یکی از مراکز مهمی که روسیه وجود دارد، امروزه هم به عنوان حافظ مجموعه ای از فلزات و سنگ های گران بهای دولت این کشور فعالیت می کند و هم به عنوان یک جاذبه ی بسیار دیدنی وبا ارزش محسوب می شود، این مرکز مهم جایی نیست جز؛ موزه صندوق الماس مسکو الماس مسکو ( Almaznyy Fond Rossiyskoy Federatsii). این نمایشگاه یکی از معدود مراکز جهان است که از تاج و جواهرات سلطنتی حفاظت می کند.
پرجمعیتترین شهر و پایتخت كشور روسیه، شهر مسکو است که با بیش از ۱۳ میلیون نفر جمعیت، بزرگترین شهر قاره اروپا و یازدهمین شهر پرجمعیت جهان است. این شهر یکی از مهمترین مراکز سیاسی، اقتصادی، مذهبی، آموزشی، تاریخی، مالی و ترابری کشور روسیه و قاره اروپا است.

اشیای با ارزش موزه صندوق الماس
همانطور که به صورت خلاصه و مختصر در مقدمه ی این مطلب اشاره نمودیم، موزه صندوق الماس مسکو یکی از مهم ترین مراکز موجود در روسیه است که هم اهمیت فراوانی برای دولت روسیه دارد و هم یکی از جاذبه های جذاب و دیدنی در این کشور است. در واقع صندوق الماس، به عنوان بخشی از صندوق دولت روسیه میزبان و محافظ مجموعه ای از فلزات، سنگ های با ارزش و قیمتی و ساخته های منحصر به فرد با ارزش تاریخی از فلزات و سنگ های گران بها است.
موزه صندوق الماس مسکو یکی از معدود خزانه های جهان است که از تاج جواهرات حفاظت می کند. در این صندوق ارزشمند از گذشته تا به کنون، اقلام با ارزش سلطنتی، مجسمه های دولتی و اقلام و لوازم غیر سلطنتی ارزشمند نگهداری می شوند.

تاریخچه ساخت موزه صندوق الماس مسکو
ساخت این مجموعه از قرن ۱۸ میلادی با دستور پتر اول، حاکم وقت روسیه برای حفظ اشیای در اختیار دولت صادر شد و نام اتاق الماس برای آن در نهایت انتخاب شد.در دوران حکومت سلسله ی رومانوف بر روسیه، اتاق الماس قدیم و نمایشگاه صندوق الماس مسکو کنونی از جواهرات غنی پر شدند و بهترین سنگ های قیمتی و جواهرات سلطنتی در این دوران به خصوص زمان سلطنت ملکه الیزابت و ملکه کاترین دوم به آن سپرده شدند.
حتی در حال حاضر هم در این موزه جواهراتی شگفت انگیز به نمایش گذاشته می شوند. در این جا باید نکته ای را متذکر بشویم! اتاق الماس امروزه با نمایشگاه صندوق الماس فرق می کند. موزه صندوق الماس مسکو در سال ۱۹۶۷ میلادی و در نزدیکی کاخ کرملین مسکو افتتاح شد. این موزه از لحاظ دارا بودن جایگاه شاهکاری هنری، انواع طلا و جواهرات مربوط به قرن ۱۸ تا ۲۰ و جواهرات نادر و بی مانند، مجموعه ای بسیار خاص را دارا می باشد.

معروف ترین الماس های جهان در موزه صندوق الماس مسکو
در میان قطعات منحصر به فردی که در موزه صندوق الماس مسکو به نمایش گذاشته شده است می توانیم به جواهرات بسیار معروفی اشاره نماییم. برخی از این ها شامل الماس اورلوف ۱۸۹٫۶۲ قیراط که پس از تراشیده شدن ۱۸۰ قسمت از آن کاهش یافت، الماس شاه با وزن ۸۸٫۷ قیراط، بزرگ ترین یاقوت کبود تراش خورده در جهان با وزن ۲۵۸٫۸ قیراط به همراه شمش طلای ۳۶ کیلوگرمی به نام مثلث بزرگ می شوند.
برای رفتن به موزه صندوق الماس مسکو بهترین راه استفاده از مترو و از طریق ایستگاه مترو بلورسکی (Borovitskay) و ایستگاه الکساندروفسکی ساد (Alexandrovsky Sad) است.

نکات مهم درباره بازدید از موزه صندوق الماس مسکو
- بلیت موزه صندوق الماس مسکو را در روز بازدیدشان از طریق دفتر تهیه ی بلیت شماره ی ۴ باغ آلکساندر تهیه نمایید.
- برای گردشگران خارجی سرویس صوتی راهنمای زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، چینی و ژاپنی نیز ارائه می شود.
- در طول ساعات کاری نمایشگاه بلیت تورهای ساعت ۱۰ در ساعت ۹ و تورهای ساعت ۱۴ در ساعت ۱۳ فروخته می شود.
- صندوق الماس در داخل موزه تسلیحات کرملین قرار گرفته است.
- بازدید کنندگان باید به تورهایی بپیوندند که هر ۲۰ دقیقه بین ساعات ۱۰ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۷ ارائه می شوند.
- این موزه از پذیرفتن کودکان زیر ۶ سال معذور است.

برخی از معروف ترین جواهرات موجود در موزه صندوق الماس مسکو
تاج بزرگ ملکه – Grand Crown Queen
تاج بزرگی که در نمایشگاه صندوق الماس مسکو قرار گرفته است، نماد قدرت پادشاهان روسیه بوده است. در واقع از نظر آنان هر چه اندازه ی تاج بزرگ تر باشد، قدرت پادشاه بیشتر می شده. این تاج توسط گئورک فدرریش اکارت یکی از سرشناس ترین جواهرسازهای وقت دنیا برای ملکه کاترین دوم در سال ۱۷۶۲ میلادی ساخته شد. در ساخت این تاج از طلا، یاقوت کبود سیلان و الماس استفاده شده است.
تاج خوشه ی انگور – Grape cluster crown
در نمایشگاه صندوق الماس مسکو یک تاج وجود دارد که به نام خوشه ی انگور معروف است. برگ های طلایی و خوشه های مارپیچی این تاج واقعا چشمگیر هستند. این تاج به ملکه کاترین دوم توسط شاه گوستاو سوم در سال ۱۷۷۷ میلادی اهدا شده بود.
تاج پادشاه – King’s crown
تاج پادشاه بر خلاف تاج ملکه اندازه ای متوسط دارد و توسط جواهرسازانی بدون شهرت ساخته شده است. در این تاج از ۲۰۰ الماس کوچک و ۴۸ الماس بزرگ تر استفاده شده است.
طلای شیطان – Devil’s gold
کوچک ترین قطعه ی طلای پیدا شده در موزه صندوق الماس مسکو قطعه طلایی ۲۰٫۲۵ گرمی است که به طلای شیطان معروف است. این قطعه طلا که در سال ۱۹۴۴ میلادی در رود کولیما پیدا شده است به این خاطر به طلای شیطان معروف شده است که شمایلی عجیب و شیطانی دارد.
الماس صورتی – Pink diamond
همسر اول آلکساندر یکی از تزارهای روسیه، یک قطعه الماس صورتی رنگ ۱۳ قیراطی داشت که در نیم کره ی نیم تاجش قرار گرفته بوده است.

منبع: kremlintour.com