
دهکده چوبی نیشابور
شرح
یکی از جاذبه های بسیار دیدنی و جذاب استان خراسان رضوی، دهکده چوبی نیشابور یا همان دهکده چوبین است که توسط مهندس حمید مجتهدی از نوادگان محمد کاظم خراسانی ، ساخته شده است و امروزه به عنوان یکی از مکان های دیدنی و تفرجگاههای زیبای شهر نیشابور شمرده میشود. آن زمان که نام روستا به میان می آید تمام تصوراتمان به سمت خانه های کاهگلی، سنگی یا بعضا چوبی می رود که به واسطه مشغله فراوان روستاییان چندان به مهندسی و معماری آن توجه نشده و عموما تنها مکانی برای استراحت و گذران شبهای بلند و پر ستاره روستاست.
اما با این حال در هر روستایی عموما یک یا چند سازه ای وجود دارد که با هنرمندی ساخته و پرداخته شده اند و نشان دهنده ذوق و استعداد سازنده آن باشد. امروز در کارناوال می خواهیم شما را با دهکده ای آشنا کنیم که نه فقط علاقه به معماری و مهندسی که عشق به خاک و میهن باعث شد جان بگیرد و زبانزد همگان شود. دهکده ای چوبی که سازه های آن اثر معمار چیره دست آن است و اولین مسجد تمام چوبی را در خود جای داده است.
جایی که بناهای آن دقت نظر و خوش فکری سازنده اش را در تمام اجزای خود به همراه دارد. دهکده ای که فخر نیشابور و خراسان شده و همه ساله گردشگران زیادی را برای بازدید از آثار چوبی منحصر به فردش به خود جذب می کند. دهکده چوبی نیشابور که در میان روستای ملامحمد آقازاده سر برآورده است به مانند دیگر روستاهای ایران، می تواند شما را هر چند کوتاه از هیاهوی شهری دور کند و سکوت و آرامش کویر را در کنار سرسبزی که حاصل از عشق سازنده دهکده است به شما هدیه دهد.
اینجا با روستای چوبی نیشابور روبرو هستید، شهری که تمام آن چه را که نیاز دارد را در خود جای داده مثل مسجد چوبی، موزه و کتابخانه، رستوران، فروشگاه و نانوایی، آلاچیق، سوئیتها، فضای سبز و اکوسیستم زیبای روستا به همراه کشورزی و دامپروری که کار و زندگی مردم روستا را شکل می دهد.
در این سفر گویی که به دنیایی دیگر قدم گذاشته اید که این بار بوی چوب از همه جای آن به مشام می رسد. این روستا آمریکایی ترین روستایی است که می توانید در خاورمیانه ببیند. این روستا کاملا بر پایه سبک روستاهای قدیم آمریکایی بنا شده است. اگر به این روستا بروید متوجه خواهید شد این روستا در یکی دو روز بنا نشده است و سالهای زیادی برای ساخت روستا وقت صرف شده که نشان از همت بلند بالای حمید مجتهدی می دهد که وقت و انرژی زیادی صرف ساخت خانه کرده است.
در دهکده چوبی نیشابور، دو برکه و استخر زیبایی های دهکده را چندین برابر کرده اند، برکه محل پرورش ماهی کپور نیز هست. اطراف برکه توسط درختان بید محاصر شده و فضای دلنشینی برای عابران و مسافران ایجاد کرده است، اهالی روستا همچنان به کار دامداری می پردازند و پرورش شتر مرغ و سایر حیوانات در این روستای تماما چوبی جریان دارد. نکته مهم در رفتن به روستای چوبی نیشابور بیشتر انسانی است تا به آب و هوا بستگی داشته باشد.
روستای چوبی نیشابور در فصل تابستان و بهار تقریبا پر رونق است و بسیاری از خدمات در آنجا ارائه می شود ولی همین روستا در پاییز و زمستان از رونق می افتد و در گرفتن خدمات شاید شما به مشکل بخورید، روستا در طول سال قابلیت بازدید دارد ولی از آنجایی که نیشابور شهری نیست که بتوانید به خوبی روی پاییز و زمستانش حساب باز کنید، پیشنهاد می کنیم که آخر تابستان را هدف خود قرار بدهید ولی اگر میخواهید در روستا حسابی پرسه بزنید پاییز و زمستان فصل بهتری برای پرسه زنی هستند.
شما در این فصل همچنین می توانید به شهر نجف سفر کنید و از زیبایی ها و اثار تاریخی این شهر مذهبی لذت ببرید برای سفر به شهر نجف می توانید بلیط نجف را با قیمت مناسب از ایلیاگشت تهیه کنید و سفر خود را آغاز کنید.