روستای ورکانه همدان

روستای ورکانه همدان

شرح

روستای ورکانه همدان یکی از روستاهای کشور ایران می باشد. شهر همدان یکی از استان هایی است که تعدادی از روستاهای زیبای کشور ایران را در خود جای داده است و گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می کند. زیبایی یکی از این روستاها به حدی زیاد است که خود را جز یکی از جاذبه های کشور عزیزمان ایران قرار داده است و از دیدن جلوه هایش لذت میبریم. روستایی که تماما از سنگ می باشد و با لقب روستای رنسانسی ایران شناخته می شود.

معنی لغوی ورکانه چیست؟

هدفمان همان روستایی است که در سریال علی البدل به نمایش درآمد و با عنوان روستای چشمه قل قل شهرت یافته است. در گویش کردی «ور» به معنی کنار و «کانه» به معنی چشمه است. ورکانه نیز به معنی قرار گرفتن در کنار آب و چشمه می‏باشد. از منظری دیگر روستای ورکانه به دلیل اینکه در پیرامون آن معادن سنگ به فراوانی دیده میشود، نام ورکانه را به خود گرفته و وجه تسمیه روستای ورکانه را معادل محلی که در نزدیکی معدن یا ورکان است، آورده اند.

موقعیت مکانی روستای ورکانه همدان

ورکانه روستایی در نزدیکی شهر همدان واقع در استان همدان کشور ایران است. روستای ورکانه همدان که به عنوان نگین گردشگری روستایی این استان شهرت یافته است با سنگ‌های لاشه که تمام کوچه‌های آن را احاطه کرده‌اند زیر نورهای موضعی به رنگ قهوه‌ای سوخته در می‌آیند که تصاویر اروپای دوران رنسانس را یادآور می‌کند. تاریخ روستای ورکانه به بیش از ۴۰۰ سال می‌رسد و آنچه از تاریخ برمی‌آید اینکه نخستین و قدیمی‌ترین محله آن، محله درب مسجد است.

زبان اهالی روستا فارسی و لری است. این روستا در سال 95 به عنوان لوکیشن سریال «علی البدل» انتخاب شد. این سریال نوروز 96 از شبکه یک سیما پخش شد و بینندگان زیادی این سریال را مشاهد کردند و با روستای ورکانه آشنا شدند. روستای ورکانه در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی قرار گرفته و عموما به دلیل کوهستانی بودن و برخورداری از طبیعت زیبا از مناطق بسیار بکر و بینظیر این شهر به شمار می‌رود. هسته اولیه این روستا که اطراف قنات روستا شکل گرفته، قدمتی نسبتاً طولانی دارد و سابقه تاریخی آن به اوایل دوره صفوی مربوط می‏شود.

روستای ورکانه همدان یکی از 6 روستای گردشگری همدان است که نام آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و به عنوان منطقه خاص گردشگری کشور مطرح شد. یکی از مکان های مقدس در ورکانه آرامگاه امامزاده غیب است که در بین مردم روستا از ارزش و احترام بالایی برخوردار می باشد. این آرامگاه در محله ای به نام درب مسجد قرار دارد و روزهای پنج‌شنبه و جمعه محوطه ی آن بسیار شلوغ می شود. در روستای ورکانه مانند سایر روستاهای استان همدان، ریش‌سفیدان احترام خاصی دارند و در زمان‌های قدیم نیز نظام تصمیم‌‌گیری و قدرت بر اساس ارباب رعیتی بوده است.

قانون روستا در گذشته!

در آن زمان نقی‌خان قراگوزلو، خان روستا بوده و بعد از او نیز دخترش ارباب و حاکم روستا شده است و در حال حاضر نیز بقایای اصطبلی که در دو کیلومتری جنوب روستا ساخته شده، هنوز هم وجود دارد. در روستای ورکانه تنها یک مسجد وجود دارد که در ضلع جنوبی روستا واقع شده است. بنای این مسجد نوساز می باشد و با مصالح جدید ساخته شده است. نمای ساختمان آن آجری است و به لحاظ معماری روستایی بسیار ساده می باشد. درون مسجد یک محراب کوچک وجود دارد که کاشی‌کاری اندکی اطراف آن را زینت داده است. وضوخانه، فضاهای رفاهی و خدماتی نیز در اطراف مسجد قرار گرفته اند.

موقعیت هتل

کشور: ایران | Iran
شهر: همدان

دیدنی‌های نزدیک

هتل‌های نزدیک