آیا تابحال به شیراز سفر داشته اید؟ ایا میدانید 99 درصد گردشگران خارجی که به ایران سفر میکنند برای دیدن شیراز می آیند ؟ شیراز پایتخت فرهنگ ایران زمین می باشد . جایی که میتوان به جرات گفت و شعر و ادب و هنر از همانجا سرچشمه می گیرد.
در گزارش امروز قصد داریم تا شما را با معروف ترین جاذبه های گردشگری شیراز که به نوعی تبلیغات ایران است آشنا کنیم. شما میتوانید در سفر به شیراز از این اماکن زیبا و جذاب دیدن کنید. با ایلیاگشت همراه باشید.
تخت جمشید شیراز
مگر میشود به تاریخ ایران فکر کنیم و یاد تخت جمشید نیوفتیم؟ گردشگران خارجی ایران را از روی تخت جمشید میشناسند.
تخت جمشید شیراز یا پارسه نام یکی از شهرهای باستانی کشور ایران در مرودشت در شهر شیراز واقع است که طی سالیان پیوسته، پایتخت باشکوه و تشریفاتیِ پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده است. در این شهر باستانی کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده است و به مدت ۲۰۰ سال آباد بوده است.
پاسارگاد مقبره کوروش بزرگ
پاسارگاد که یادگاری از دوران پرشکوه هخامنشی در ایران است، در شهرستانی به همین نام در استان فارس قرار دارد. از جمله سازههای تاریخی این مکان باید به مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آرامگاه کمبوجیه، کاروانسرای مظفری و آبنماهای باغ شاهی اشاره کرد. اما بدون شک برجستهترین جاذبهی آن آرامگاه کوروش بزرگ است که پیشتر به «مشهد مادر سلیمان» شهرت داشت.
باغ ارم شیراز
باغ ارم شیراز یک باغ ایرانی تاریخی در شهر شیراز است و شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاهشناسی در کشور ایران میشود.تاریخ ساخت و بنیانگذار اولیه باغ ارم شیراز، بهدرستی مشخص نیست؛ ولی توصیفهایی از آن در سفرنامههای متعلق به قرن دهم و یازدهم هجری آمده است. این باغ در روزگار سلجوقیان و آل اینجو پابرجا بوده است.
حافظیه شیراز
حافظیه شیراز یا آرامگاه حافظ نام مجموعهای آرامگاهی در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازهٔ قرآن است که آرامگاه حافظ شیرازی را در خود جای داده است. مساحت حافظیه ۲ هکتار بوده و از ۲ صحن شمالی و جنوبی تشکیل یافته است و این صحنها توسط تالاری از یکدیگر جدا شدهاند. این مجموعه که در کشور ایران واقع شده است ۴ درب ورودی-خروجی دارد که درب اصلی در سمت جنوب آن، دو درب در سمت غرب و یک درب در سمت شمال شرق مجموعه قرار گرفته است.
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی یا همان سعدیه شیراز در شهر شیراز و در کشور ایران بنا گذاشته شده است. سعدی، شاعر پارسیگوی در سال ۶۰۶ هجری قمری در شیراز متولد شد. بدون شک سعدی تاثیر عمیقی بر روی زبان فارسی گذاشت و لقب سلطان ملک سخن به درستی به این هنرمند داده شده است. سعدی در سال ۶۹۰ هجری قمری در شیراز درگذشت و مقبره وی در شیراز قرار دارد.
دروازه قرآن شیراز
دروازه قرآن شیراز یا طاق قرآن دروازه قرآن در شمال شرقی شهر شیراز در تنگ الله اکبر، میان کوه چهل مقام و کوه باباکوهی قرار دارد و در واقع در خروجی شیراز بسمت شهر مرودشت در کشور ایران واقع شده است.یکی از دروازههای به جای مانده از دورههای قدیم در شهر شیراز است که امروزه به عنوان یکی از آثار تاریخی این شهر به حساب میآید.
مسجد نصیرالملک شیراز
مسجد نصیرالملک یکی از مساجد قدیمی شیراز است این مسجد به دلیل نورهای رنگارنگی که از پشت شیشههای رنگی آن در طول روز شکل میگیرد و زیبایی خاصی در فضای مسجد خلق میشود معروف است. این مسجد از مساجد شیراز است كه در محله گودعربان و خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. این مسجد كه از بناهای دوران قاجار است در سال ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ توسط حسنعلی نصیرالمک ساخته شد.
کعبه زرتشت شیراز
کعبه زرتشت نام بنایی است كه در محوطه تاریخی نقش رستم در استان فارس و در هنگامه امپراتوری شكوهمند پارس ( به احتمال زیاد ، در عصر پادشاهی داریوش بزرگ ) ساخته شده است. کعبه زرتشت در کنار روستای زنگیآباد شهرستان مرودشت استان فارس در ایران واقع شده است. فاصلهٔ کعبه زرتشت تا کوه، ۴۶ متر است و دقیقاً روبهروی آرامگاه داریوش دوم قرار دارد.
منبع : ایلیاگشت