قونیه

Konya

مشخصات شاخص

جمعیت: ۱٬۰۷۳٬۷۹۱
پیش شماره تلفن: ۳۳۲(۹۰)+
ساعت:

شرح

قونیه نام شهر و مرکز استانی به همین نام در کشور ترکیه که تمام شهرت خود را مدیون آرامگاه یکی از والامقام‌ترین شعرای پارسی یعنی مولاناست. این شهر کهن که یادگارهای تاریخی بسیاری را در دل خود جا داده، به سبب آرامگاه مولوی رنگ و بوی عشق و ادبیات و عرفان و مذهب به خود گرفته است. به همین دلیل به خصوص برای ایرانیان، جایگاه ویژه‌ای یافته است. در این شهر هر ساله مراسم بزرگ‌داشت مولانا از 19 تا 27 آذر ماه برگزار می‌شود و عاشقان و عارفان را از سراسر دنیا در این کنج خلوت گردهم می‌آورد. همراه ایلیا گشت سفری به این شهر تاریخی عرفانی داشته باشیم.

معرفی شهر قونیه 

قونیه نام تغییر شکل یافته واژه رومی ایکونیوم است که در زمان سلجوقیان به اختصار قونیه خوانده می‌شده است. این شهر که در طی دوران‌های مختلف در دست امپراطوری‌های گوناگون چرخیده، در ابتدا زیر سلطه هیتی‌ها بوده است. زمانی نیز طی قرن ششم جزیی از قلمروی مستقل هخامنشیان محسوب می‌شده است. در سال 334 قبل از میلاد که اسکندر مقدونی بر آسیای صغیر سلطه یافت، این شهر نیز به تصرف مقدونیایی‌ها در آمد. اما در عهد باستان تنها زمانی شهرت یافت که یکی از حواریون حضرت مسیح یعنی پائولوس در این شهر اقامت گزید. پس از آن در زمان امپراطوری رومیان، مسیحیان و یهودیان بسیاری در آن زندگی می‌کردند. این شهر یکی از قدیمی‌ترین مراکز شهری جهان است که قدمتی نزدیک به سه هزار سال قبل از میلاد مسیح دارد. 

گردشگری

آرامگاه و موزه مولوی از جمله مشهورترین جاذبه‌های توریستی این شهر است با این وجود از دیگر جاذبه‌های توریستی آن می‌توان به مراسم شب اروس، تربت و مسجد شمس تبریزی، موزه آنتوگرافی، موزه آتاتورک، موزه باستان‌شناسی، شهرهای زیرزمینی کاپادوکیا، کاراپینار، تپه علاءالدین و مسجد علاءالدین اشاره نمود. 

جغرافیا

قونیه در جنوب غربی ترکیه و در مرکز آناتولی واقع شده است. این شهر با پایتخت ترکیه یعنی آنکارا 225 کیلومتر فاصله دارد. این شهر در جنوب خود با رشته کوه‌های طاروس احاطه شده است. 

آب و هوا

اقلیم سرد و نیمه خشک با تابستان‌های نسبتا گرم که دمای آن در بعضی روزها به 30 درجه سانتی‌گراد می‌رسد و زمستان‌های سرد و پر بارش که دمای آن در بعضی روزها تا منفی 26 درجه سانتی‌گراد هم پایین می‌آید، بر این منطقه حاکم است. 

هتل‌ها