
نازکا
Nazcaشرح
نازکا بزرگترین شهر و مرکز استانی به همین نام در جنوب کشور پرو بوده که محل یکی از حل نشدهترین و مرموزترین معماهای جهان شده و بستر یکی از عجیبترین طراحیهای زمین است. خطوط عجیب و طراحیهای ناشناخته که امروزه به خطوط نازکا معروف شده و متعلق به بومیان اهل پرو بوده که در صحرایی بی آب و علف کشده شدهاند. صحرایی که بستر صدها شکل منحصر به فرد، از خطوط ساده گرفته تا نقاشیهای پیچیدهی مرغ مرگس خوار و میمون و… شده است. همراه ایلیا گشت این شهر پر رمز و راز تاریخی را بیشتر بشناسیم.
معرفی شهر نازکا
نازکا نامی است که از فرهنگ و تمدن این منطقه گرفته شده است. فرهنگ و تمدنی که از 100 سال قبل از میلاد تا سال 800 میلادی بر این منطقه حاکم بوده است. این فرهنگ عامل رسم خطوط نازکا و شهر تشریفاتی کاهوآچی بوده است. جالب است بدانید این قبیله یک سیستم قابل توجه از آبشارهای زیرزمینی پوکیوس که حتی امروزه هم قابل استفاده هستند را اختراع و راهاندازی نموده بودند. در مورد یافتن این شهر دو سند مختلف وجود دارد که هردو به زبان اسپانیایی هستند. یکی از سندها به یافتن شهر در سال 1548 اشاره دارد که توسط پدرو د لا گاسکا اسپانیایی یافت شده و سند دیگر به سال 1591 و ویسروی گارسیا هرتادو د مندوزا اشاره میکند. قبل از ورود اسپانیاییها، اینکاها اقوامی بودند که با تکنولوژیهای عجیب و مهندسی پیشرفته خود بر این منطقه حکمرانی میکردند.
خطوط نازکا
این خطوط در 400 کیلومتری جنوب شرقی لیما، در دشتی بایر بین شهرهای نازکا و پالیا رسم شدهاند و از شکلهای ساده تا پیچده مانند مرغ مگس خوار، میمون، عنکبوت و حتی انسان و سایر جانوران تشکیل شدهاند. این اشکال در مساحتی حدود 500 کیلومتر مربع کشیده شدهاند و از روی زمین قابل تشخیص نمیباشند. این خطوط با برداشتن سنگریزههایی با پوشش اکسید آهن که سطح صحرا را پوشانده، ساخته شدهاند. در جاهایی که این سنگفرش برداشته شده، تضادی با رنگ روشن سطح زیری بوجود میآمد. در این صحرا بیش از 70 طرح انسان، حشره و حیوان وجود دارد که بعضی از آنها حدود 270 متر درازا دارند.
جغرافیا
این شهر در استانی به همین نام در منطقه ایکای در ساحل جنوبی کشور پرو واقع شده است.
آب و هوا
قرار گرفتن در یکی از خشکترین مناطق دنیا اقلیم این شهر را نیز گرم و خشک نموده است. میانگین بارش سالانه در آن تنها 4 میلیمتر است. آب و هوای آن توسط جریانهای هومبلتس کنترل میشود. این جریانهای اقیانوسی هوا را کمی خنکتر و رطوبت آنرا کمی بیشتر میکنند. با این وجود میزان بارش باران آن کم است.