
دنگ فنگ | Dongfang
شرح
دنگ فنگ | Dongfang
دنگ فنگ منطقه است باستانی که در استان هنان چین و در کنار کوه مقدس سونگ قرار دارد. دنگ فنگ ۱۲۲۰ کیلومتر مربع و جمعیت ۶۳۰٫۰۰۰ دارد. این شهر یکی از مشهور ترین مراکز معنوی چین است و در ادیان مختلف چین به عنوان مرکز آسمان و زمین شناخته میشود.در این شهر معابد مختلفی از مکتبهای تائوئیست، بودایی و مکتب کنفوسیوس وجود دارد.
در سال ۲۰۱۰ یونسکو تعدادی از معروف ترین بناهای تاریخی دنگ فنگ را در میراث جهانی یونسکو به ثبت رساند که شامل چندین دروازه تاریخی، و معابد بودند. پرستشگاهایی که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند
پرستشگاه ها
در سال ۲۰۱۰ یونسکو تعدادی از معروف ترین بناهای تاریخی دنگ فنگ را در میراث جهانی یونسکو به ثبت رساند که شامل چندین دروازه تاریخی، و معابد بودند.پرستشگاهایی که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند عبارت اند از:
- معبد مشهور شائولین
- آکادمی مکتب کنفوسیوس
- رصدخانه گوچنگ
- Huishan Temple
- Qimu Que Gates
- Shaolin Monastery and its Pagoda Forest
- Shaoshi Que Gates
- Songyang Academy
- Songyue Temple Pagoda
- Taishi Que Gates
- Zhongyue Temple
معبد شائولین
معبد شائولین (به چینی: 少林寺) یک معبد بودایی است که در استان هِنان در جمهوری خلق چین قرار گرفتهاست.در طول تاریخ، این معبد بارها و بارها تخریب و مجدداً بازسازی شده است. یکی از تخریبها در سال ۱۶۴۷ توسط دودمان چینگ صورت گرفت که برای جلوگیری از فعالیتهای ضدحکومتی، معبد ویران شد. این ویرانی کمک بسیاری به اشاعهٔ هنرهای رزمی راهبان معبد کرد.
در سال ۱۹۲۸، فرماندهی به نام “شی یوسان” معبد را به آتش کشید. او بسیاری از دستنوشتهها را از بین برد و سرسرای معبد و همچنین کتابخانهٔ آن را ویران کرد. انقلاب فرهنگی در چین به یکباره راهبان و بودا را از این کشور محو کرد و برای سالها، معبد خاموش ماند.در نیمهٔ دوم قرن بیستم، حزب کمونیست چین از شائولین برای دورههای آموزشیِ راهبان دروغین خود استفاده کرد (یعنی همان گارد سرخ و ارتش سرخ چین).
سرانجام معبد
این حزب، معبد و تمام بخشهای آن ــ از گورستان افراد مذهبی یعنی “تا لین” گرفته تا استخر نُه اژدها ــ را هدف گلولههای آتشین خود قرار دادند.سرانجام و بهدنبال نمایش فیلم معبد شائولینِ جت لی در سال ۱۹۸۲، این معبد توسط دولت چین بهعنوان یک مکان توریستی رسمی، بازسازی گردید. از آن به بعد، گروههای رزمیکار در سراسر دنیا شروع به فرستادن کمکهای نقدی خود جهت حفظ و نگهداری از این معبد قدیمی کردند و خواستار پاسداری از حجاریهای درِ ورودی معبد شدند.
حزب کمونیست چین در صدد برآمد که انحصار خود بر معبد شائولین را دوباره پس گیرد. این حزب نمیخواست که امتیازات انحصاری و سودمند یادگارهای شائولین را از دست بدهد.نهایتاً در آگوست ۱۹۹۹، استاد “شی یونگ ژی” برای به دستگیری مقام مدیریت شائولین منصوب شد. او سیزدهمین راهب بودایی موفق در مدیریت شائولین، پس از “ژو تینگ فویو” بوده است.در مارس ۲۰۰۶، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، اولین رهبر خارجیای شد که از معبد بازدید کرده است.در سال ۲۰۱۰، در جریان سیوچهارمین نشست کمیتهٔ میراث جهانی یونسکو، که در کشور برزیل برگزار شد، این معبد بهعنوان میراث جهانی به ثبت رسید.