
اولان باتور
Ulaanbaatarشرح
اولان باتور پایتخت و بزرگترین شهر مغولستان است. در شمال مرکزی مغولستان با ارتفاعی در حدود 1.300 متر در دره ای در رودخانه توول قرار دارد. این مرکز فرهنگی ، صنعتی و مالی کشور است ، مرکز شبکه جاده ای مغولستان و از طریق راه آهن به دو راه آهن ترانس سیبری در روسیه و سیستم راه آهن چین متصل است. این شهر در سال 1639 به عنوان یک مرکز صومعه بودایی عشایری تأسیس شد. در 1778 به طور دائم در محل فعلی خود ، محل اتصال رودخانه های توول و سلبه مستقر شد. قبل از آن ، 28 بار مکان تغییر کرده و هر مکان جدیدی به صورت تشریفاتی انتخاب می شود. در قرن بیستم ، اولان باتور به یک مرکز تولید بزرگ تبدیل شد. اولان باتورعضو شبکه آسیایی شهرهای بزرگ است. اولان باتور در فاصله 1،350 متری از سطح متوسط دریا واقع شده است ، کمی در شرق مرکز مغولستان در رودخانه توول ، یک زیر شاخه سلنژ ، در دره ای در پای کوه بوگد خان اوول. بوگ خان اولول کوهی وسیع و بسیار جنگلی است که از 2250 متر به جنوب اولان باتور بلند می شود. این مرز بین منطقه استپی به سمت جنوب و منطقه جنگلی-استپی از شمال را تشکیل می دهد.همچنین یکی از قدیمی ترین ذخایر جهان است که از قرن 18 میلادی توسط قانون محافظت می شود. جنگل های کوه های اطراف اولان باتو از کاج های همیشه سبز ، لاروهای برگریز و طوقه تشکیل شده است.
آب و هوای اولان باتور
این شهر دارای تابستان های کوتاه ، گرم و زمستان های طولانی و تلخ سرد و خشک است. سردترین دمای ژانویه ، معمولاً در زمان دقیقاً قبل از طلوع آفتاب ، بین 36 تا 40 درجه سانتیگراد بدون وزش باد ، به دلیل وارونگی دما است. بیشترین میزان بارش سالانه 267 میلی متر ازماه مه تا سپتامبر رخ می دهد. بیشترین میزان بارندگی ثبت شده در شهر 659 میلی متر یا 25.94 اینچ در رصدخانه نجوم خرلتوگوت در کوه بوگد خان اوول بوده است. اولان باتور میانگین دمای سالانه 4/0 درجه سانتی گراد یا 31.3 درجه فارنهایت را دارد. این شهر در منطقه پراکندگی ناپیوسته قرار دارد ، به این معنی که ساختمان در جنبه های سرپناهی که مانع از ذوب شدن در تابستان می شود مشکل است ، اما در مواردی که خاک ها کاملاً ذوب می شوند ، در معرض دید راحت تر قرار دارند. ساکنان حومه شهر در یورت های سنتی زندگی می کنند که از خاک بیرون نمی زند. درجه حرارت شدید در شهر از ژانویه و فوریه 1957 تا 39.0 درجه سانتیگراد و در ژوئیه 1988 از 42.2 درجه سانتیگراد است.
اقتصاد اولان باتور
به عنوان مرکز اصلی صنعتی مغولستان ، اولان باتور کالاهای مصرفی متنوعی را تولید می کند و مسئولیت حدود دو سوم کل تولید ناخالص داخلی مغولستان را بر عهده دارد.انتقال به یک اقتصاد بازار در سال 1990 ، که منجر به تغییر به سمت صنایع خدماتی شد که 43٪ از تولید ناخالص داخلی شهر را تشکیل می دهد ، به همراه شهرنشینی سریع و رشد جمعیت تاکنون با افزایش تولید ناخالص داخلی ارتباط دارد. استخراج معادن با تولید 25 درصد از تولید ناخالص داخلی اولان باتور را به خود اختصاص می دهد. در شمال شهر چندین معدن طلا از جمله معدن طلای بروو وجود دارد و سرمایه گذاری خارجی در این بخش امکان رشد و توسعه را فراهم کرده است. با این حال ، با توجه به افت قابل توجه تولید ناخالص داخلی در طول بحران مالی سال 2008 ، با کاهش تقاضا برای صادرات معدن ، حرکت به سمت تنوع بخشیدن به اقتصاد صورت گرفته است.