استانبول یکی از پرطرفدارترین شهرهای توریستی برای ایرانیان است. استانبول بزرگترین شهر، مرکز فرهنگی و اقتصادی کشور ترکیه است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را جدا میکند.
حمام های ترکی که به نوعی شبیه سونا و حمام بخار هستند، همیشه نقش مهمی در جامعه داشته اند. علاوه بر محلی برای بازیابی آرامش، حمام های محلی، جایی برای تجمعات اجتماعی بوده است، جایی که زن های مسن تر، از دختران جوان، برای پسرشان خواستگاری میکردند و مردان از تجارت و معامله حرف می زدند و چانه می زدند.

از سویی دیگر، ساخت حمام ها در واقع آزمونی برای معماران جوان بوده است. هر معماری که قادر بود یک گنبد مناسب برای حمام بسازد، بعد از آن می توانست سراغ پروژه های بزرگتر مانند مسجد برود. از بناهای شاخص شهر میتوان به حمام های معمار سینان، از جمله حمام چمبرلیتاش، مهری ماه سلطان و حمام هاسکی هورم اشاره کرد. گرچه سنت دیرینه حمام رفتن با وجود حمام هایی که امروزه در هر خانه ای وجود دارد رو به پایان است، اما رفتن به حمام های ترکی چیزی فراتر از آرامش است. حمام قبل از عروسی نیز در بین جوانان بسیار مرسوم و محبوب است.
حمام سنتی ترکی سه اتاق متصل به هم دارد که شامل سیکاکلیک (کالادیریوم) sıcaklık (caldarium) که اتاق داغ است، اتاق میانی که تپیداریوم (tepidarium) نام دارد و اتاق گرم است و سوگوکلوک soğukluk که اتاق سرد (frigidarium) است. در اتاق داغ فضا پر از بخار است و یک تراپیست ماهر شما را ماساژ می دهد. اتاق گرم مخصوص شستشو با آب و صابون و اتاق سرد برای استراحت، پوشیدن لباس و نوشیدن آبمیوه تازه مثل آب انار و گاهی چای است. در اینجا میتوانید در حجره های اختصاصی بعد از ماساژ چرتی هم بزنید.
لباس های حمام خیلی پیچیده نیستند و مایوکفایت میکند. در حمام به شما حوله سنتی مخصوص بسیار نازک و لطیفی که از ابریشم یا کتان درست شده می دهند که به آن لنگ(peştamal) می گویند. در سواحل هم به دلیل اندازه مناسب این لنگ ها از آنها بسیار استفاده میشود. چیزی دیگری که در حمام نیاز است، دمپایی است تا روی کف مرمری حمام لیز نخورید. دمپایی های سنتی چوبی که نعلین نام دارند و یا یک صندل هم مناسب است. با ایلیاگشت همراه باشید تا شما را با بهترین حمام های ترکی آشنا سازیم.
حمام چمبرلیتاش (Cemberlitas)
یکی از بهترین حمام های ترکی حمام Cemberlitas است. این حمام بین بنای تاریخی کنستانتین ومسجد پل محمود پاشا قرار دارد و قدمت این بنا ارزش یک بار رفتن به این محل را دارد. این حمام در سال ۱۵۸۴ برای نور بانو سلطان ساخته شد و بعد از آن بازسازی شده است با این وجود قدمت این بنا از طاق های آن مشخص است. این حمام از ۶ صبح تا ۱۲ شب باز است و هر وقت که دلتان بخواهد بدون نیاز به رزرو قبلی میتوانید از آن استفاده کنید.
ایستگاه تراموا چمبرلی تاش راحت ترین مسیر برای رفتن به این حمام می باشد که نزدیک ایاصوفیه است. این حمام 2 ورودی برای بانوان و اقایان است. ورودی بخش مردان در خیابان وزیر هان Vezir Han است و ورودی بخش زنان باید از خیابان دیوان یولو Divanyolu و در نزدیکی مجسمه ی سلطان محمود است. سبک معماری این حمام در ترکیه بسیار معروف است.

حمام علی پاشا (Kılıç Ali Paşa Hamamı)
این حمام که در قرن شانزدهم به عنوان بخشی از مسجد و مجتمع آموزشی توسط معمار سینان در Tophane ساخته شده است، یک بنای برجسته در شهر است که اخیراً در یک پروژه هفت ساله بصورت جزئی بازسازی شده است. این حمام از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر مخصوص بانوان و از ۴ بعد از ظهر تا ۱۱٫۳۰ شب مخصوص آقایان است، بنابراین قبل از رفتن حتما یک سانس را رزرو کنید. از ماساژ کف صابون توسط دلاک های ماهر و شربت خنک قبل از خارج شدن از حمام در یک فضای آرام بخش لذت ببرید.
حمام خرم سلطان ایاصوفیه (Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı)
حمام خرم سلطان ایاصوفیه یکی دیگر بهترین حمام های ترکی استانبول می باشد. این حمام توسط معمار سینان در سال ۱۵۵۶ به نام خرم سلطان (Hürrem Sultan) همسر سلیمان کبیر ساخته شده است. این حمام، یک بنای معماری فوق العاده است که دو گنبد دارد و دو بخش مجزا برای استفاده آقایان و خانوم ها به صورت همزمان و یک راهروی ۷۵ متری مشترک دارد. این حمام بازسازی شده در دو بخش سنتی و لوکس، خدمات حمام سنتی و ماساژ درمانی ارائه میکند. یک سانس را رزرو کنید و از مزایای شگفت انگیز حمام سنتی به سبک عثمانی ها لذت ببرید.

حمام ادیشن استانبول (The Istanbul EDITION Hammam)
این اسپای لوکس با مساحت ۲۰٫۰۰۰ مترمربع که بخشی از هتل ادیشن است، دارای سونا، اتاق بخار و حمام سنتی است. دارای ۱۰ اتاق ماساژ سنتی ترکی و یک حمام کف عالی است. قبل از رفتن حتما رزرو کنید و از ماسک مخصوص روغن زیتون وکف بعد از حمام بخار و ماسک کل بدن لذت ببرید.

چهار فصل در بوسفوراس (Bosphorus)
آیا دنبال حمام خصوصی تری هستید که خیلی هم با حمام های امروزی فرق نداشته باشد؟ تشریفات «وقت حمام» در اسپا چهار فصل به شما امکان استراحت و تجربه آرامش به سبک سلاطین عثمانی را می دهد.در اینجا میتوانید از دیوارهای مرمری گرم و کیسه کشیدن و نظافت بدن با کف لذت ببرید. اگر هوس مقداری ویتامین C کردید آبمیوه طبیعی Bissé را امتحان کنید که هم پوست را تقویت می کند و هم باعث افزایش کلاژن شده و آماده بیرون رفتن از حمام می شوید.

حمام آقا
در سال 1454 در زمان فاتح سلطان یک حمام خصوصی ساخته شده به نام حمام آقا. حمام آقا یکی از بهترین حمام های ترکی است. معماران این حمام «سلیمان آقا» و «عبدالله آقا» بوده است که در محله ی بی اوغلو قرار دارد. با توجه خدماتی که در حمام انجام می شود قیمت ها از 100 لیر تا 180 شروع می شود و نسبت به حمام های اطرف شهر قیمت کمتری دارد. هم اکنون این حمام برای عموم آزاد است.
حمام سلیمانیه
حمام سلیمانیه در نزدیکی مسجد سلیمانیه قرار دارد، در سال 1557 ساخته شده است و بعد از مدتی حمام تعطیل شد و باز در سال 2004 شروع به فعالیت کرد. یکی از زیباترین حمام های ترکی همین حمام سلیمانیه است که طراحی آن خیلی شبیه به حمام خرم سلطان می باشد که بسیار شیک و جذاب است. گنبد های حمام به همراه دودکش ها، به جذابیت این حمام اضافه شده است.

حمام گالاتاسرای
یکی از معروف ترین حمام های ترکی در دوران بایزید دوم ساخته شده است حمام گالاتاسرای است. برج گالاتا در نزدیکی این حمام قرار دارد. سنگ های مرمر به زیبایی نمای حمام اضافه شده است و همچنین کسانی که به گوبگتاشی با سنگ های داغ علاقه دارند می توانند در این حمام استفاده کنند.
