توصیه های پزشکی سفر به هند را جدی بگیرید

هندوستان که نام رسمی‌اش جمهوری هندوستان است کشوری در جنوب آسیا است که پایتخت آن دهلی نو می‌باشد. این کشور از  غرب با پاکستان؛ از شمال با چین، بوتان، نپال و تبت؛ و از شرق با برمه و بنگلادش همسایه‌است. از جنوب نیز با اقیانوس هند مرز آبی دارد.  با ورود به هر یک از این محیط ها می بایستی بتوانید در مقابل تغییرات فشار هوا و البته دما یا گرما و سرما مقاوم باشید. در هر منطقه از هند گرما، سرما و ارتفاع می تواند باعث به وجود آمدن بیماری ها و مشکلات سلامتی متعددی شود. همچنین بهداشت در بسیاری از مناطق بسیار پایین است. در نتیجه بیماری هایی که از طریق غذا و خوراکی ها و یا آب منتقل می شوند، بسیار شایع است. حتی بسیاری از بیماری ها و آلودگی ها از طریق نیش حشرات به دیگر افراد منتقل می شود. پس نیاز به واکسینه شدن قبل از سفر دارید. اگر قصد سفر به هند و شهرهایی همانند دهلی، آگرا، جیپور، بمبئی و گوا دارید، قبل از شروع سفر حتما با توصیه های پزشکی سفر به هند آشنا شوید و اقدامات لازم و اولیه قبل از سفر را انجام دهید تا از مشکلات سلامتی و بیماری ها دور باشید.

توصیه های پزشکی سفر به هند

  • نکته مهم : به هیچ عنوان از شیر و لوله کشی آب نخورید. تنها آب معدنی با درهای پلمپ شده تهیه کنید. به همراه داشتن قرص های تصفیه آب یا جوشاندن آب می تواند راه کار خوبی باشد.

اگر به هند و شهرهای بزرگ آن سفر می کنید، در صورت لزوم، دسترسی به مراکز درمانی خواهید داشت اما اگر به اطراف شهرها و مناطق روستایی می روید، با مشکل مواجه خواهید شد. بنابراین باید از قبل خود را برای آن آماده نمایید تا سفرتان با سرماخوردگی یا سردرد خراب نشود. هر چند که مریض شدن در بیشتر اوقات زندگی رایج است. خوشبختانه با انجام توصیه های پزشکی سفر به هند می توانید خود را از بیمار شدن برهانید.

توصیه های پزشکی سفر به هند

با اینکه بسیاری از داروها را به راحتی در هند می توانید خریداری کنید و نیازی به نسخه پزشک هم ندارید. با این حال یادتان باشد که اگر دارویی استفاده می کنید که تازگی وارد بازار شده است، پس شاید هنوز در هند یافت نشود. داروهای فشار خون و از این قبیل برای بعضی از مسافران و گردشگران در سفر به هند واجب و الزامی است. در هنگام خرید این داروها به سراغ دستفروش ها نروید و حتما از داروخانه ها بخرید. با این وجود، باز هم احتیاط را رعایت کنید و توصیه های پزشکی سفر به هند را بدانید. این موارد را بخوانید:

  • حتما داروهایی را که درون بسته و پلوم شده هستند بخرید.
  • به نام نوشته شده بر روی بسته دقت کنید.
  • از پزشک معالج خود نسخه ای به همراه داشته باشید و به داروخانه نشان دهید. از دکتر خود بخواهید که تمام شرایط سلامت شما را درون نسخه بنویسد و توصیه های پزشکی را بیان کند. همچنین نام تمام داروهای مورد نظر شما را بنویسد.
  • اگر به تزریق انسولین نیاز دارید و باید با خود سرنگ به همراه داشته باشید، نه تنها باید مجوز و دستور پزشک خود را به همراه داشته باشید.
  • اگر به بیماری های قلبی دچارید، حتما آخرین نوار قلب خود را هم به همراه داشته باشید.
  • هر دارویی را که روزانه باید استفاده کنید با خود بردارید.

توصیه های پزشکی سفر به هند

در میان توصیه های پزشکی قبل از سفر به هند، واکسن هپاتیت A و B، تیفوس و کزاز باید زده شود. جدای از این واکسن ها به صورت کلی و عمومی توصیه می شود، واکسن هایی برای سفر به این کشور ضرورت دارد. طبق مقررات بین‌المللی، واکسن تب زرد از واجبات گرفتن ویزا و سفر به هند است. جدای از این واکسن اصلی، سازمان بهداشت جهانی، به مسافران هند توصیه می کند که واکسن بیماری هایی همانند سرخک، اوریون و سرخچه را هم بزنند. می توانید دفترچه بین المللی واکسن هایی را که زده اید از دکتر بخواهید. این دفترچه عموما زرد رنگ است و تمام واکسن هایی را که زده اید، در آن مشخص شده است.

زدن واکسن های فلج اطفال، هپاتیت B و هپاتیت A در صورتی که اصلا در طول زندگی خود نزده اید. اگر سال های طولانی از زدن این واکسن ها می گذرد (زمانی حدود ۲۰ سال) بهتر است که دوباره با پزشک برای آن مشورت کنید. واکسن هایی مانند فلج اطفال در هند زده نمی شود. اگر در ایران جزو افرادی هستید که بعد از سال ۱۳۷۲ واکسن فلج اطفال عمومی را نگرفته اید یا در سال های قبل برای این بیماری واکسینه نشده اید، حتما این واکسن را قبل از سفر به هند بزنید. اگر چه این بیماری برای کودکان توصیه می شود اما یادتان باشد که بیشتر مناطق شمالی هند و پاکستان و افغانستان نسبت به این بیماری مصون نشده اند و می تواند شما را ناقل این بیماری نماید.

توصیه های پزشکی سفر به هند

از مهم ترین بیماری هایی که در این سفر باید نسبت به آن مصون شوید، بیماری حصبه است. چه، تنها وارد شهرهای بزرگ هند می شوید و چه نمی خواهید به روستاها بروید، باز هم باید واکسن حصبه را بزنید. یادتان باشد که واکسن حصبه تنها تا ۷۰ درصد عمل نموده و شما باید توصیه های بهداشتی را حتما رعایت نمایید.

برای افرادی که می خواهند برای مدت طولانی در هند بمانند و سفری طولانی دارند، باید واکسن هرپس را برای آبله مرغان بزنند. مخصوصا اگر قبلا آبله مرغان نگرفته باشید.

واکسن سل نیز همانند واکسن هرپس برای افرادی که قصد سفر به هند را دارند و می خواهند زمان زیادی را در هند بمانند، لازم است.

در این میان ۳ واکسن هست که برای شرایط خاص و پیشگیری لازم است. واکسن های آنسفالیت ژاپنی، هاری و مننژیت نام این ۳ واکسن است که می توانید برای احتیاط بزنید.

در توصیه های پزشکی سفر به هند نام بیماری هایی را ممکن است بشنوید که واکسن ندارند. بیماری هایی همانند مالاریا و اسهال از جمله این بیماری ها هستند.

توصیه های پزشکی سفر به هند

  • مالاریا

اگر به شهرهای ساحلی در هند همانند گوا سفر می کنید. مناطقی که در کنار سواحل رودخانه ها و یا دریاچه ها قرار دارند یا هر جای مرطوبی که پر از حشرات و مخصوصا پشه هستند، ممکن است مالاریا، ترس شما باشد. برای مالاریا هیچ واکسنی وجود ندارد و تنها باید مراقب های لازمه را داشته باشید. به همراه داشتن وسایل دفع حشرات و کرم های مخصوص می تواند بسیار کمک کننده باشد.

  • خرید داروهای ضد مالاریا

پس از اینکه با توصیه پزشکان داروهای ضد مالاریا را تهیه کردید (این داروها را می توانید از داروخانه های هند نیز تهیه کنید) باید قبل از سفر، در طول سفر و بعد از سفر به طور مداوم و بر طبق نحوه استفاده آن، مصرف کنید. اما از آنجایی که مالاریا توسط حشرات منتقل می شوند، دور نگه داشتن حشرات هم می تواند کمک کننده خوبی باشد. وسایلی همچون وسایل زیر را تهیه کنید:

  • حشره کش ها و اسپری دور کننده حشرات
  • پوشیدن لباس های بلند به طوریکه تمام سطح پوستتان را بپوشاند.
  • کرم های ضد نیش حشرات که به صورت و بخش هایی از بدن که بیرون از لباس هستند بزنید
  • جوراب های ضد حشرات از جمله محصولات جدیدی هستند که می توانید تهیه کنید
  • به همراه داشتن پشه بند اگر در طبیعت و بیرون می خوابید

توصیه های پزشکی سفر به هند

اسهال عفونی

شاید رایج ترین بیماری که بسیاری از گردشگران هند در گذشته خود را برای آن آماده می کردند، بیماری اسهال بود. بیماری که هر گردشگری که به هند سفر می کرد، با آن مواجه می شد. خوشبختانه با پیشرفت دانش گردشگران و ارتقا خدمات گردشگری در این کشور، دیگر می توانید با خیال راحت به هند سفر کنید. در توصیه های پزشکی سفر به هند باید نکات ویژه ای را رعایت کنید تا به اسهال عفونی و خونی دچار نشوید.

ابتدا بدانید که این بیماری از طریق غذاها و آب های آلوده منتقل می شود. پس اگر از رستوران های معروف، شلوغ و یا دستفروش هایی که تمیز به نظر می آیند، غذای خود را تهیه کنید، بهتر است. همچینین سعی کنید کمتر از سبزیجاتی که با آب شسته می شوند، بخورید. غذاهای طبخ داده شده و سرخ شده مناسب هستند. انواع مرغ های خوشمزه را در هند می توانید بخورید و از بابت این بیماری خیالتان راحت باشد.

منبع: lonelyplanet.comhttps://www.lonelyplanet.com/india/health

 

کلمه‌های کلیدی: