
آرتاشات
ARTASHATشرح
آرتاشات شهرکی در استان آرارات کشور ارمنستان و مرکز این استان است. این شهرک که یکی از قدیمیترین شهرکهای ارمنستان است در کرانه رود ارس و در دامنه کوه آرارات بنا نهاده شده و به همین دلیل دارای طبیعتی زیبا و سرسبز و مناظری جذاب و دلفریب است. این شهر از نظر تاریخی نیز پیشینهای غنی و فرهنگی جالب دارد. با ایلیا گشت همراه شوید تا این شهر تاریخی ارمنی را بیشتر بشناسیم.
معرفی شهر آرتاشات
تاریخ برای شهر آرتاشات یا آرتاکساتا از سال 176 قبل از میلاد شروع شده است. این شهر توسط آرتاشس یکم بنیانگذار سلسله آرتاشسی ارمنستان بزرگ تاسیس شد. از سالهای 185 تا 120 پیش از میلاد بزرگترین شهر تجارتی و پایتخت پادشاهی و نیز مرکز سیاسی و فرهنگی ارمنیها محسوب میشده است. نام قدیم آن وستانهایوس به معنی دربار ارمنیان بوده است. اما نام آرتاشات از دو بخش ارد یعنی حق و شاد که به معنی شادی حق است تشکیل شده و نامی فارسی است.
جاذبه های شهر آرتاشات
از مهمترین اماکن باستانی این شهر صومعه خور ویراپ است که در نقطه صفر مرزی بین ارمنستان و ترکیه قرار گرفته و در 8 کیلومتری شهر آرتاشات واقع شده است. خور ویراپ به معنای گودال یا چاه عمیق، کلیسایی حواری ارمنی در دشت آرارات امیباشد که یکی از زیارتگاههای اصلی ارامنه، صومعه و حوزهای علمی و نیز محل اقامت جاثلیق آن است. جالب اینجاست که این صومعه محل زندانی شدن گریگور روشنگر سازنده کلیسای اچمیادزین، توسط تیرداد سوم بوده است. ساخت این صومعه به سده هفتم میلادی و سلسله اشکانی ارمنستان مربوط میشود.
موقعیت جغرافیایی
این شهر با مساحت 18،3 کیلومتر مربع و 830 متر بالاتر از سطح دریا در استان آرارات و در شرق آن واقع شده است. نقشه شهر با برنامهریزی و طراحی دقیق کشیده شده و از اینرو با شهری کاملا مهندسی مواجه هستیم. از طرفی نزدیکی به رود ارس و قرارگیری در دامنه کوه آرارات جغرافیای دلپذیری را به این منطقه بخشیده است. این شهر تنها 30 کیلومتر با ایروان فاصله داشته و در نزدیکی مرز جمهوری خودمختار نخجوان در جنوب و مرز کشور ترکیه در غرب قرار گرفته است.