آیا میدانید پایتخت شتر مرغ جهان کجاست؟ بلی درست شنیدید پایتخت شتر مرغ جهان شهر اوتس هورن (Oudtshoorn) در آفریقای جنوبی است.
در کشور آفریقای جنوبی، بین کوه های باشکوه و زیبای کلین کارو شهری کوچک به نام اوتس هورن وجود دارد که به پایتخت شتر مرغ جهان شهرت پیدا کرده است. زمستان ها قله های سر به فلک کشیده اطراف پوشیده از برف می شود و در تابستان هم آب و هوایی معتدل و مطبوع حاکم است.
شرایط آب و هوایی مساعد شهر اوتس هورن باعث شده تا مزارع پرورش شترمرغ فراوانی در همین شهر وجود داشته باشند و ثروت و شهرت زیادی از همین راه برای شهروندانش به ارمغان بیاورد. اما چطور این شهر کوچک در آفریقای جنوبی به چنین شهرتی دست پیدا کرده است؟

ابتدای داستان شتر مرغ و شهر اوتس هورن
ماجرای شهرت این شهر به خاطر پرورش شترمرغ از تجارت پر شترمرغ شروع شد. در اواسط قرون نوزده پر شترمرغ به یکی از محبوب ترین تزئینات در صنعت فشن و مد اروپا و بریتانیا تبدیل شد. پر شترمرغ در ساخت اکسسوری و لوازمی مثل کلاه و لباس و …به کار می رفت و این کار با استقبال بسیار گسترده ای روبرو شد. با این که شترمرغ بومی آفریقا به حساب می آید، چندی نگذشت که کمبود پر شترمرغ به شدت احساس می شد و عرضه جوابگوی تقاضای گسترده نبود.
به همین دلیل کم کم افرادی به فکر تاسیس مزارع اختصاصی برای پرورش شترمرغ افتادند. با بررسی شهرهای مختلف، در نهایت به این نتیجه رسیدند که محیط و آب و هوای کارو برای پرورش شترمرغ بسیار ایده آل است. از این رو، مزارع کشاورزی به مرور جای خود را به مزارع پرورش شترمرغ دادند. پر شترمرغ به دلیل تقاضای بالا در صنعت مد، قیمت بالایی داشت و مزرعه داران از همین طریق سود زیادی کسب کردند.

صنعت مد پرطمطراق و تزئینات زیاد پوشاک در قرن نوزده لزوم ایجاد مزارع پرورش شترمرغ را به وجود آورد. به این ترتیب، شهر اوتس هورن از شهری کوچک و نسبتا گمنام در آفریقای جنوبی به عنوان پایتخت شتر مرغ جهان شهرت پیدا کرد و شهروندان این شهر از طریق سود ناشی از تجارت شترمرغ ثروت زیادی کسب کردند.
در دهه های اخیر با وجودی که تقاضا برای پر شترمرغ کاهش پیدا کرده و دیگر از این پرها در صنعت مد استفاده نمی شود، اما همچنان پرورش شترمرغ کسب و کاری پررونق و سودآور محسوب می شود. پر شترمرغ در صنعت مد این بار جای خود را به پوست شترمرغ داده است و از پوست این پرندگان عظیم الجثه در ساخت کیف، کمربند و کفش استفاده می شود.
از طرفی در مورد مزایا و فواید گوشت شترمرغ هم احتمالا شنیده اید و چربی و کلسترول کمتر گوشت شترمرغ در مقایسه با گوشت بره و گاو آن را به جایگزین محبوب و پرطرفدار تبدیل کرده است. به این ترتیب، شهر اوتس هورن همچنان جایگاه موفق و شناخته شده اش به عنوان پایتخت شتر مرغ جهان را حفظ کرده است و با گسترش مزارع و تجهیزات این کار را به صنعتی پردرآمد تبدیل کرده است.

همان طور که گفتیم شهر اوتس هورن پایتخت شتر مرغ جهان؛ بنابراین در این شهر مزارع بسیار زیادی وجود دارند. تورهای بازدید از مزارع شترمرغ، گردشگران زیادی را به این شهر آفریقایی جذب کرده و بسیاری برای دیدن بزرگ ترین پرنده دنیا به این منطقه از آفریقای جنوبی می آیند. در این شهر امکانات و تسهیلات رفاهی مناسبی برای بازدیدکنندگان فراهم شده و تورهای بازدید از مزارع شترمرغ امکان برخورد نزدیک با این پرندگان را به مسافران و گردشگران می دهند.
از مهم ترین و مشهورترین این مزارع می توان به های گیت اوستریچ شو فارم (Highgate Ostrich Show Farm)، سافاری اوستریچ فارم (Safari Ostrich Farm) و کانگو اوستریچ فارم (Cango Ostrich Farm) اشاره کرد که برنامه های متنوع و مفرحی هم برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته اند. اگرچه هر تور جنبه های مختلفی دارد، اما به طور کلی اکثر تورها امکان تماس نزدیک با شترمرغ ها را به بازدیدکنندگان می دهند. بازدیدکنندگان می توانند خودشان به شترمرغ ها غذا بدهند، از دستگاه های جوجه کشی دیدن کنند و تخم های بزرگ و محکم شترمرغ را از نزدیک ببینند و حتی روی آن بایستند!
اگر در فصل جوجه کشی و بیرون آمدن جوجه ها از تخم به این مزارع سفر کنید می توانید در کنار شترمرغ های بالغ و بزرگ، چندین جوجه شترمرغ بامزه را هم ببینید که با شیطنت در مزرعه بازی می کنند. بعد از بازدید از مزارع پرورش شترمرغ اوتس هورن بازدیدکنندگان می توانند از فروشگاه محصولات هم دیدن کنند و طعم گوشت شترمرغ را بچشند.

ساختمان های قدیمی و تاریخی و سبک های معماری جالب در سرتاسر شهر اوتس هورن وجود دارند و یادآور دوران شکوه پرتجمل این شهر بوده اند. در جای جای این شهر ساختمان هایی باشکوه قرار دارند که به قصر پر معروفند و روزگاری محل تجارت پر شترمرغ و صادرات آن به سرتاسر جهان و اروپا بوده اند. مزرعه داران و تاجران از این طریق ثروت زیادی دست و پا کرده بودند و این ثروت و رفاه را به خوبی می توان در ساختمان و منازل مسکونی آن ها مشاهده کرد.
ثروتمندان اوتس هورن با تلفیق سبک های معماری مختلف و تحت تاثیر سبک های معماری اروپا و ترکیب آن با معماری آفریقایی، بناهایی باشکوه و زیبا و مجلل ساخته اند و این تنوع را حتی در مصالح استفاده شده هم می توان مشاهده کرد. بسیاری از ساختمان های قدیمی شهر اوتس هورن دیوارهایی سنگی دارند که از مصالح محلی به حساب می آید، اما بالکن هایی با ورقه های آهنی، سقف های بلند، پنچره های بزرگ با کرکره های چوبی و تزئینات و دکوراسیون های سفید، آهنی و مجلل دارند.

منبع: theculturetrip.com