باربادوس

Barbados
پایتخت:
زبان رسمی: انگلیسی
جمعیت: ۲۷۹ هزار نفر
واحد پول: دلار باربادوس
ولتاژ: ۱۱۰ ولت

شرح

باربادوس در واقع یکی از جزایر دریای کرائیب است که دورتا دور آن را اقیانوس های اطلس شمالی فرا گرفته است.

تاریخچه

نام اصلی این جزیره ، «ایچیروگانایْم» بوده که به زبان محلی خودشان به معنی که «جزیره سرخ با دندانه‌های سفید به‌سمت بیرون» است. علت این نام شاید به دلیل وجود سنگهای سرخ و دندانه های سفید صخره های مرجانی اطراف این جزیره باشد. همچنین در بعضی از منابع نام این جزیره بیم شایر نیز عنوان شده است.

در زبان پرتغالی و اسپانیایی نیز باربادوس به معنی « ریشو » است اما معلوم نیست چرا در آن زبان برای این منطقه این نام را انتخاب کرده اند. بعضی معتقدند به دلیل وجود درختان انجیر معابد( دارای ساقه هایی ریش مانند) است و برخی علت این نامگذاری ریش داشتن اقوام اولیه این جزیره می دانند.

ساکنان اولیه این جزیره سرخ‌پوستان آمریکای مرکزی معروف به سالادوی-بارانکویی بودند که از قرن 4 تا 7 میلادی به این محل مهاجرت کردند. قرن 13 نیز سرخ پوستان قوم کالینگو (کاریب‌های جزیره‌ای) به این جا آمدند ولی در نهایت این اسپانیایی ها بودند که فرمانروایی آن را به دست گرفتند.

اگر اسپانیایی ها حداقل دو قرن بعد از سرخ پوستان یعنی در اواخر قرن 15 میلادی با این جزیره آشنا شدند و آن را جزء قلمرو خودشان قرار دادند و به همین دلیل این جزیره وقتی برای اولین بار وارد نقشه های جهان نما شد، جزء متعلقات کشور اسپانیا قرار گرفت. سی سال های 1627 تا 30 نوامبر 1966 میلادی (اعلام استقلال) این کشور از مستعمرات بریتانیا کبیر بود. طی این مدت بردگان زیادی برای کار روی مزارع کشاورزی از آفریقا به این جزیره آمدند و در ۱۶ آوریل ۱۸۱۶ بزرگ‌ترین شورش بردگان در باربادوس به رهبری بوسا به وقوع پیوست.

ولی در نهایت این کشور جزیره ای در 1966 اعلام استقلال کرد و امروزه یکی از مقاصد توریستی دریای کارائیب محسوب می شود.

اقتصاد

باربادوس دارای یکی از بالاترین سطوح استاندارد زندگی و نرخ باسوادی در دنیا است. از نظر توسعه انسانی نیز این کشور در رتبه بیست و سوم جهان قرار دارد. این رقم در سطح قاره آمریکا بعد از ایالات متحده و کانادا در رتبه سوم است.

بر اساس آخرین آمارهای اتخاذ شده این کشور بالغ بر حدود چهار میلیارد و سیصد میلیون‌دلار تولید ناخالص ملی دارد و سرانه هر فرد حدود شانزده هزار دلار است همچنین مهم ترین محصول کشاورزی این کشور شکر است که به سایر کشورها صادر هم می شود.

فرهنگ

این کشور جزیره ای بسیار تحت تاثیر فرهنگ انگلیسی بوده است بر همین اساس مانند سایر کشورهای تحت سلطه انگلیس بازی کریکت در آن رواج زیادی دارد و تاکنون کریکت بازان مهمی مانند سر گارفیلد سوبرز و سر فرنک ورل به این جزیره آمده اند   

فرهنگ غذایی باربادوس ترکیبی از غذاهای افریقای، هندی و بریتانیایی است که آن را خاص کرده است ولی غذاهای اصلی و بومی آنها  کو-کو (Cou-Cou) و پرنده‌ماهی هستند.

غذاهای دریایی مانند شمشیرماهی، نیزه‌ماهی، تون باله‌دراز، تون باله‌زرد، سرخوی شمالی، دلفین و کوسه در این کشور بسیار طرفدار دارد. این غذاها در کنار سیب‌زمینی شیرین، یم، درخت نان، مانیوک، برنج، سیب‌زمینی انگلیسی، و پاستا بسیار لذت بخش است.

گردشگری

سواحل راکلی و خلیج پاینس از سواحل مهم و گردشگری باربادوس است. گردشگران در این سواحل می توانند هم شنا کنند و هم از دیدن لاک پشت های دریایی غول پیکر لذت ببرند.

 

شهرها