جاوه | Java

مشخصات شاخص

کشور: اندونزی
جمعیت: ۱۴۵٬۰۰۰٬۰۰
پیش شماره تلفن: ۶۲+
ساعت:

شرح

جاوه نام جزیره و استانی در کشور اندونزی است و یکی از 6 استان آن محسوب می‌شود. این جزیره محل قرارگیری پایتخت اندونزی یعنی شهر جاکارتا شده و متراکم‌ترین جزیره جهان شناخته می‌شود به طوریکه جمعیت آن از کل جمعیت کشور ژاپن نیز بیشتر است. این جزیره زیبا توانسته با کوهستان‌ها و دره‌های رویایی زیبا، شالیزارهای طبقاتی منحصربه‌فرد، رودخانه‌ها و جنگل‌های بی‌نظیرش منطقه‌ توریستی فوق‌العاده‌ای را به وجود آورده و در راس مقاصد گردشگری توریستان قرار بگیرد. همراه با ایلیا گشت این منطقه زیبای و رویایی را بیشتر می‌شناسیم.

معرفی جاوه

جزیره مادورا که در شمال جاوه قرار گرفته در تقسیمات کشوری جز جاوه شرقی محسوب می‌شود. جاوه مرکزی نیز یک چهارم از زمین‌های جزیره را اشغال نموده است. دوران تاریخی برای این جزیره به قلمروهای هندو اروپایی، فرمانروایان مسلمان، استعمار هلندی‌ها و در نهایت عصر جمهوریت در کشور اندونزی تقسیم می‌شود. هم‌اکنون نود درصد مردم این منطقه مسلمان و بقیه ساکنین آن اقلیت‌های هندو و مسیحی هستند. مردم این جزیره نیز مانند سایر استان‌های این کشور به زبان اندونزیایی صحبت می‌کنند.

اقتصاد

این جزیره صنعتی‌ترین جزیره اندونزی و قطب اصلی فعالیت‌های صنتی آن است. صنایع چوب به دلیل گستردگی جنگل‌های این منطقه، خیلی رونق داشته و نیز صد انواع ماهی در دریاهای مجاور آن از مشاغل اصلی ساکنان جزیره است. همچنین در امر دامداری پرورش گاومیش، گاو، بز، گوسفند و اسب از فعالیت‌های دیگر آنان است. صنعت گردشگری نیز از صنایع مهم منطقه محسوب می‌شود.

جغرافیا

از سمت غرب به ساحل جزیره پپر و از سمت شرق به ساحل شرقی شهر بانیووانگی که حدود هزار کیلومتر است، حداکثر طول جزیره محسوب می‌شود. عرض آن‌هم از سواحل شمالی شهر جپارا تا سواحل جنوبی جوگجاکارتا در قسمت میانی و حدود نود کیلومتر می‌شود. جزایر معروف بالی نیز به فاصله کمتر از ده کیلومتر و بعد از آن تیمور با فاصله بیشتری در شرق آن قرار گرفته‌اند. 

آب و هوا

به دلیل قرار گرفتن در مناطق استوایی اقلیم حاکم بر آن حاره‌ای گرم و مرطوب شده است. 26 درجه سانتی‌گراد میانگین دمای سالانه آن و مدام در معرض بادهای موسمی قرار دارد که تاثیر به‌سزایی بر میزان بارندگی آن می‌گذارد.

دیدنی‌ها