ویزای توریستی کانادا

ویزای توریستی کانادا چیست؟

ویزای توریستی کانادا یا Visitor Visa که زیر گروه Temporary Resident Visa یا TRV دسته بندی می‌شود، یکی از انواع ویزای کانادا است که دارنده آن می‌تواند بسته به نوع ویزای خود (سینگل کانادا، مولتی کانادا، سوپر ویزای کانادا) وارد این کشور شده و هر بار تا مدت مشخصی در کانادا بماند.

ویزای توریستی کانادا معمولا به دو حالت ویزای تک ورود single entry و یا ویزای مولتی کانادا multiple entry صادر می‌شود. ویزای توریستی کانادا برای متقاضیان از ایران بسته به نوع درخواست آنها به شکل یک بار ورود و یا مولتی صادر می‌شود. برای مثال اگر متقاضی ویزای توریستی کانادا قصد شرکت در یک کنفرانس و یا همایش علمی، فرهنگی … را داشته باشد، ویزای وی بصورت یک بار ورود با تاریخ مشخص برای خروج از خاک کانادا صادر خواهد شد. اما اگر متقاضی با ارائه مدارک مورد نیاز تقاضای ویزای بلند مدت توریستی نماید، برای وی ویزای مولتیپل کانادا صادر خواهد شد.

سوپر ویزای کانادا که نوع سوم ویزای توریستی این کشور محسوب می‌شود هم از نظر متقاضی و هم از نظر اعتبار ویزا و هم از منظر مدت زمان مجاز برای اقامت در هر بار ورود به کانادا تفاوت‌های اساسی با دو نوع دیگر ویزای توریستی کانادا دارد که در ادامه همین مقاله بطور مفصل به آن اشاره خواهد شد.

ویزای توریستی کانادا

انواع ویزای توریستی کانادا

همانطور که در بالا اشاره کردیم، ویزای توریستی کانادا که خود زیر مجموعه ویزای ویزیتور تقسیم بندی می‌شود را می‌توان به ۳ نوع تقسیم بندی کرد: به طور کلی انواع ویزای کانادا اساسا به دو دسته کلی تقسیم بندی می‌شود:

  • ویزای سینگل کانادا
  • ویزای مولتیپل کانادا
  • سوپر ویزای کانادا

ویزای سینگل کانادا

همانطور که از نام این نوع ویزای کانادا مشخص است، ویزای سینگل کانادا تنها برای یک بار ورود به خاک کانادا در زمانی مشخص و تا مدتی معین صادر می‌شود. به بیان دیگر دارنده ویزای سینگل کانادا تنها قادر خواهد بود یک بار وارد خاک کانادا شود و مقید به ترک کانادا در زمان قید در ویزا است.

خروج فرد پیش از پایان اعتبار ویزای سینگل کانادا از این کشور بدان معنی نخواهد بود که وی می‌تواند تا زمان پایان اعتبار ویزای خود یک بار دیگر وارد کانادا شود. ویزای سینگل کانادا تنها یک بار ورود به خاک این کشور را جواز می‌دهد و پس از خارج شدن از کانادا حتی برغم باقی ماندن از اعتبار آن، دیگر ارزشی نخواهد داشت.

ویزای مولتی کانادا

ویزای مولتی کانادا که در بین ایرانی ها با نام‌هایی همچون ویزای مولتی کانادا و یا ویزای ۵ ساله کانادا نیز شناخته می‌شود، یکی از جذاب‌ترین انواع ویزای کانادا است. اگرچه ویزای مولتی کانادا در ذات نوعی ویزای اقامت موقت است اما بر اساس قوانین مهاجرتی کانادا و اطلاعیه‌های صادر شده، اعتبار این ویزا به جز در شرایط خاص تا زمان پایان اعتبار پاسپورت متقاضی خواهد بود. برخی از مهمترین ویژگی‌های ویزای مولتیپل کانادا از این قرار است:

نامحدود بودن تعداد ورود به خاک کانادا

اعتبار ویزا تا زمان اعتبار پاسپورت

امکان اقامت در کانادا تا ۶ ماه برای هر بار ورود

امکان تمدید مدت ۶ ماه در صورت کافی و قانع کننده بودن دلایل متقاضی

پس از گذشت ۶ ماه از ورود کافی است برای حتی چند ساعت از خاک کانادا خارج شوید تا با ورود مجدد بتوانید ۶ ماه دیگر در این کشور اقامت داشته باشد.

در صورتی که طی ۱۰ سال گذشته برای اخذ ویزای کانادا انگشت نگاری کرده باشید، برای درخواست مجدد نیاز به انگشت نگاری نخواهید داشت، حتی اگر تقاضای شما ریجکت شده باشد.

از آنجایی که اعتبار پاسپورت ایرانی حداکثر ۵ سال است، ویزای مولتیپل کانادا در ایران به ویزای ۵ ساله کانادا نیز معروف است. اما در عمل اگر از اعتبار پاسپورت متقاضی ویزای مولتیپل کانادا، ۳ سال مانده باشد، ویزای مولتیپل وی نیز ۳ سال اعتبار خواهد داشت.

ویزای توریستی کانادا

سوپر ویزای کانادا یا ویزای والدین

سوپر ویزای کانادا یا ویزای والدین نوع سوم ویزای توریستی کانادا است. ویزایی که مخصوص پدر، مادر و یا پدربزرگ و مادربزرگ فردی طراحی شده‌است که اولا اقامت دائم کشور کانادا را در اختیار دارد و ثانیا سن او بالای ۱۸ سال است. برای سوپر ویزای کانادا ارائه دعوت نامه از داخل کانادا الزامی است.

به بیان دیگر دعوت کننده می‌بایست فرزند و یا نوه متقاضی باشد. حداقل حقوق پایه دعوت کننده در کانادا نباید از ۲۴۰۰۰ دلار در سال کمتر باشد؛ مدارک اقامت و برگه‌های ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده نیز حتما می‌بایست ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزای کانادا شود. همچنین دعوت کننده باید بیمه خدمات درمانی متقاضی را حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادا پرداخت کرده و فرد دعوت شونده باید زیرنظر پزشکان مورد اعتماد سفارت معاینه شود.

تاییده پزشک معتمد سفارت از آن جهت است که سلامت متقاضی پیش از ورود به کانادا تایید شود تا هدف از دریافت سوپر ویزای کانادا درمان و تحمیل هزینه‌های درمانی به دولت کانادا نباشد.

مراحل اخذ ویزای توریستی کانادا

جهت دریافت خدمات ویزای توریستی کانادا با همکاران ما در بخش ویزای آژانس هواپیمایی ایلیاگشت تماس حاصل کنید.

مدت زمان صدور ویزای توریستی کانادا

همانگونه که در ابتدای این مقاله اشاره شد، مدت زمان صدور ویزای توریستی کانادا بنابر اعلام سایت رسمی سفارت کانادا حداکثر ۱۲۱روز کاری است. البته این عدد تقریبی است و واقعیت این است که در مواردی کارشناسان خدمات ویزای کانادا در آژانس ایلیاگشت پارس ظرف مدت ۲ هفته موفق به اخذ ویزای متقاضی شده‌اند و توانسته‌اند مدت زمان صدور ویزای کانادا را کمتر کنند ولی از سوی دیگر با مراجعینی برخورد داشته‌اند که پرونده درخواست ویزای کانادای آنها بیش از ۱ سال است در سفارت بلاتکلیف باقی‌مانده است.

مدت زمان صدور ویزای توریستی کانادا

رد شدن ویزای توریستی کانادا و دلایل آن

رد شدن درخواست ویزای توریستی کانادا یا اصطلاحا ریجکت ویزا، کابوس هر مسافر، دانشجو و یا بیزینس‌‌منی خواهد بود که برای آینده برنامه‌ها ریخته و رویاپردازی‌ها کرده‌است. مشکل زمانی ناراحت کننده‌تر می‌شود که متقاضی برای ثبت درخواست و طی کردن مراحل آن چه از نظر مالی و چه از نظر زمان و انرژی هزینه‌های بسیاری متقبل شده باشد.

اما مهمترین عوامل در رد شدن ویزای توریستی کانادا کدام‌ها هستند؟ برای مثال اگر شما شغل ثابتی در کشور محل اقامت خود نداشته باشید و بخواهید با تمامی اعضای خانواده برای ویزای کانادا درخواست بدهید، آفیسر با بررسی این احتمال که شما قصد بازگشت به کشور خود را ندارید، ممکن است درخواست شما را رد کند. مهمترین موارد در ریجکت ویزای توریستی کانادا عبارتند از:

  • نداشتن سابقه سفر مناسب
  • داشتن وابستگی های خانوادگی زیاد در کانادا و نداشتن وابستگی خویشاوندی در کشور مبدا
  • زمان پیشنهادی برای اقامت در کانادا با اهدافتان متناسب نباشد
  • هدف شما برای بازدید از کانادا قانع کننده نباشد
  • نداشتن وضعیت شغلی مناسب در کشور مبدا
  • نداشتن مانده حساب و دارایی کافی
  • هرگونه سو سابقه و رفتارهای مخاطره آمیز قبلی که ممکن است باعث آسیب رساندن به دیگران شود
  • ارائه نکردن مدارک کافی که نشان دهنده درآمد و تمکن مالی مناسب فرد دعوت کننده باشد
  • تشخیص آفیسر مبنی بر ارائه اطلاعات غلط از سوی فرد متقاضی

تردید در هر یک از این موارد در کنار عواملی همچون وضعیف اقامت در کشور مبدأ، طول مدت اقامت در کانادا، وضعیت شغلی متقاضی در کشور محل اقامت و هرگونه سوء پیشینه در کانادا همگی از عواملی هستند که به راحتی موجب ریجکت ویزای کانادا خواهند شد.

کلمه‌های کلیدی: