

فلسطین | Palestine
شرح
فلسطین | Palestine
فلسطین بهصورت تاریخی و از دوران روم باستان به ناحیهای گفته میشده که بین دریای مدیترانه و کرانههای رود اردن واقع شده است.
فلسطین در دورانهای حتی قدیمی تر به ناحیهای محدود تر در کنار مرز دریای مدیترانه اطلاق میشد. در معنی جغرافیایی گستردهتر آن فلسطین میتواند به منطقهای اشاره کند که شامل مناطق اسرائیلی و فلسطینی، بخشهایی از اردن، لبنان و سوریه باشد.
فلسطین همچنین میتواند به ناحیهای که در ابتدای قرن بیستم تحت قیومیت بریتانیا پس از شکست امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول درآمد باشد. فلسطین همچنین ممکن است به کشور فلسطین که توسط السلطة الوطنیة الفلسطینیة (حکومت خودگردان فلسطین) اعلام شده و توسط بیش از صد کشور به رسمیت شناخته میشود اطلاق شود.
در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با دو سوم رأی اکثریت بینالمللی، طرح سازمان ملل برای تجزیه فلسطین را به تصویب رساند (قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل متحد)، این طرح که برای پایان دادن به مناقشه عربها و اسرائیل (مناقشه عرب و یهودیان) در نظر گرفته شده بود سرزمین فلسطین را به دو کشور یهودینشین و عربنشین تقسیم میکرد، و بخش اعظم بیتالمقدس را که شامل بیتاللحم میشد تحت کنترل نیروهای بینالمللی قرار میداد. رهبران یهودیان (و از آن جمله آژانس یهودیان)، این طرح را پذیرفتند، اما رهبران عرب فلسطین آن را نپذیرفته و از مذاکره در مورد آن امتناع کردند.
کشورهای عرب و مسلمان همسایه فلسطین نیز با طرح تجزیه مخالفت کردند. پس از آنکه کمیته عالی عرب در سال ۱۹۴۷ اعلام شورش در بیتالمقدس کرد جامعه عرب واکنش خشونتآمیزی نشان داده و دست به درگیری زدند که در نتیجه آن بسیاری از ساختمانها و مغازهها در آتش سوختند. با ادامه کشمکشهای نظامی بین شبهنظامیان فلسطینی و یهودی در فلسطین، حق سرپرستی انگلیس بر فلسطین در تاریخ ۱۵ می۱۹۴۸ به پایان رسید در حالیکه یک روز پیش از آن تأسیس کشور اسرائیل اعلام شده بود (رجوع شود به اعلام تأسیس کشور اسرائیل). همسایگان عرب و ارتشهای آنان (لبنان، سوریه، عراق، مصر، اردن، ارتش جهاد، ارتش آزادیبخش عرب و عربهای محلی) بلافاصله پس از اعلام استقلال اسرائیل به این کشور حمله کردند، و متعاقب آن جنگ عربها و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ درگرفت. در نتیجه، طرح تجزیه فلسطین هیچگاه عملی نشد.
گردشگری
سازمان جهانی گردشگری فهرستی از مقاصد توریستی جهان با سریعترین رشد در نیمه دوم سال 2018 منتشر کرد. آنچه از فهرست جدید سازمان جهانی گردشگری درباره مقاصد گردشگری با سریعترین رشد در سال جاری میتوان دریافت این است که کشورهایی چون مصر و تونس توانستهاند پس از گذر در دوره بحران ناشی از حملات تروریستی بار دیگر به مدار گردشگری بازگردند و در این میان میل فزایندهای در میان گردشگران بینالمللی برای سفر به مقاصد کمتر دیده شده ایجاد شده است و حضور کشورهایی چون فلسطین، مغولستان و نیکاراگوئه در این فهرست گواهی بر این ادعا است.
اوایل سال «بنکسی»، نقاش معروف خیابانی هتلی را در کرانه باختری افتتاح کرد که حاکی از شروع رشد سریع گردشگری در این منطقه بود. اکنون بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی گردشگری، این منطقه از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون شاهد رشد ۵۷/۸ درصدی در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل بوده است. ساخت این هتل که «Walled Off» نام دارد، یکی از دلایل اصلی افزایش آگاهی گردشگران خارجی نسبت به فلسطین بوده است و پیشبینی میشود تا پایان سال بیش از ۶۳۰ هزار توریست به فلسطین سفر کنند.
در این رتبهبندی مصر، جزایر ماریانای شمالی، ایسلند، تونس، ویتنام، اروگوئه، نیکاراگوئه و مغولستان در رتبههای بعدی قرار دارند.
دریای مرده
دریای مرده در غرب اردن و مرز فلسطین (کرانه باختری) و اسرائیل واقع شده است. در برخی منابع از آن با نام دریاچه نمک یاد شده و به عنوان یکی از شورترین آبهای جهان شناخته میشود و توسط تعدادی رودخانه تغذیه میشود. اما هیچ رودخانهای از آن خارج نمیگردد. این دریا برای این دریای مرده نامیده میشود که هیچ جانور یا گیاهی به طور دائمی در آن زندگی نمیکند و در اثر وجود مقدار زیاد نمک و دیگر مواد سمی، موجودات زنده نمیتوانند در این دریا باقیبمانند و به محض ورود به دریا میمیرند.
گنبد سنگی
گنبد سنگی (قبة الصخرة) در حرم شریف، در قلب بیت المقدس واقع شده است. گنبد سنگی یکی از مقدسترین مساجد جهان و یک مثال بسیار زیبا از معماری اسلامی است که در قرن ۷ بنا گردیده است. ساختار هشت ضلعی با کاشی کاریهای خیره کننده با الهام از سبک بیزانسی و گنبد طلایی باشکوه از ویژگیهای این مسجد مقدس است که آن را از مساجد دیگر متمایز میسازد.
هارم آسا – شریف
اورشلیم قلب گردشگری فلسطینی است. این شهر با مشکلات فراوانی همراه است، اما همچنان افتخار می کند. این شهر برای هر دو مسیحی و اسلامی مهم است. هر مسیر، مساجد، کلیساها تاریخچه پیامبران، رهبران را نمادین می کند. خاکستر هارم شریف شگفت انگیز ترین زیبایی و مقدسات مقدس است. گنبد راک طلایی چشم انداز باور نکردنی ترین در خاک ارم شریف و اورشلیم است. این سنگ صخره طلایی در حال حاضر نماد اورشلیم در سطح بین المللی است.
کلیسا مقدس، بیت لحم
بیت لحم یکی از زیباترین مکان ها در شهرهای فلسطین است. این شهر کوچک است، اما آن در بالای دین مهم مسیحی است. این محل تولد عیسی است و بسیاری از مردم به دلیل همین دلیل در سفر به بیت لحم هستند. کلیسا یا قدیسین یکی از قدیمی ترین کلیساها در جهان است. این نماد احترام مسیحی است. افرادی که از بیت لحم دیدن می کنند باید از این مکان بازدید کنند.
مسجد ابراهیم
مسجد ابراهیم چهارمین مکان برای مسلمانان است. مسجد ابراهیم به نام الهرام البرهام شناخته می شود. بر اساس افسانه های عربی، سنگ بزرگ دیوارها توسط پیامبر (ص) ساخته شده است. او این را با کمک جنس انجام داد. دیوارها بدون هیچ ملات ایستاده اند پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به این الهرام العبریم به هنگام پرواز شبانه از مکه به اورشلیم آمد.
دیر قاسانه، رام الله
دیر قاسانه یکی از روستاهای کوچک شمال رام الله است. این روستا پر از خانه های سنگی است. جاده ها و حیاط ها بسیار کوچک هستند و بسیاری از خانه ها شامل چاه هایی هستند برای ذخیره آب، روغن زیتون، دانه ها. این روستا در قرن هجدهم ساخته شده است. اکنون زنان این روستا رابه موزه را تبدیل کرده اند. شما همچنین می توانید از غذای محلی لذت ببرید و کلاس آشپزی غذاهای فلسطینی داشته باشید. پس دوستداران غذا می توانند در درس بعد از ظهر به آنها بپیوندند.
صومعه مار سبا
حومه شهر فلسطین برای دوستداران پیاده روی و دوچرخه سواری عالی است. شما می توانید یک ماشین را ببرید و سفر را از طریق مار سابا انجام دهید، شتر ها و ساختمان های خوشه ای وجود دارد تا برای سفر خود اضافه کنید. مارس صبا نیز برای مسیحیان به عنوان عیسی، الیاس و دیگر راهبان مسیحی مهم است. این مکان توسط فرد مربا صابا، که تنها در بیابان زندگی می کرد، نامگذاری شد و یک بهار یافت و غارهای خوشه ای را ساخته است.