
کنگاور(Kangavar)
شرح
شهرستان کنگاور یکی دیگر از قدیمیترین شهرهای استان کرمانشاه که در شرقیترین منطقه این استان قرار گرفته و با جاذبههای منحصر به فرد تاریخی و طبیعی خود، مورد توجه گردشگران واقع شده است. این شهر با قدمتی چند هزار ساله محل استقرار دومین بنای با ابهت و عظیم سنگی ایران پس از تخت جمشید است که بهنام معبد زیبای آناهیتا شناخته میشود، میباشد. اگر قصد سفر به شهری تاریخی همراه طبیعتی بسیار سرسبز و زیبا را دارید، ایلیا گشت به شما شهر شگفتانگیز کنگاور را معرفی میکند.
معرفی شهر کنگاور
کنگاور که بر اساس یافتههای باستانشناسان و با وجود معبد آناهیتا در آن، قدمتی به بلندای دوره ساسانیان دارد، روزگاری بر سر راه معروف هگمتانه به تیسفون قرار داشته و امروزه در مسیر همدان به کرمانشاه واقع شده است. به نظر میآید با وجود این معبد زیبا میتوان گفت، زمانی این منطقه جز ییلاقیات پادشاهان ساسانی و اشکانی بوده است. در زمان حکومت قاجاریان، اداره این شهر به ساری ارصلان سپرده شد که عمارت حکمروایی او هنوز هم در مرکز شهر پابر جا مانده است. امروزه ساکنین این شهر از اقوام مختلفی هستند که به زبانهای لری، لکی، کردی و حتی ترکی نیز تکلم میکنند.
اقتصاد
این شهر با وجود زمینهای مرغوب و خاک حاصلخیزی که دارد همراه آبهای فراوان به یکی از قطبهای کشاورزی کرمانشاه و البته به قطب کشت کلزای استان تبدیل شده است. همچنین گندم و جو نیز از دیگر محصولات پر رونق آن محسوب میشوند.
گردشگری
معبد بسیار زیبای هزار ساله آناهیتا، واقع بر تپهای مشرف به شهر و دشت کنگاور، گودین تپه، حمام قدیمی توکل، حمام بزرگ، قلعه ساری ارصلان، پل آجری کوچه و تپه جهودا از جمله اماکن باستانی و تاریخی آن و نیز رودخانه سراب، چشمه عبدل، چشمه هندی آباد، سراب فش و گرمهخانی از جمله جاذبههای طبیعی این شهر میباشند.
جغرافیا
این شهر با شهرستانهای صحنه و سنقر در استان کرمانشاه و با شهرستانهای بهار و اسدآباد در استان همدان همسایه است. همچنین رودخانه سراب کنگاور از نزدیکی آن میگذرد.
آب و هوا
آب و هوای این شهر معتدل و مرطوب است که زمستانهای نسبتا سرد با بارش فراوان برف و تابستانهای نسبتا خنکی را برای آن به وجود آورده است.