مکزیکو سیتی پایتخت و بزرگترین شهر مکزیک است. شهر مکزیکوسیتی بزرگترین شهر قاره آمریکای شمالی نیز است. مکزیکو سیتی کلانشهری است که جمعیت آن با حومه به ۲۰ میلیون نفر میرسد. ایده اصلی ساخت خانه ی حلزونی ، زمانی کلید خورد که اعضای یک خانواده ۴ نفری، تصمیم گرفتند تا در خانه ای که بیشتر با طبیعت در هماهنگی است زندگی کنند و به جای زندگی در چهار دیواری، یک خانه ی مارپیچی بسازند!
ایده ی ساخت اولین خانه ی حلزونی
در نزدیکی مکزیکو سیتی می توانید معماری عجیب خانه ای را ببینید که از موجودات آبزی الهام گرفته شده است. خانه ی حلزونی توسط خاویر سنوسیان، معمار مکزیکی، طراحی و ساخته شده است. او در طراحی این ساختمان، معماری مدرن را با هنر مفهومی ترکیب کرده است. این خانه در دسته ی معمار ی های ارگانیک و طبیعی قرار می گیرد و از دریا الهام گرفته است. در این خانه که ساخت آن در سال ۲۰۰۷ میلادی به پایان رسید، مفهوم زندگی اجتماعی، در اثر نبود بخش بندی ها و تقسیمات معمول فضا در معماری ایجاد شده است که باعث می شود افرادی که در آن اقامت دارند حس کنند بخشی از طبیعت هستند.
این خانه برای یک خانواده ی چهار نفری ساخته شد که در ایالت Naucalpan de Juarez مکزیک زندگی می کنند. این خانه کاملا با طبیعت اطرافش یکپارچه شده است. طبیعتی که توسط برج های بلند احاطه شده و در سمت غربی آن می توانید نمای زیبای کوه ها را ببینید.
سبک معماری خانه ی حلزونی چگونه است؟
اشکال دایره ای و منحنی های خانه ی حلزونی، ساختار داخلی بدن حلزون را نمایش می دهند. انحنای پوسته حلزون از یک اولگاریتم ریاضی پیروی می کند و می شود آن را نمونه کامل یک ساختار بی عیب و نقص دانست. این خانه یک برداشت آزاد از فضا است که هدف اصلی آن ساخت فضایی در هماهنگی کامل با طبیعت بوده است.
خانه ی حلزونی با میله های فلزی ساخته شده از توری های محافظ لانه مرغ که به صورت فشرده درآمده اند ساخته شده است. این تکنیک باعث می شود تا ساخت حالت های مارپیچی و انحنای بنا، بدون نیاز به دیوارهای نگهدارنده و ستون انجام بشود. داخل این خانه مملو از فضاهای مارپیچی، دایره ای و اتاق های طبیعی است.
نقاط قوت خانه ی حلزونی
یکی از نقاط قوت طراحی این ساختمان استفاده از شیشه های رنگی در آن است که از دو نمای داخلی و خارجی بسیار زیبا دیده می شود. بخش های این خانه شامل چمن مصنوعی، اتاق ها و حمام می شود. طراحی اتاق ها، راهروها و حمام به گونه ای که باعث می شوند نور خورشید به راحتی در آن ها جریان پیدا کند. راه پله های این ساختمان با حالت مارپیچی، به هال راه دارند. حتی مبلمان این خانه به گونه ای طرحی شده اند تا با فضای منحنی و ساختار شکل آن به خوبی هماهنگ شوند.
ماده ی اصلی به کار رفته در این ساختمان تورهای فلزی اشاره شده است که علاوه بر اینکه از دیوارهای نگهدارنده سبک تر هستند، مزایایی مثل مقاومت در برابر زلزله و ماندگاری بالایی هم دارند.