
سانتا کروز دا گراکوزا | Santa Cruz da Graciosa
شرح
سانتا کروز دا گراکوزا شهری بسیار کوچک و زیبا در جزیره شگفتانگیز گراکوزا است که در مجمعالجزایر سحرآمیز آزور و در کشور پرتغال واقع شده است. این شهر کوچک ساحلی با داشتن طبیعتی بکر و دست نخورده مانند سایر جزایر آزور و آب و هوایی مطلوب، قلههای آتشفشانی زیبا و چشمانداز بینظیری از اقیانوس اطلس شمالی یکی از بهترین و هیجانانگیزترین مقاصد توریستی دنیا است. ایلیا گشت در این مقاله سعی در معرفی این شهر کوچک آزوری دارد، با ما همراه شوید.
معرفی شهر سانتا کروز دا گراکوزا
سانتا کروز دا گراکوزا با جمعیتی حدود پنج هزار نفر، مرکز و پایتخت جزیره گراکوزا محسوب میشود. این شهر دارای چهار محله و یک شهرداری است که تمام شهر و دهکدههای اطراف را اداره میکند. شهر سانتا کروز در سواحل شرقی جزیره واقع شده و با ساختن بندرهای پرایا و آیرودروم شمالی زمینهای آن از زمینهای اصلی کشاورزی جزیره جدا شده است. در حالیکه نخستین سال کشف و کاووش جزیره گراکوزا مشخص نیست، اما به گفته مورخان، نخستین مهاجران در حدود سال 1450 و از طریق جزیره ترسیرا وارد این جزیره شدهاند. مهاجرانی که در جزیره استقرار یافته بودند، در ابتدا دهکدهای کوچک بنا کرده و شروع به کشاورزی نمودند. در سال 1486 جمعیت دهکده به قدری افزایش یافته بود که ساخت شهری به نام سانتا کروز را تضمین میکرد.
طی قرنهای شانزدهم و هفدهم علاوه بر زلزله مشکل دزدان دریایی نیز به مشکلات جزیره اضافه شده بود. از همینرو دولت محلی مجبور به ساخت استحکامات دفاعی در سواحل جزیره شده بود. با این وجود گراکوزا با طبیعت سرسبز و زیبا و آب و هوای بسیار مطلوبش، همیشه مکانی محبوب برای استراحت و تفریح برای افراد سرشناس و مهم بوده است. در سال 1879 شاهزاده آلبرت از موناکو که محققی در زمینه اقیانوسشناسی و دریایی بود در این جزیره متوقف شد و از قله آتشفشانی Furna do Enxofre بازدید نمود. وی اولین نفری بود که توانست با استفاده از طنابی نردبانی بر محفظه آتشفشانی فرود بیاید.
اقتصاد
جزیره گراکوزا به دلیل تمرکز بر کشاورزی، دامداری و صنایع لبنی ویژگی نسبتا آرام و روستایی خود را حفظ کرده است. مزارع آن انواع میوه، شراب، گوشت گاو و پنیر و سایر لبنیات را تولید می کند. همین ویژگیها گراکوزا را برای کسانی که به دنبال سفر به مناطق بکر و یا دنبال آرامش و استراحت در مناطق آرام و ساکت هستند، بسیار محبوب نموده است.