فونافوتی

تووالو | Tuvalu

پایتخت: فونافوتی
زبان رسمی: انگلیسی
جمعیت: ۱۱٬۱۹۲
واحد پول: دلار تووالو
ولتاژ: ۱۱۰

شرح

تووالو | Tuvalu

تووالو کشوری است جزیره‌ای در اقیانوس آرام است و پایتخت آن فونافوتی است. این جزیره که در گروه جزایر پلی‌نزی قرار دارد، سابقاً جزایر آلیس نامیده می‌شده‌ است.

تووالو شامل سه جزیرهٔ صخره‌ای و شش جزیره مرجانی است. از نزدیک‌ترین همسایگان این کشور می‌توان از کیریباتی، نائورو، ساموآ و فیجی نام برد. تووالو ۱۱۱۹۲ نفر جمعیت دارد. مساحت جزایر تووالو ۲۶ کیلومتر مربع (۱۰ مایل) است. اولین ساکنان تووالو پولینزی‌ها بودند. اعتقاد بر این است که پولینزی‌های از جزایر ساموآ و تونگا به تووالو آمده‌اند.

جغرافی

این کشور در میانه راه جزایر هاوایی و استرالیا قرار دارد و با کیریباتی، فیجی و ساموآ همسایه است. از نظر مساحت پس از واتیکان، موناکو و ناورو کوچکترین کشور جهان است.

تووالو که در شمال فیجی قرار دارد، از ۹ جزیرهٔ مرجانی در اقیانوس آرام تشکیل شده‌ است. آب و هوای آن گرمسیری بوده و میزان بارش سالانه آن به ۳۰۰ سانتی‌متر می‌رسد.

منبع تغذیه اصلی مردم این کشور، ماهی است. همچنین، میوه و نارگیل در این کشور کشت می‌شود. به جز ماهی، صادرات دیگری ندارد و تقریباً کلیه کالاهای مصرفی را از کشورهای خارجی خریداری می‌کند.

این کشور که تماماً مسطح است، هیچ نقطه‌ای با ارتفاعی بیش از ۴٫۵ متر ندارد. به همین دلیل مسئله گرم شدن جهانی به معضلی مهم برای این کشور تبدیل شده‌ است. در این کشور هیچ رودخانه‌ای جریان ندارد، به همین دلیل زندگی مردم به باران بسیار وابسته‌ است.

اقتصاد

تولید ناخالص داخلی در این کشور ۱۴٫۹۴ میلیون دلار است. سه هزار و ۶۱۵ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند. زندگی بخش زیادی از مردم آن با ماهی‌گیری یا پولی که افراد فامیل از خارج از کشور می‌فرستند تأمین می‌شود. نرخ تورم در آن در سال ۲۰۰۷ میلادی ۳٫۸ درصد بود.

محصولات صادراتی این کشور شامل نارگیل و ماهی است که به کشورهای آلمان (۶۰٫۵ درصد)، ایتالیا (۲۰٫۱ درصد) و فیجی (۲۰٫۱ درصد) صادر می‌شود. محصولات وارداتی این کشور شامل غذا، احشام، سوخت‌های فسیلی، ماشین‌آلات و کالاهای تولید شده‌ است که از کشورهای فیجی (۴۶٫۱ درصد)، ژاپن (۱۸٫۹ درصد)، چین (۱۸٫۲ درصد)، استرالیا (۷٫۷ درصد) و نیوزیلند (۴٫۱ درصد) وارد می‌شود.

نجات تووالو

سازمان ملل متحد، جلساتی در زمینه‌ی تغییرات آب و هوایی برگزار کرده است که تمرکز آن بر کاهش میزان گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط کشورهایی است که بیشترین استفاده از سوخت‌های فسیلی را دارند.

کاسته شدن میزان گازهای گلخانه‌ای در جو زمین، موجب کاهش گرمای بیش از حد و اسیدی‌تر شدن آب اقیانوس‌ها می‌شود؛ همان دلایلی که موجب وقوع شرایط دشوار در تووالو و دیگر جزایر مشابه آن شده است.

سازمان‌های بشردوستانه‌ای مانند صلیب سرخ، با مردم تووالو در زمینه‌های امنیتی، آمادگی، بهداشتی و آموزشی در حال کار کردن هستند. این سازمان‌ها به مردم جزیره برای مقابله با خطرات احتمالی کمک کرده و در کاشت درخت در مناطق کم‌تراکم نیز آنان را یاری می‌کنند.

جمع‌آوری شاخه‌ی درختان از روی زمین و دیگر زباله‌هایی که ممکن است هنگام وقوع طوفان، ضربات شدیدی بر مردم وارد کند، به همراه ساخت سدهای مستحکم برای جلوگیری از امواج سهمگین دریایی را می‌توان از جمله اقدامات مفید در تووالو قلمداد کرد.

دانشمندان در حال مطالعه‌ی الگوهای رسوب مرجان‌های این جزیره و شبیه‌سازی شرایط مشابه هستند تا در صورت وقوع خطرات احتمالی، با آمادگی بیشتری به استقبال آن بروند. اگرچه هیچ‌یک از این اقدامات، تضمینی بر نجات کامل تووالو نیست، اما دانشمندان امیدوارند در درازمدت، از تخریب کلی جزیره جلوگیری کنند.