جزیره پنانگ به خوبی توانسته است ضمن حفظ فرهنگ و سنت قدیمی و یادمان های دوران استعمار، مظاهر تمدن و پیشرفت را نیز مورد استفاده قرار دهد. در این میان شهر جرج تاون Georgetown به همراه ساختمان های تاریخی که به خوبی از عصر استعمار باقی مانده و کاملا سالم هستند، توانسته است نام خود را در فهرست آثار میراث جهانی مورد تائید سازمان یونسکو ثبت کند.

جاذبه های شهر جرج تاون
اگرچه چشم انداز عمومی جرج تاون تحت تاثیر فروشگاه های متعدد چینی هایی قرار دارد که عمدتا در جستجوی یافتن مشاغل مرتبط با نقاشی به این منطقه مهاجرت کرده اند، اما در این شهر آثار متعددی همچون فروشگاه های مدرن و بزرگ، خانه های بزرگ اربابی با سبک کهن چینی، کافه ها، رستوران ها و …. نیز وجود دارد. این شهر هنوز نیز یکی از محبوب ترین مراکز مورد توجه گردشگران در مالزی محسوب شده و در آن بهترین غذاهای هندی و چینی به ویژه نودل ارائه می شود که در سراسر کشور مالزی بی نظیر هستند.

یکی از موارد با اهمیت شهر جرج تاون این است که تنها منطقه ای در کشور مالزی محسوب می شود که دارای جمعیت غالب چینی است. در حقیقت در منطقه پنانگ شاهد حضور خرده فرهنگ های مختلفی از قاره آسیا هستیم که در طول دوران استعمار، با فرهنگ های غربی آمیخته شده و این موضوع در مقایسه با سایر نقاط مالزی که متاثر از یک فرهنگ است، اهمیت و ارزش خاص این منطقه را نشان می دهد.

شهر جرج تاون منطق ای بین المللی در مالزی
البته اگر چه این منطقه را نمی توان زیباترین و بهترین منطقه مالزی محسوب کرد اما این شهر دارای زیبایی های خاص خود بوده و صاحب قدیمی ترین آثار از حضور استعمارگران انگلیسی است. در حقیقت می توان این بخش از مالزی را یک منطقه بین المللی دانست.

شهر جرج تاون مرکز بخش پنانگ محسوب شده و گوشه شمال شرقی جزیره واقع شده و از مهمترین شاخصه های آن میتوان به وجود مغازه های سبک چینی، کوچه ها و خیابان های باریک، عمارت های تاریخی ساخته شده در زمان استعمار بریتانیا، خانه های اربابی، مدارس کهن، مراکز متعدد مذهبی و منطقه هندی نشین اشاره کرد. در این منطقه همچنین تعداد زیادی سواحل زیبا، چشم اندازهای استثنایی و جنگل های استوایی نیز وجود دارد که هر یک در تبدیل جرج تاون به یک قطب گردشگری موثر بوده است.

تاریخچه شهر جرج تاون
با وجود تاریخ مستعمراتی و جاذبه های گردشگری فراوان، گردشگرپذیر بودن جرج تاون چندان عجیب نیست. شهر جرج تاون در سال ۲۰۰۸ میلادی در فهرست آثار میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید و به همین دلیل گاهی از این نام برای اشاره به کل جزیره استفاده می شود. این شهر دارای مراکز مهمی مانند جزیره گیاه فوفل Isle of the Betel Nut، چشم انداز بنای تاریخی – مذهبی KekLok Si، خانه اربابی خاندان خو خونگسی KhooKongsi clan house، قلعه کورنوالیز Fort Cornwallis و باغ گیاه شناسی وجود دارد.

در حقیقت از منشا اولیه پنانگ اطلاعات کمی در دسترس است. امروزه ما می دانیم که از سال ۱۷۰۰ میلادی در این منطقه سکونت وجود داشته و در سال ۱۷۸۶ میلادی کاپیتان فرانسیس لایت Captain Francis Light به نیابت از کمپانی هند شرقی، این جزیره را متصرف شده و با پایه گذاری استعمار بریتانیا؛ جزیره با رشد سریعی رو به رو شده و شهر جرج تاون در آن تاسیس شد.

در این زمان به مهاجران اجازه داده شد به میزانی که توانایی اداره آن را دارند از زمین های جزیره متصرف شده و همچنین با تاسیس بنادر آزاد بر اهمیت این جزیره در سطح قاره آسیا افزوده شد. در ادامه، چینی ها در سال ۱۸۷۶ میلادی اقدام به راه اندازی تجارت پر سود مواد مخدر در این منطقه کردند که پس از مدتی با واکنش بریتانیایی ها رو به رو شده و این تجارت تحت نظارت آن ها قرار گرفت که این فعل و انفعالات با واکنش شدید چینی ها رو به رو شده و آشوب های فراوانی را در پی داشت.
منبع: www.penang.ws