درباره فرودگاه پیام این روزها زیاد میشنویم، فرودگاهی قدیمی اما بی نام و نشان برای خیلی ها . فرودگاه پیام در جنوب غربی کرج، در منطقه مهرشهر واقع شده است. درسته که کمتر نام این فرودگاه را نسبت به بقیه شنیدید ولی باید این موضوع را بدانید که فرودگاه بین المللی پیام یکی از مهم ترین پایگاه های صنعت هوانوردی ایران می باشد.
البته این فرودگاه برای کسانی که دوره آموزش خلبانی را میگذرانند بسیار آشناست. مدیریت این فرودگاه بر عهده شرکت خدمات بین المللی هوایی پیام می باشد و متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران می باشد.
درباره ی تاریخچه ی فرودگاه پیام باید بگوییم که، شرکت خدمات هوایی پیام پس از انجام توافقی که بین ۲ شرکت شرکت مخابرات ایران و شرکت پست جمهوری اسلامی ایران در جهت تسهیل در ارائه ی بهتر و سریع تر خدمات پستی و مخابراتی صورت گرفت، ساخته و تاسیس شد.
این فرودگاه در سال 1369 تأسیس شد اما بطور رسمی در سال 1370 فعالیت خود را شروع کرد. منطقه ویژه اقتصادی پیام در محدودهای به وسعت 3600 هکتار در اراضی 10 هزار هکتاری فرودگاه بینالمللی پیام در استان البرز تأسیس شدهاست. هدف از تأسیس این منطقه ویژه اقتصادی، حمل و نقل بار هوایی و پستی، فرآوری کالا، انبارداری، خدمات سردخانهای، صنایع ICT و صادرات است.
هم اکنون از این فرودگاه و منطقه ویژه آن برای اهدافی همچون ترانزیت باربری، حمل و نقل تجاری و پست کالا در کار گسترش صنایع ICT کشور استفاده میشود. همچنین با همکاری آموزش هوانوردی پارسیس و ارتا کیش، هما و بوتیا ماهان، پروازهای آموزش خلبانی نیز در این فرودگاه انجام میپذیرد.
از دیگر خصوصیاتی که باندهای فرودگاه پیام البرز دارند این است که آن ها برای فرود و برخواست انواع هواپیماهای پهن پیکر بوئینگ و ایرباس آمادگی دارند. جالب است بدانید فرودگاه پیام میتواند در مواقع اضطراری جایگزین فرودگاه بین المللی مهرآباد و فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) شود و بتواند به نوبه خود کمک شایانی به صنعت پروازی کشور کند، از این رو این فرودگاه به عنوان یکی از مهم ترین فرودگاه های ایران محسوب می گردد.
خدمات هوایی فرودگاه بینالمللی پیام
- ارائه خدمات هوایی و حمل و نقل و توزیع بار، محمولات و مرسولات پستی
- ارائه خدمات هلیکوپتری و پشتیبانی از عملیات توسعه، تأسیس، تجهیز و نگهداری مراکز، دستگاهها و امکانات کشور
- ایجاد توان لازم و مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری هواپیما و هلیکوپتر با رعایت ضوابط با استانداردهای لازم
- تأسیس مرکز یا مراکز آموزشی فنی و حرفه ای در زمینه خدمات هوایی و هوانوردی (مؤسسه پارسیس و دانشکده علمی کاربردی آسمان ایرانیان واقع در فرودگاه)
- ساخت، تعمیر و نگهداری هواپیما و هلیکوپتر
- دارا بودن ۵ فروند هواپیمای کارگو از نوع امبرائر ۱۱۰ و بالگرد ۲۱۲