جزایر سلیمان | Solomon Islands

پایتخت: هونیارا
زبان رسمی: انگلیسی
جمعیت: ۵۵۲٬۴۳۸ نفر
واحد پول: دلار جزایر سلیمان
ولتاژ: ۲۲۰ ولت

شرح

حزایر سلیمان | Solomon Islands

جزایر سلیمان کشوری است با بیش از ۹۹۰ جزیره در اقیانوس آرام جنوبی. پایتخت آن هونیارا است. جزایر سلیمان کشوری در اقیانوس آرام است که اقتصاد آن بیشتر بر پایه صادرات چوب و الوار می‌گردد و در طول جنگ جهانی دوم شاهد درگیری‌های نیروهای متفقین و متحدین بود. این کشور از غرب با پاپوآ گینه نو، از جنوب غرب با وانوآتا و از جنوب غرب با استرالیا همسایه‌است.

جزایر سلیمان در اواخر قرن ۱۹ به تصرف امپراتوری بریتانیا درآمد. در طول جنگ جهانی دوم ژاپن آن را اشغال کرد و همین مسئله سبب شد این جزایر به صحنه منازعات ایالات متحده آمریکا و امپراتوری ژاپن تبدیل شود. در سال ۱۹۷۶ این کشور از بریتانیا اعلام استقلال کرد و دولتی از میان مردم این کشور حکومت را در دست گرفت.

جزایر سلیمان از چند صد جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده‌است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به گوادال کانال، مالایتا، نیو جورجیا و سان کریستوبال اشاره کرد.

گفته می‌شود جزایر سلیمان را نخستین بار یک دریانورد اسپانیایی با نام «آلوارو دی مندانا دی نیرا» در سال ۱۵۶۸ کشف کرده است. او یک روز در حال بازدید از جزیره بود که در دهانه رود ماتانیکو مقداری طلا یافت و به این باور که به گنج‌های حضرت سلیمان دست یافته، این جزایر را «سلیمان» نامید.

تاریخ

ساکنان جزایر سلیمان قبل از تحت‌الحمایگی توسط بریتانیا در ۱۸۹۳، به صورت نیروی کار در مزارع دیگر جزایر اقیانوس آرام استثمار می‌شدند. جزایر سلیمان که از ۱۹۴۲ تا ۱۹۵۴ به اشغال امپراتوری ژاپن درآمد، صحنه جنگ‌های شدیدی از جمله نبردی بزرگ بر سر جزیره گودال کانال بود. این کشور استقلال خود را از بریتانیا در سال ۱۹۷۸ به دست آورد.

اقتصاد

یک سوم نیروی کار به زراعت معیشتی اشتغال دارد. تهیه الوار صنعت اصلی است، در عین حال مغز نارگیل، کاکائو و نارگیل نیز صادر می‌شود. تولید ناخالص داخلی در این کشور ۹۴۸ میلیون دلار است. ۲۴۹ هزار و ۲۰۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند که ۷۵ درصد از آنها در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند.

نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۰۷ میلادی ۶٫۳ درصد بود. محصولات صادراتی این کشور شامل الوار، ماهی، البسه، روغن خرما و نارگیل است که به کشورهای چین (۴۸ درصد)، کره جنوبی (۹٫۵ درصد)، ژاپن (۸٫۹ درصد)، تایلند (۴٫۷ درصد)، ایتالیا (۴٫۴ درصد) و فیلیپین (۴٫۲ درصد) صادر می‌شود.

محصولات وارداتی این کشور شامل غذا، دستگاه‌ها و تجهیزات، کالاهای تولید شده، سوخت و مواد شیمیایی است که از کشورهای استرالیا (۲۵٫۵ درصد)، سنگاپور (۲۳٫۵ درصد)، ژاپن (۷٫۸ درصد)، نیوزیلند (۵٫۱ درصد)، فیجی (۴٫۲ درصد) و پاپوآ گینه نو (۴٫۱ درصد) وارد می‌شود.

آب و هوا

جزایر سلیمان کشوری است که در اقیانوس آرام قرار دارد و بیشتر از ۹۹۰ جزیره در آن وجود دارد. پایتخت آن هونیارا است. این جزیره زیبا از صدها  جزیره بزرگ و کوچک درست شده که مهم ترین جزیره های آن نیو جورجیا، گوادال کانال، مالایتا و سان کریستوبال است.

این کشور خاطره انگیز و زیبا از جزایر آتشفشانی و کوهستانی سلیمان که از شش جزیره اصلی و صد ها جزیره کوچک دیگر به وجود آمده، بلندترین قسمت آن قله با ارتفاع ۲۴۴۷ متر است و نام آن ماکاراکومبورو است. وضعیت آب و هوای این جزیره پر رمز و رازو پر گنج استوایی است و در ماه های نوامبر تا آوریل بارندگی در آن به وفور دیده می شود و دما در این ماه ها بالا است.

وجه تسمیه 

این جزایر برای اولین بار یک دریانورد اسپانیایی، معروف به آلوارو دی مندانا دی نیرا در سال ۱۵۶۸ به آن جا رسید و این جزیره را کشف کرد. اما این یک کشف ساده ی یک جزیره نبود. او یک روز که داشت در جزیره قدم می زد و جزیره را می گشت در دهانه رود خانه ای به نام ماتانیکو مقداری قابل توجهی طلا پیدا کرد و باور داشت که گنج بزرگی پیدا کرده و به خیال خودش به گنج‌های حضرت سلیمان رسیده به خاطر همین به این جزایر نام جزایر سلیمان را داد.

ساکنان اولیه 

ساکنان این جزیره پر رمزو راز پیش از سال ۱۸۹۳ به صورت نیروی کار در مزرعه های جزایر اقیانوس آرام مشغول به کاربودند و استثمار می‌شدند. در سال ۱۹۴۲ که این جزیره بوسیله امپراتوری ژاپن اشغال شد جنگ های سخت و شدیدی در این جزیره به وجود آمد که یکی از آن ها نبرد بزرگی بود که بر سر جزیره گودال کانال اتفاق افتاد و بعد از این جنگ این کشور استقلال خودش را اعلام کرد.

جزایر سلیمان که در قرن ۱۹ میلادی به وسیله انگلیس اشغال شده بود در جنگ جهانی دوم هم ژاپن این جزیره را اشغال کرد و همین مساله سبب شد این جزایر پر گنج برای ژاپن و ایالات متحده آمریکا به میدان جنگ تبدیل شود. بعد از همه این جنگ ها و درگیری ها بود که در سال ۱۹۷۶ این جزیره استقلالش را اعلام کرد و یک حکومت مردمی در این کشور به وجود آمد.

حدود شصت درصد از مردم این کشور باسواد هستند و قسمتی از دانشگاه ساوت پاسیفیک در این جزیره زیبا قرار دارد. اقتصاد این جزیره از همه بیشتر بر پایه صادرات الوار و چوب است. این جزیره جزء کشورهای مشترک ‌المنافع است. حدود یک سوم نیروی کار جزایر سلیمان کار اصلی شان کشاورزی است و مشغول به زراعت می باشند و از این راه روزگار می گذرانند.

تهیه و تولید الوار صنعت مهم این کشور است که پایه اقتصاد آن به حساب می آید. اما نارگیل، مغز نارگیل و کاکائو هم از این کشور به دیگر نقاط دنیا صادر می شود. به طور کلی صادرات جزیره سلیمان شامل نارگیل، روغن خرما، الوار، ماهی و البسه است که به چند کشور از جمله چین  کره جنوبی، ژاپن تایلند، ایتالیا و فیلیپین این مواد صادر می شود و محصولاتی که به این کشوروارد می شود مثل غذا، سوخت، کالاهای تولید شده، دستگاه‌ها و تجهیزات و مواد شیمیایی است که از کشورهایی مثل نیوزیلند، استرالیا، سنگاپور، ژاپن،فیجی و پاپوآ گینه نو است.