
بلیز سیتی | Belize City
شرح
بلیز سیتی یکی از شهرهای کشور بلیز و در واقع بزرگترین شهر این کشور در امریکای جنوبی است. شهرت و محبوبیت این شهر بیشتر مدیون ژرفترین گودال آبی دنیا است که در صد کیلومتری آن و در نزدیکی جزیره امبرگریس کی واقع شده است. برای کسانی که به دنبال هیجانات متفاوت و خوفناک هستند سفر به این شهر و غواصی در این گودال عمیق و ترسناک قطعا سفری خاطرهانگیز خواهد بود. این پدیده شگفتانگیز آبی دنیا که لقب عمیقترین دریای دنیا را به دریاچه بلیز بخشیده، سالانه میلیونها گردشگر را جذب این شهر میکند. همراه ایلیا گشت به این شهر زیبای استوایی سفری خواهیم داشت.
معرفی بلیز سیتی
بلیز سیتی که در ابتدای تاسیس خود بلیز تاون نام داشت، در سال 1638 توسط چوببرهای انگلیسی بنا شد. اما تاریخ آن به سالها قبل و به زمان امپراطوری مایاها برمیگردد. مایاها پیش از بریتانیاییها در این مکان که نام آنرا هولزوز گذاشته بودند، شهری کوچک و زیبا ساخته و در آن سکنی گزیده بودند. با گسترش کشور بلیز ابتدا این شهر به عنوان پایتخت معرفی شد ولی بعد از توفندی یا توفان بادی شدید در سال 1961 مسئولان کشور بر آن شدند که پایتخت کشور را از بلیز سیتی به شهر تازه تاسیس بلموپان منتقل کنند. نهایتا در سال 1970 پایتخت به شهر جدید منتقل شد. این شهر پس از توفان هاتی تقریبا به طور کامل ویران شد.
اقتصاد
امروزه این شهر به عنوان بندر اصلی و مرکز مالی و صنعتی کشور بلیز شناخته میشود. با این حال صنعت توریسم نیز در اقتصاد آن نقش مهمی را ایفا میکند. روزانه چندین کشتی تفریحی در بندر آن لنگر انداخته و مسافران و گردشگران را به ماجراجوییهای هیجانانگیز دعوت میکنند.
گردشگری
علاوه بر ساحل زیبا و طبیعت بیمثال این شهر، گودال آبی Blue Hole پدیدهای است که در جذب گردشگران به آن نقش اصلی را ایفا میکند. این گودال دایرهای به طول 300 متر و عمق 124 متر است. در اواخر عصر یخبندان این گودال در ورودی دهانه یک مجموعه غار قرار داشته است و زمانی که سطح دریا بسیار پایین بوده با تجمع مرجان ها در طول زمانی بسیار طولانی بوجود آمده است. زمانی که یخها ذوب شدند و سطح آب بالا آمد غارها به زیر آب فرو رفتند و این بهشت را برای شجاعترین غواصان بهجا گذاشتند. این گودال آبی فقط دو منطقه امن برای غواصی دارد و دارای 11 غار آبی میباشد.
جغرافیا
این شهر در ریزشگاه خور هالوور واقع شده که از شاخههای رودخانه بلیز میباشد. رودخانه بلیز در پنج مایلی بلیز سیتی به دریای کارائیب میریزد.
آب و هوا
اقلیم استوایی نیمه گرمسیری آب و هوای این منطقه را تشکیل میدهد. با این وجود بادهای تجارتی اندکی هوای گرم و شرجی آنرا تعدیل میکنند.