کامرون

کامرون | Cameroon

پایتخت:
زبان رسمی: زبان فرانسوی / زبان انگلیسی
جمعیت: ۱۷٬۷۹۵٬۰۰۰ نفر
واحد پول: فرانک (EUR)
ولتاژ: ۲۲۰ ولت

شرح

کامرون کشوری در غرب آفریقا و پایتخت آن یائونده است.این کشور در کنار خلیج بیافرا قرار دارد که از غرب با نیجریه از شمال با چاد از شرق با آفریقای مرکزی، گینهٔ استوایی، گابن و از جنوب با جمهوری دموکراتیک کنگو همسایه‌ است. یائونده پایتخت کشور، ۱ میلیون و ۱۵۵ هزار نفر جمعیت دارد؛ بزرگ‌ترین شهر کامرون اما دوالا با دو میلیون و چهارصد هزار نفر جمعیت است.جمعیت این کشور ۲۲ میلیون پانصد هزار نفر  و زبان‌های رسمی آن فرانسوی و انگلیسی است ولی  در حدود ۲۰۰ گروه زبانی مختلف هم در آن زندگی می‌کنند.

جاذبه های کشور کامرون

این کشور در قلب آفریقای سرسبز و پر از جاذبه های گردشگری قرار دارد. بلندترین نقطهٔ کامرون، کوه مونت کامرون و قلهٔ فاکو با بلندی ۴۰۹۵ متر است که در کنار ساحل اقیانوس اطلس شمالی جای دارد.

این کشور با بیش از دویست قبیله مختلف، دارای فرهنگی بسیار غنی و متنوع است. از لحاظ دستگاههای اداری وزارت فرهنگ، مرکز فرهنگی کامرون و مؤسسه صنایع دستی این کشور در عرصه شناسایی و حفظ و اشاعه فرهنگ کامرون فعالیت دارند. ادبیات سنتی این کشور اساساً شفاهی و غیر مکتوب بوده و بسیار پر تحول، زیبا، اجتماعی، مذهبی و بیشتر تجسمی است. این ادبیات ساخته اسطوره ها، افسانه ها و داستانهای حماسی است و سرشار از اشعار و داستان های نبوغ و فرشتگان است. البته کامرون دارای ادبیاتی مکتوب به زبانهای ملی و کاملاً پیشرفته نیز هست.

این کشور همواره یکی از کشورهای آفریقای زیر صحرا بوده که دارای بیشترین نرخ رشد اقتصادی است. کامرون که در مقایسه با کشورهای آفریقایی، کشوری به نسبت ثروتمند محسوب می شود، در سال ۱۹۸۷با بروز مشکلات جدی مالی، اقتصاد خود را در رکود کامل دید.

بخشهای مختلف اقتصاد کامرون عبارتند: معادن، صنایع، کشاورزی. کامرون دارای معادن بوکسیت، آهن، آلومینیم و طلا می باشد. صنایع این کشور عمدتاً از صنایع تبدیلی می باشند. حدود ۱۳ درصد از مساحت کشور کامرون قابل کشاورزی می باشد و ۷۸ درصد از کل کشور به مناطق جنگلی تعلق دارد. کشاورزی در کامرون، بخش کلیدی اقتصاد این کشور محسوب می شود و بیش از ۷۰ درصد از جمعیت فعال این کشور را در اختیار دارد.

شهرها