۷۳ متری و سقف اصلی بتنی ستاره ای ۱۶ نقطه ای دارد. تفسیر های معاصری از هنر اسلامی و خوشنویسی سنتی اسلامی به شکل انتزاعی و شبکه های هندسی در سقف و سیستم های تاسیساتی این بنا گنجانده شده است، در حالی که دیوارهای تالار بزرگ آن به زیبایی با آیه های قرآن تزئین شده اند.
مسجد جامک کوالالامپور | Masjid Jamek Mosque
این مسجد در سال ۱۹۰۷ ساخته شد و آن را قدیمی ترین مکان عبادی اسلامی در کوالالامپور می دانند. بنای مسجد جامک کوالالامپور ترکیبی از سبک معماری موریایی ها، سبک معماری اسلامی و سبک مغول است و امکان گرفتن عکس های شگفت انگیزی را برای مسافران فراهم می کند. همچنین از رودخانه کلنگ (the Klang River) و بسیاری از جاذبه های شهر قابل تماشاست. در اطراف سالن نمازخانه اصلی آن سه گنبد خانه قرار گرفته که بلندترین این گنبدها ۲۰ متر ارتفاع دارد. همچنین این مسجد دو مناره و گلدسته آجری با ارتفاع بیش از ۲۵ متر ارتفاع دارند قرار دارد.
مسجد فدرال کوالالامپور | The Federal Territory Mosque
مسجد فدرال کوالالامپور از دیگر مساجد کوالالامپور است که در سال ۲۰۰۰ برای استفاده عموم مردم مسلمان این کشور باز شد و ترکیبی از سبک های معماری عثمانی و مالایی را در اختیار دارد. از خصوصیات جالب این مسجد این است که آن را در میان یک حوضچه مصنوعی ساخته اند و در نتیجه با اب احاطه شده است. این حوض بزرگ که جلان سلطان میزان زین آلعابدین (Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin) نام دارد نیز خود بر زیبایی و مسحور کنندگی این مسجد افزوده است. مسجد فدرال کوالالامپور تنها مکانی برای عبادت نیست و در آن چندین کلاس درس، یک مدرسه مذهبی برای کودکان و یک سالن نمازخانه اصلی نیز وجود دارد.
مسجد آبی کوالالامپور | The Blue Mosque Selangor
مسجد آبی سلانگور کوالالامپور یکی از چشم گیر ترین گنبدها را در میان مساجد کوالالامپور دارد. این مسجد که نام دیگر آن مسجد سلطان صلاح الدین عبدالعزیز شاه است در حقیقت بزرگترین مسجد مالزی و کوالالامپور است. گنبد آبی و نقره ای آن ۱۰۶ متر از زمین ارتفاع دارد و توسط چهار مناره و گلدسته ۱۴۰ متری احاطه شده است. اگر از دیدن نمای بیرون این مسجد خسته شدید، به درون مسجد قدم بگذارید. با ورود به درون مسجد با سالنی بزرگ و دو طبقه مواجه خواهید شد که برای نمازگزاران آماده شده و در سرتاسر آن تزئیناتی با آیات مختلف قرآن دیده می باشد که جلوه گر فضای روحانی و معنوی مسجد است.
مسجد پوترا کوالالامپور | Putra Mosque
مسجد پوترا یا مسجد صورتی نه تنها یکی از مساجد کوالالامپور بلکه یکی از معروف ترین مساجد معاصر در جهان است. این مسجد به شدت تحت تاثیر معماری اسلامی ایران در دوره صفویه بوده و از معماری آن دوران الهام گرفته است. در این بنا می توانید مطالحی همچون گرانیت با رنگ قرمز و عناصر معماری و تزئینی که از عناصر معماری و طرح های مالزی، فارسی و اسلامی عربی الهام گرفته شده را ببینید. در مواجهه با منظره خیره کننده دریاچه پوتراجایا، یکی از نقاط برجسته این مسجد، مناره ۱۱۶ متری آن است که دارای پنج ستون با مقطع گل پنج پر است.
مسجد رجا فی سبیل الله سیبرجایا کوالالامپور | Masjid Raja Fisabilillah Cyberjaya
اولین مسجد مالزی در میان مساجد کوالالامپور است که برنده جایزه پلاتینوم در فهرست ساختمان های سبز شده است. در این مسجد زیبا و مدرن از چراغ های LED برای روشنایی و انرژی، تهویه هوا، پانل های خورشیدی سقفی و سیستم برداشت باران استفاده شده است. این تجهیزات به راحتی می تواند نیازهای مربوط به بیش از ۵۰۰۰ عبادت کننده و نمازگزار در مسجد را تامین نماید. مسجد رجا فی سبیل الله سیبرجایا کوالالامپور تنها یک مسجد نیست بلکه در آن فعالیت های مختلفی انجام می شود. طیف گسترده ای از فعالیت ها از جمله بازارهایی که در ماه رمضان برای نمازگزاران برپا می شود، مراسم های ازدواج و همچنین بازار جمعه را شامل می شود.
منبع: kuala-lumpur.ws