
روانسر | Ravansar
شرح
روانسر یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه که تا سال 1369 به همراه شهرستانهای ثلاث باباجانی و جوانرود همگی بخشی از شهرستان پاوه محسوب میشدند، یکی از شهرهای زیبای غرب کشور است که جاذبههای توریستی منحصر به فرد خود و یک جامعه کردنشین را دارد. این شهر با طبیعت سرسبز و زیبای خود به همراه پیشینه تاریخی غنی و مهمی که دارد، جایگاه ویژهای در باستانشناسی غرب کشور یافته است. جالب اینجاست که باستان شناسان در آثار و شواهد به دست آمده قدمت سکونت انسان در این شهر تاریخی را به 50 هزار سال تا 12 هزار سال پیش میدانند. ایلیا گشت در این مقاله سعی در معرفی بهتر این شهر تاریخی داشته است، با ما همراه شوید.
معرفی شهر روانسر
روانسر شهری است که در مورد نام آن نظریههای متفاوتی ارائه شده اما، معروفترین نظر منباب نام این شهر به سرآب گنی خانی که سرچشمه در رود قره سو دارد بازمیگردد. بر همین اساس روان_سر به معنای سرچشمه روان شناخته میشده است. این شهر که قدمتی دیرینه برای سکونت انسان در این منطقه را دارد، بر اساس شواهد به دست آمده از غارهای کولیان و جاوری و نیز رودخانه گراب، تاریخی به بلندای دوره پارینه سنگی میانی تا فرا پارینه سنگی را شامل میشود. جالب اینجاست که از دوره پلیستوسن نیز یک دندان آسیای فیل در نزدیکی این شهر کشف شده است. مردم این منطقه اکثرا سنی مذهب و پیرو مکتب شافعی هستند و اقلیتی اهل تشیع نیز در اینجا ساکن میباشند که همگی به زبان کردی و گویش جافی تکلم میکنند.
گردشگری
از جمله آثار باستانی و بسیار جالب توجه این منطقه به تپههای سه گانه موسایی مربوط به اواخر دوره تو سنگی تا هفت هزار سال پیش، غار کولیان و غار سراب جاوری مربوط به 50 تا 12 هزار سال پیش، گوردخمه کوشک یادگاری از دوران مادها، تپه “کانی و این” که متعلق به دوران اشکانیان میباشند و گورستان اسلامی به جا مانده از دوره صفویان و قاجاریان اشاره نمود. همچنین سراب گنی خانی این شهر نیز از جاذبههای طبیعی و بسیار زیبای آن میباشد.
جغرافیا
شهرهای کرمانشاه، ثلاث باباجانی، پاوه و جوانرود از شهرهای همسایه آن هستند.
آب و هوا
آب و هوای معتدل همراه تابستانهای نسبتا خنک و زمستانهای نسبتا سرد با بارش برف از ویژگیهای اقلیمی این منطقه است.